Elvakultság nélkül miért jó/rossz az android - ios?
Feltételezem hogy ha én képes vagyok véleményt mondani nem elvakultan úgy más is tud nem fanatikusan hanem reálisan hogy miért érné meg IOS-t használni és miért android alapú mobil telefont.
Ti miért váltottatok onnan ide vagy innen oda?
Jelenleg milyen mobilt használtok amivel megvagytok elégedve / vagy nem vagytok?
Meddig használtok átlagosan egy telefont mielött lecserélitek?
Mekkora összeg az amit max hajlandó vagy kifizetni érte? (azaz csúcsmobilt is vennél aranyáron?)
"ha én képes vagyok véleményt mondani nem elvakultan"
Halljuk, halljuk!
"miért érné meg IOS-t használni és miért android alapú mobil telefont."
Nekem - bár van win és linux, meg még sok más gépem is - alapjában véve a mac-emet használom nap mint nap. Ehhez pedig az iPhone a legjobb. A két eszköz mintha egy lenne. Ez így alakult ki nálam hosszú évek alatt. Ezt a hatékonyságot csak hosszas tanulás, gyakorlás után érném el egy másik rendszerrel. Vagyis már csak lustaságból sem váltok :D Belegondolok hogy nulláról kellene megismerni az android rendszert és hetekig, hónapokig az lenne hogy keresgetem a telefonon a beállításokat meg guglizok hogy valamit hogyan lehet megoldani, azt mondom hogy köszi nem, lehet hogy néha idegállapotba rak az iOS is, de legalább ismerem és tudom a legkisebb trükkjét is így 16 év használat után.
"Ti miért váltottatok onnan ide vagy innen oda?"
Nem váltottam. Sosem volt androidos telefonom. 2009-ben iPhone 3GS-s vettem, mert az volt akkor ott raktáron és akkoriban még nem is volt androidos telefon ami normálisan működött volna.
"Jelenleg milyen mobilt használtok amivel megvagytok elégedve / vagy nem vagytok?"
Ha nem lennék megelégedve akkor miért használnám?? 🤷♂️ iPhone 16PM
"Meddig használtok átlagosan egy telefont mielött lecserélitek?"
1-2 év, mikor hogy.
"Mekkora összeg az amit max hajlandó vagy kifizetni érte?"
Nincs ilyen összeghatár.
"aranyáron?"
Kinek mi az aranyár. Én keresek annyit hogy ki tudom köhögni a 600-700-at egy telefonért 1-2 évente anélkül hogy a zaciba kellene adnom a családi ezüstöt. Ráadásul az új telefon árának legalább fele visszajön a régi eladásából. Úgyhogy valójában nem is annyira arany az az ár.
"Ti miért váltottatok onnan ide vagy innen oda?"
Apple jobban lefedi a piacot, van vagy 40 androidos gyártó és továbbra sincs komoly konkrenciája egy iPhone 15 Pro-nak. Próbálkoznak de nincs ilyen szintű készülék.(a sima S24 nagyon nem az)
Kiszámítható az egész, tudom a frissítés nem fogja radikálisan megváltoztatni a rendszert. Teszi a dolgát. Van FaceID, kényelmes az Apple ökoszisztéma.(a Google gyerekjáték ehhez képest, talán az MS beállna az Android mögé, akkor elérhetnének ilyet)
Nem váltanék vissza, több mint 10 évig használtam androidos csúcstelefonokat és nekem elég volt.
"Jelenleg milyen mobilt használtok amivel megvagytok elégedve / vagy nem vagytok?"
iPhone 15 Pro, maximálisan elégedett vagyok vele.
"Meddig használtok átlagosan egy telefont mielött lecserélitek?"
4-5 év kb.
"Mekkora összeg az amit max hajlandó vagy kifizetni érte? (azaz csúcsmobilt is vennél aranyáron?)"
Amennyit csak tudok, elvégre napi 8-10 órát használom, bámulom. Miért pont erre sajnálnám a pénzt? Ráadásul nincs plusz rendszeres kiadás, mint egy ház, autó esetében. 2-3 évente cserélek akkumulátort és megy tovább.
Nagyon köszi a válaszokat.
Akkor én is:
Jelenleg egy Iphone 15 prom van 512gb úgy hogy egész életemben amióta vannak okos telefonok androidos vonalon voltam.
Azt előre megjegyzem hogy amiért választottam az iphonet abban szerintem tényleg a legjobbak és ez az időtállóság és az "ökoszisztéma" igaz nekem scak applewatch om van de sokkal jobban megy mint pl a samsung telefon + ora páros ami amúgy nem volt rossz de az apple más szint.
Viszont ami az igazsághoz hozzátartozik mocsok korlátolt arendszere ami egyrészt jó mert azért ilyen stabil másrészt rossz mert aki pl mint én is szerverekkel foglalkozik lszart se tud kezdeni vele pl egy samsunghoz képest és akkor bele sem megyek a foldable telefonokba amik produktivitás szempontjából annyira járnak az appetől mint egy lada egy ferráritól...
