Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mire elég 6 GB RAM?

Mire elég 6 GB RAM?

Figyelt kérdés
Vennék új telót, a következő néhány évre elég 6 GB RAM? Általános felhasználás, Chrome, Facebook, Messenger, tiktok stb.
2024. jún. 10. 12:56
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
45%
Arra bőven.
2024. jún. 10. 13:01
 2/20 anonim ***** válasza:
12%
8*6*10^9 bit vagy 8*6*2^30 bit eltárolására, attól függöen, hogy a G alatt valóban a gigát értjük, vagy csak a GibiBájtot (GiB) írták le helytelenül.
2024. jún. 10. 13:18
 3/20 anonim ***** válasza:
2%
Én már nem vennék ilyet, legyen legalább 8, olyan gyártótól, aki frissítést is ad a mobiljaira.
2024. jún. 10. 13:33
 4/20 anonim ***** válasza:
26%
iPhone-on igen. Androidon talán, csak válassz normálisabb márkát.
2024. jún. 10. 14:33
 5/20 anonim ***** válasza:
4%
Androidnál ma már nem elég ennyi, bár olyan telefont amúgy sem érdemes venni. Mondjuk egy iPhone 15 tökéletesen fut 6GB rammal.
2024. jún. 10. 15:33
 6/20 anonim ***** válasza:
0%
Azt sem tudom mi az a ram vagy mire való. Csak a tárhelyet tudom h mi az
2024. jún. 10. 15:55
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

"Csak a tárhelyet tudom h mi az"

Nem, akkor azt sem tudod. Számodra csak egy szám, ami mindnél nagyobb, annál jobb, illetve fogy, ha adatot mentesz.

2024. jún. 10. 16:16
 8/20 anonim ***** válasza:
81%
Tökéletesen elég lesz, sok év múlva is. Tudom én, hogy mapanság divat sokszor a szutykokba is 12-őt rakni, de egy telefonon teljesen indokolatlan. Nézzétek csak meg, hogy mennyi memóriát használ átlag felhasználásnál a telefonotok. Extrém multitasking mellett lenne értelme ennél többnek, de úgyis ki fogja lőni a háttérben az oprendszer az alkalmazásokat, akkor is ha még bírná a telefon memóriával...
2024. jún. 10. 16:20
 9/20 anonim ***** válasza:
96%

Teljesen elég 6GB. Pixel 6a-ban 6GB van és teljesen jól működnek pedig már lassan 3 évesek. A Pixel 7a-ban már 8GB van, kb 150K-ért kapható, legjobb telefon árkategóriájában.

#2 6GB azaz Gigabyte, ami 6144MB azaz Megabyte. A merevlemezgyártók pedig elmehetnek a francba a vásárlók átverésével és bi-s átnevezésükkel. Az egész csak az ő lobbijuk volt, hogy spórólni tudjanak. A számítógép 2-es számrendszerben dolgoznak és mindig is abban fognak.

#5 Hülyeségeket beszélsz

2024. jún. 10. 17:01
 10/20 anonim ***** válasza:
0%

9 dehogy azért találták ki. Ez akkora szamárság, mintha azt mondnád, hogy grammot mint mértékegységet a tejfölgyártók találták ki, hogy átverjék az embereket, ugyanis manapság valahogy a 2 decis (200 ml)-es tejfölök kicserélödtek 200g-ra.

Mivel a fizikában a kilo-mega-giga 10 hatványaiból van, a számítástechnikában meg 2 hatványai (kilo = 2^10, mega 2^20) sok lehet a félreértés.

Föleg amikor sávszélességböl (MHz) számolsz átviteli sebességet (kB/s), akkor elög könnyü belekeveredni, hogy mikor mit is jelent az a "k", nyilván volt rá igény, hogy különböztessük meg.

Innetöl kiB = 2^10, MiB = 2^20 etc.

Így még a tanuló sem fogja összekeverni, és pl. ha egy képletben a számlálóban kiB van a nevezöben kHz, akkor nem jut eszében a kiloval egyszerüsíteni.

Nyilván a kereskedök ezt kihasználják, már ha nem buták, mint a tök. Mert láttam már olyat is, hogy kompresszort árultak nanométerrel (manométer akart lenno), meg multimérter "csiptetövel" (ez pedig a lakatfogó lett volna).

2024. jún. 10. 17:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!