Okosórát keresek. Honnan érdemes venni? Melyik lenne nekem jó?
Sajnos a munkahelyemen megtiltották a telefon használatot, mert sok kolléga folyton azt nyomkodta. Úgy határozott a vezetőség, hogy nem lehet bevinni a munkavégzés helyére. Vagy a portán kell hagyni egy szekrénybe, vagy jobb ha magával se viszi az ember. Az óra engedélyezett.
Szóval, amire szükségem lenne:
-telefon készülék nélküli működés
(úgy is jó, ha előtte be van állítva telefonról, de működik nélküle, külön sim kártyával)
-telefon hívás bármilyen telefonszámra. (A gyerek óra azért nem jó, mert abba csak 10-20 előre beírt számot lehet hívni)
-Bármilyen üzenet fogadása (e-mail,viber, watsapp, facebook...stb)
-hálózati elérés
-naptár
-képek megnézése
-jegyzetek olvasása
-rezgő hívás jelzés
-esetleg valami net alkalmazás, de ez nem feltétel
Ami nem szükséges:
-játék,kamera, fitnesz tulajdonságok, alvás figyelő, lépés számoló,
Hát egy e-SIM-es óra kell ehhez és az sem fogja ezt maradéktalanul tudni úgy sem.
Apple Watchok, a Samsung okosórái és a Pixel Watchok jöhetnek egyedül szóba.
1-es Köszi :) Igen, ilyesmit keresek. Már lentebb adtam az igényeket. Elég ha telefonálni lehet vele bárhová és hívást fogadni. A gyerek órák majdnem jók lennének, csak a telefonálás korlátozása a hátrány :(
Az a legnagyobb gond, hogy ügyfélszolgálat vagy iskola nem ér el munkaidőben így.
Nem szuper-hiper drága divatkütyüt keresek. Egy olcsó kis vackot, amire át tudom irányítani a telefonomról a bejövő hívásokat munkaidőben és tudom rajta fogadni, esetleg visszahívni. Csak abban a 8+ órában használnám, amíg a munkahelyemen vagyok.
Az, hogy miért nem lépek le, egyszerű. Nem felső kategóriás a fizetés, de nem panaszkodom és megfelelő a munkaidő és az utazási távolság is. Mint említettem, ezt az idióta csitri, szinte új kollégák miatt vezették be, akik egész nap a tiktok-ot bámulták és röhögcséltek, ahelyett, hogy dolgoznának.
"Nem szuper-hiper drága divatkütyüt keresek. Egy olcsó kis vackot, amire át tudom irányítani a telefonomról a bejövő hívásokat munkaidőben és tudom rajta fogadni, esetleg visszahívni. Csak abban a 8+ órában használnám, amíg a munkahelyemen vagyok."
Az a baj, hogy ez nem az olcsó vacak kategória, hanem a drága vackoké. Ha a telefon még bluetooth hatókörön belül van (ami mondjuk nyílt terepen talán 20 méter jó esetben, épületben ennél kevesebb), akkor az e-sim nélküli drága vackok is jók erre, ha nincs ilyen közel, akkor bizony e-sim-es kell, amiért még a szolgáltatód is extra pénzt fog kérni havonta.
De egyébként ha a gyerek miatt kell, én megpórbálnék beszélni a vezetőséggel, hogy te szolidan a táskádban hagyhassad a telefont. Esetleg vehetnél egy olcsó, picike butatelefont feltöltőkártyával és a saját telefonod hívásait átirányíthatnád arra a számra amíg dolgozol. Gondolom a vezetőségnek sem lenne baja egy butatelefonnal (de ha mégis, akkor nem kell róla tudniuk).
Ilyet sem lehet bevinni?
Ez úgy néz ki, mint egy játék, akkora, mint egy öngyújtó, de valódi telefon, tud hívni és hívást fogadni.
Semmilyen telefon készüléket nem lehet bevinni.
Csak az óra maradt az egyetlen lehetőség. Nem pici gyerek miatt aggódok, már nagy, de fontos lehet a kommunikáció adott esetben. Vagyis, nem a munkaidőm x részében szándékozom csacsogni rajta, hanem alkalom adtán, ha szükséges, el lehessen érni.
Nincs kompromisszum senkinek. Akinek nem tetszik, el lehet menni.- így szólt a szabály.
Számomra hihetetlen, hogy a 21. században nem találok egy egyszerű sim-es órát, amiről lehet telefonálni :(
Nem e-sim-re gondoltam, hanem sima sim kártyásra. Aminek az oldalába bele lehet tenni a kicsi kártyát. Egy csomó féle létezik, a szemem már kigúvadt a neten. Csak éppen nem ismerem őket. Elolvastam már vagy 100-nak a leírását. Tele van számomra értéktelen funkcióval. De a hívás része a legtöbbnél 10-20 telefonszámra korlátozódik. Miért csak ennyi?
Olyat keresek, amivel akárhová lehet telefonálni. Nem kell bluetoot sem. Elég ha kihangosítás van benne.
"Számomra hihetetlen, hogy a 21. században nem találok egy egyszerű sim-es órát, amiről lehet telefonálni :("
Van e-sim-es, már leírtam többször, csak valamiért nullára pontoztak. Sok óra van e-simmel, de ezek nagyjából 150 körül kezdődnek. SIM kártyás meg azért nincs, mert NINCS NEKI HELY! Idővel a telefonok is e-sim-el fognak jönni.
"Egy csomó féle létezik, a szemem már kigúvadt a neten. Csak éppen nem ismerem őket. Elolvastam már vagy 100-nak a leírását. Tele van számomra értéktelen funkcióval. De a hívás része a legtöbbnél 10-20 telefonszámra korlátozódik. Miért csak ennyi?"
Nagyon érdekelne, hogy ezek milyen "órák".
"Olyat keresek, amivel akárhová lehet telefonálni. Nem kell bluetoot sem. Elég ha kihangosítás van benne."
Leírom megint: fogsz egy olcsó, filléres, picike vacak buta telefont, aztán berakod a táskádba vagy a fiókodba, vagy ahová kell. Ha nagyon telefonálnod kell, akkor meg kimséz a mosdóba. Egyébként meg mondanám azt, hogy inkább válts munkahelyet, mert nettó törvénytelen amit csinálnak, de hát mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!