Ebben a samsung kegyetlen jó az apple meg csak ül és nem csinál semmit és 4 év kell ahhoz hogy a telefonjaikba egy kis eltérés legyen (iphone 12 pro ota kb semmi sem változott csak erősebb proci ment bele + kicsit jobb kamera)
ketté szakadok mert az iphone olyan stabil és olyan időtálló hogy eszméletlen barátnőm iphone xs telefonja a mai napig úgy megy hogy egy azonos korú andoridos telefon már a föld alatt van nemhogy még villámgyors.... Viszont az iphone olyan buta mint a fszom
Az lenne a legjobb ha lenne 2 telefonom egy fold és ez az iphone mert ha androidom van akkor visszasírom az iphonet ha meg iphonem van akkor meg kell a fold vagy a magic v3...
Nekem sokáig windows volt, nem volt rossz, de késöbb le kellett cserélni androidra. Egyrészt az online banking windowson nem megy, másrészt a kamerája az androidnak nagyságrendekkel jobb, emellett a windows lassan kifut, nem hiszem, hogy sokáig tudja tartani a megkövetelt minöséget.
Az Apple készülékeket nem ismerem, egyelöre az androiddal meg vagyok elégedve, ezért nem érzem szükségesnek váltani, föleg, mert érzésem szerint - ez csak érzés, tapasztalat hiányában - nem kapnék annyi pluszt, mint amivele drágább.
A telefonomat nem cserélem évente, addig megtartom, amíg megbízhatóan müködik, illetve minden van rajta, amire szükségem van.
Ezért hajlandó vagyok több pénzt kiadni, attól, hogy olcsóbban is van, nem fogok megvenni valamit, mert utána évekig mérgelödhetek a problémákon.
"mint én is szerverekkel foglalkozik lszart se tud kezdeni vele"
Ahhoz kell egy Windows-os notebook és letudva, én Samsungon sem állnék neki RDP-ni egy szerverre.
Szerintem amire kell az okostelefont, azt maradéktalanul kielégíti az IOS.
Ha ennél több kell, akkor meg Windows-os 14"-os notebook, mert esetek többségében, azért messze még mindig az a legjobb, ha valami nagyobb feladat kell.(arra az android is kevés és korlátolt)
5/
Foldable telefon és ez csak androidnál van ha majd lesz applenél és egy moddolt ios is hozzá ami samsungnál van akkor lehet hogy megnyugodna a lelkem de ebben a "szűk" rétegben amiben én is vagyok abban az iphone még jelentős lemaradásban van viszont az anyámnak aki egy digitálisősember biztos hogy mást nem adnék csak iphonet mert azt nem tudja elrontani
Foldable telefon piaca szükül, a Honor egész jó telefont fejlesztett de még ők sem látják úgy, hogy terjeszkedni kéne.
Ameddig nincs rá igény, mégpedig nincs addig csak egy jó ötlet...
A Samsung sem nagyon költ rá, és látszik hogy ők is lemaradtak rendesen Kínával szemben, ha ők nem látják meg a plusz piaci rést benne, akkor az Apple sem fogja.
2008 óta iphone-t használtam, sohasem volt androidos mobilom, egy Lenovo tabletet kaptam a T-mobil-tól, de nem sokáig lesz meg, mert katasztrófa 3 év után, pedig semmi sincs rajta. Lassú, mint a csiga. Viszont a 2014-ben vásárolt Iphone 6 10 éves múlt, pár hete kicseréltem a 23%-os aksit, de azzal is ment egyébkent, 8 éves lányom fotózgat meg youtube-ozik rajta, erre még mindig sokkal jobb, mint a 3 éves Lenovo tablet.
3-4 évente cserélem a mobilt, de azért veszek újat, mert valakinek épp kellene egy újabb mobil a családban, így legtöbbször itt is marad nálunk.
Ahogy előttem írták én is hasonló cipőben járok, 16 év ios használat után jól ismerem a rendszert, nekem nehéz lenne váltani, mégha akarnék is, mert nekem eleve sok az android, pedig nem tartom magam boomernek. Az ios-ről sok mindent vezérelek otthon, pc bekapcsolás, rengeteg világítás, garázs, kapu, torrent, ezt mind telefonról, akár hangvezérléssel, ezt androidon nem tudnám kezelni, mert nem ismerem.
Jelenleg 15 Pro-t használok, ProMax-ot néztem, de nekem rohadt nagy. Szeretem ezt a mobilt és vigyázok rá, kijelzőre már az első bekapcsolás előtt fólia került, de ez megvolt mindegyik modellnél, 5 évesen is mint az új, úgy néznek ki.
Szóval nekem az Ios jön be, mert anno ezt vettem és mindig is ez volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!