Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hol tudnám ellenőrizni, hogy...

Hol tudnám ellenőrizni, hogy IMEI szám alapján tiltott egy telefon?

Figyelt kérdés
Vásároltam egy készüléket egy "jóhirü" üzletben.4 hónap után egyik pillanatról a másikra nem csatlakozott a hálózatra.Az eladó készségesen vállalta a javittatást.Mindenféle hibákat emlegetett, antenna végfok,stb de végül alaplap csere lenne szerinte a megoldás.Már az elején említettem, hogy talán letiltották,erre mélységesen felháborodott.Már 2 hónapja náluk a készülék,de én gyanakszom, hogy ez lehet a háttérben.Hol tudnám 100%-os bizonyossággal megtudni, hogy levan e tiltva a telefon?A szolgáltatónál próbálkoztam de nem jártam sikerrel.

ma 11:06
 1/5 anonim ***** válasza:

Mi az a "jóhirű üzlet"? Szerintem még a jogszabályok is úgy írják elő hogy csak megadott idejük van a javításra, én már rájuk boritottam volna az asztalt.

Nem biztos hogy tiltott, nekem volt egy samsungom ami tiltva volt és nem tudtad kártyával használni. Hogyha a pin kódot elfogadja a telefon akkor tényleg lehet alaplap hibás. Én amiatt aggodnék hogy 2 hónapja náluk a telefon.

ma 11:11
 2/5 A kérdező kommentje:
Elvileg az alkatrészek beszerzésére hivatkoztak a hosszú idő miatt.Mondtam , hogy akkor elvinném máshová,erre mindenféle fizetési tételeket kéne kiperkálnom.Gondoltam ha egyszer ,és a gyanum beigazolódik akkor felkészülten mennék érte.
ma 11:15
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha elromlott, nem tudsz segélyhívást indítani. Ha letiltották, akkor lehet 112-őt hívni.
ma 11:40
 4/5 anonim ***** válasza:
0%

#3 Ez nem feltétlenül igaz, nekem is volt olyan telefonom, ami gondolt egyet és átment csak segélyhívás módba, majd újraindítás után működött pár órát, így tiltva nem lehetett. Ez szoftveres hiba volt, mert úgy lett kibuherálva belőle a hálózati zár, aztán egy idő után mindenképpen a saját hálózatára akart felmenni, ami nyilván nem ment, így beállt csak segélyhívás módba.

Hasonló módon az IMEI számot is át lehet ütni, tehát ha tiltott lenne nem lenne szükség alaplap cserére, csak rootolásra. Ez nem tiltott, hanem elromlott.

ma 12:57
 5/5 anonim ***** válasza:
melyik ez ajó hirű üzlet? ez egy használt telefon ?
ma 14:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!