A jelenlegi telefonom biztonságos tárolása? lent.
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy kaptam egy új telót, viszont a jelenlegi is nagyon jó, így elszeretném tenni, hogy ugyanilyen állapotban működjön, ha majd mégis kell.
Szóval hogyan kell elrakni?
az aksi feltöltve legyen, és úgy kapcsoljam ki a telót, vagy lemerített aksival tegyem el?
vegyem ki belőle az aksit, és külön tároljam, vagy maradjon a telóban?
előre is köszönöm a válaszokat.
2023. dec. 26. 17:43
3/5 anonim válasza:
Nem tudom milyen telefonról van szó, de ha nem valami őskövület, akkor szinte biztosan nem tudod kivenni az aksiját. A telefonokban, amiket boltban veszel, szintén benne van az aksi, pedig azok is üldögélhetnek egy évet is a raktárakban. 50-70% körül legyen az aksija és úgy tedd el. Ha kivehetős az aksija és nagyon ki akarod venni, akkor kiveheted.
4/5 Szervizmérnök úr válasza:
Ezek az akkuk közepes töltöttségen tárolva károsodnak legkevésbé, amikor a lítium ionok nagyjából egyformán oszlanak el az anód és katód felületén.
Ezért javasolja több gyártó is, hogy 60 esetleg 70 %-ra tölteni, kivenni (ha lehet), néha ellenőrizni, majd rátölteni, ha alámerül.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Amit elakarok tenni, és eddig használtam, egy Nokia lumia. :)
2023. dec. 26. 18:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!