Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mire elég 6 GB RAM?

Mire elég 6 GB RAM?

Figyelt kérdés
Vennék új telót, a következő néhány évre elég 6 GB RAM? Általános felhasználás, Chrome, Facebook, Messenger, tiktok stb.
2024. jún. 10. 12:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
67%

6 elég ?

Valamikor 2 is elég volt, aztán egyre több kellett. Aztán jött a 4.

Most a 6 köszöni jól van, de jönnek a frissítések, és 3-4 év múlva, ha még üzemképes, ki tudja mekkora lesz a minimum ?

2024. jún. 10. 17:57
 12/20 anonim ***** válasza:
90%
A gépek nem decimális, hanem bináris számrendszerben dolgoznak és pont. A merevlemezgyártók kihasználták, lobbiztak a standardért. Értelmes embernek, aki nem dől be a gyártóknak 1GB = 1024 MB. Az MS jól teszi, nem halik meg előttük és a mai napig GB-ban.
2024. jún. 10. 19:40
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

"hanem bináris számrendszerben dolgoznak és pont. "

Pontosan ezért nem használjuk a M, G, T preifxumokat (kivéve ezekszerint MS), hanem a MiB, GiB, TiB-t.

Ha már szörszálhasogatók akarnánk lenni, a gépek nem dolgoznak semmiylen számrendszerben, hanem feszültségszintekkel, és logikai kapukkal, H és L logikai szinthez rendelt feszültségszint tekkel dolgoznak.

Digitális jelátvitelben meg szimbólumokkal, amiben több bitet foghatunk össze egy jelalakká modulációkor (ASK,PSK, QAM 16 stb).

"A merevlemezgyártók kihasználták, lobbiztak a standardért."

Nem lobbiztak semmiért, csak kihasználták a buta vagy informálatlan embereket.

"Értelmes embernek, aki nem dől be a gyártóknak 1GB = 1024 MB."

Valóban, biztos mindenki buta, aki konzekvensen használja a mértékegységeket, és 1GiB (1024 MB) helyett 1GB-t ír.

A hexadecimális címzést pl. miért használják?

Kíváncsi vagyok az összeesküvéselméletedre, hogy melyik lobbi találta fel az átverésünkre, hisz valóban a hagyományos párhuzamos címbuszon is bináris jelekként megy az infó. :)

2024. jún. 10. 20:04
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
Istenem... A sok magányos, depressziós bácsika nyomogatja a dislike-ot mindenkire, ész nélkül! 🤣
2024. jún. 10. 22:27
 15/20 anonim ***** válasza:

#13 "Pontosan ezért nem használjuk a M, G, T preifxumokat"

Ezeknél a méreteknél nem SI prefixumokat használunk, hanem SI szerűeket. Ismertetned kéne magad a tárolóegységek történelmével egy kicsit.

"Ha már szörszálhasogatók akarnánk lenni, a gépek nem dolgoznak semmiylen számrendszerben, hanem feszültségszintekkel, és logikai kapukkal, H és L logikai szinthez rendelt feszültségszint tekkel dolgoznak."

Te biztos valamelyik merevlemezgyártónál dolgozol és próbálod védeni a seggeteket ;)

"Nem lobbiztak semmiért, csak kihasználták a buta vagy informálatlan embereket."

Maguk a merevlemezgyártók. RAM-oknál pl mai napig kettesszámrendszerben írják a méretét ;) Ez nem összeesküvéselmélet, szimpla tény, te pedig próbálod védeni a lobbitokat. Élvezd, hogy meglopnak téged több GB-al ;)

2024. jún. 10. 22:34
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

"Ismertetned kéne magad a tárolóegységek történelmével egy kicsit."

Nem kellene. Akkor ez volt (ebben igazad van), most meg más van. Haladni kell a korral.

Nem én mondom, hanem a pl. lipcsei unin tanítják így, de mondhattam volna bármelyiket:

[link]

"Te biztos valamelyik merevlemezgyártónál dolgozol és próbálod védeni a seggeteket ;)"

Dolgoztam 2000-2003-ig, míg be nem zárták. Ezzel szerintem el is árultam, hol. Viszont 3500-adik senkiként miért kéne védenem egy rég bezárt cég mundérbecsületét? Rádásul akkor még szerintem nem volt Mebi és társai.

"Élvezd, hogy meglopnak téged több GB-al ;)"

Már miért lopnának? Tisztában vagyok a mai mértékegységekkel, tudom mit veszek.

Ez olyan, mint a 9 decis liter mostanában, meg a 900 grammos kilogramm. Rá van írva, dühítö, de azt kapod, ami rá van írva.

2024. jún. 10. 22:55
 17/20 anonim ***** válasza:

#16 "Nem én mondom, hanem a pl. lipcsei unin tanítják így, de mondhattam volna bármelyiket"

Így mossák át az agyakat egyelőre elég sikertelenül ;)

"Viszont 3500-adik senkiként miért kéne védenem egy rég bezárt cég mundérbecsületét?"

Magadat kérdezd

"Már miért lopnának? Tisztában vagyok a mai mértékegységekkel, tudom mit veszek."

Mert egy átlagfelhasználó nincs. Mikor veszi az 1TB-os tárolót, akkor ő 1TB-ra számít, azaz 1024GB-ra és nem 931GB-ra, mint ahogy az összes gép írja. Tehát igazából elloptak tőle 93GB-ot, ez pedig nagyobb tárolóknál mégtöbb. Érdekes módon RAM-oknál nem így van.

2024. jún. 11. 00:28
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

"Mert egy átlagfelhasználó nincs. Mikor veszi az 1TB-os tárolót, akkor ő 1TB-ra számít, azaz 1024GB-ra és nem 931GB-ra, mint ahogy az összes gép írja."

Az az átlagfelhasználó, aki nincs tisztában vele, az azt sem tudja, a kilo itt miért nem ezer. Az ilyet ott verik át ahol akarják, nem kell ilyen körmönfont összeesküvés. '98-óta volt idö megtanulni.

"Érdekes módon RAM-oknál nem így van."

Èrdekes módon az Egyesült Államokban gallonban mérik a benzint, így mi európaiak át vagyunk verve.

2024. jún. 11. 09:40
 19/20 anonim ***** válasza:
A gallon olcsóbb.
2024. jún. 11. 18:48
 20/20 anonim ***** válasza:
#18 Hát ez elég szar példa volt 😂
2024. jún. 11. 22:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!