Mire elég 6 GB RAM?
6 elég ?
Valamikor 2 is elég volt, aztán egyre több kellett. Aztán jött a 4.
Most a 6 köszöni jól van, de jönnek a frissítések, és 3-4 év múlva, ha még üzemképes, ki tudja mekkora lesz a minimum ?
"hanem bináris számrendszerben dolgoznak és pont. "
Pontosan ezért nem használjuk a M, G, T preifxumokat (kivéve ezekszerint MS), hanem a MiB, GiB, TiB-t.
Ha már szörszálhasogatók akarnánk lenni, a gépek nem dolgoznak semmiylen számrendszerben, hanem feszültségszintekkel, és logikai kapukkal, H és L logikai szinthez rendelt feszültségszint tekkel dolgoznak.
Digitális jelátvitelben meg szimbólumokkal, amiben több bitet foghatunk össze egy jelalakká modulációkor (ASK,PSK, QAM 16 stb).
"A merevlemezgyártók kihasználták, lobbiztak a standardért."
Nem lobbiztak semmiért, csak kihasználták a buta vagy informálatlan embereket.
"Értelmes embernek, aki nem dől be a gyártóknak 1GB = 1024 MB."
Valóban, biztos mindenki buta, aki konzekvensen használja a mértékegységeket, és 1GiB (1024 MB) helyett 1GB-t ír.
A hexadecimális címzést pl. miért használják?
Kíváncsi vagyok az összeesküvéselméletedre, hogy melyik lobbi találta fel az átverésünkre, hisz valóban a hagyományos párhuzamos címbuszon is bináris jelekként megy az infó. :)
#13 "Pontosan ezért nem használjuk a M, G, T preifxumokat"
Ezeknél a méreteknél nem SI prefixumokat használunk, hanem SI szerűeket. Ismertetned kéne magad a tárolóegységek történelmével egy kicsit.
"Ha már szörszálhasogatók akarnánk lenni, a gépek nem dolgoznak semmiylen számrendszerben, hanem feszültségszintekkel, és logikai kapukkal, H és L logikai szinthez rendelt feszültségszint tekkel dolgoznak."
Te biztos valamelyik merevlemezgyártónál dolgozol és próbálod védeni a seggeteket ;)
"Nem lobbiztak semmiért, csak kihasználták a buta vagy informálatlan embereket."
Maguk a merevlemezgyártók. RAM-oknál pl mai napig kettesszámrendszerben írják a méretét ;) Ez nem összeesküvéselmélet, szimpla tény, te pedig próbálod védeni a lobbitokat. Élvezd, hogy meglopnak téged több GB-al ;)
"Ismertetned kéne magad a tárolóegységek történelmével egy kicsit."
Nem kellene. Akkor ez volt (ebben igazad van), most meg más van. Haladni kell a korral.
Nem én mondom, hanem a pl. lipcsei unin tanítják így, de mondhattam volna bármelyiket:
"Te biztos valamelyik merevlemezgyártónál dolgozol és próbálod védeni a seggeteket ;)"
Dolgoztam 2000-2003-ig, míg be nem zárták. Ezzel szerintem el is árultam, hol. Viszont 3500-adik senkiként miért kéne védenem egy rég bezárt cég mundérbecsületét? Rádásul akkor még szerintem nem volt Mebi és társai.
"Élvezd, hogy meglopnak téged több GB-al ;)"
Már miért lopnának? Tisztában vagyok a mai mértékegységekkel, tudom mit veszek.
Ez olyan, mint a 9 decis liter mostanában, meg a 900 grammos kilogramm. Rá van írva, dühítö, de azt kapod, ami rá van írva.
#16 "Nem én mondom, hanem a pl. lipcsei unin tanítják így, de mondhattam volna bármelyiket"
Így mossák át az agyakat egyelőre elég sikertelenül ;)
"Viszont 3500-adik senkiként miért kéne védenem egy rég bezárt cég mundérbecsületét?"
Magadat kérdezd
"Már miért lopnának? Tisztában vagyok a mai mértékegységekkel, tudom mit veszek."
Mert egy átlagfelhasználó nincs. Mikor veszi az 1TB-os tárolót, akkor ő 1TB-ra számít, azaz 1024GB-ra és nem 931GB-ra, mint ahogy az összes gép írja. Tehát igazából elloptak tőle 93GB-ot, ez pedig nagyobb tárolóknál mégtöbb. Érdekes módon RAM-oknál nem így van.
"Mert egy átlagfelhasználó nincs. Mikor veszi az 1TB-os tárolót, akkor ő 1TB-ra számít, azaz 1024GB-ra és nem 931GB-ra, mint ahogy az összes gép írja."
Az az átlagfelhasználó, aki nincs tisztában vele, az azt sem tudja, a kilo itt miért nem ezer. Az ilyet ott verik át ahol akarják, nem kell ilyen körmönfont összeesküvés. '98-óta volt idö megtanulni.
"Érdekes módon RAM-oknál nem így van."
Èrdekes módon az Egyesült Államokban gallonban mérik a benzint, így mi európaiak át vagyunk verve.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!