Miért halt most be a hatéves "Xiaomi Redmi Note 5" telefonom, egyik percről a másikra?
Mindez most történt, nincs egy órája se. A halál beálltának körülményei:
Azt láttam hogy a képernyő sehogy sem akar feléledni, akárhogyan is értem hozzá, miközben az értesítő led pulzált (ez normális, amikor mondani akar valamit)
Hard resetet nem engedett, illetve a pulzálás abbamaradt,
viszont nem volt válaszul rezgés, a képernyő is maradt töksötét.
A haláleset előtt 2 órával még vidáman nyomkodtam, rendesen működött,
és 75%-on volt, amikor eltettem a szokásos helyre.
Fizikai sérülés nem érte.
Második telefonomként évek óta minden egyes nap használtam, nyomkodtam 1-2 órát, és halvány fogalmam sincs, ma mi történhetett,
mert semmit nem csináltam máshogyan mint korábban bármikor.
Ezt a telefont főleg telefonálásra és hangfelvételek készítésére használtam, viszont a felvételek csak a belső tárhelyen vannak,
és most így nem érem el őket, pedig kellenének.. :-(
Még nem adtam fel, próbálkozom az újraélesztéssel:
ráraktam töltőre (úgy h tényleg 75%-on volt amikor legutóbb működni láttam)
és mivel mérőn keresztül töltöm,
azt látom hogy vesz fel az áramot (már bő tíz perce),
ugyanakkor, változatlanul semmire nem reagál, a képernyője töksötét, és az értesítési led is.
Mire készüljek lelkileg?
"egyik percről a másikra"
Miért, mit gondolsz, hogy szoktak elromlani a dolgok? :) Mindig egyik percről a másikra.
A fontos dolgokat szinkronizálni kell felhő tárhelybe, különben így jársz. Ha nagyon fontos az ami a telefonon van, akkor ezzel foglalkozó cégek jó pénzért lementik neked.
Nem, van, ami előbb mutat jelzéseket, pl nem kapcsol be azonnal, bármi.
Ezt gondolom.
És igen, émn gondolkodtam előre: a nagyja szinkronizálva volt, de akkor sem minden. és voltak kifejezetten olyan appok amiket csak ezen használtam, például azért mert ezen a telefonon nem bankoltam, és erre több dolgot mertem telepíteni.
Egy órával ezelőtt leadtam egy szervízbe. 3-4 munkanap múlva hívnak. 5e az alapdíj.
Mindenképpen kell ez a telefon, adat ide vagy oda.
"Arra vagyok kíváncsi most már, vajon a szervíz lesz-e olyan szemtelen hogy azt állítja, menthetetlen, és hogy fizessek ha kell az adat"
Hát ha menthetetlen, de az adatot le tudják neked másolni, akkor mindenképp plusz pénzt fognak érte kérni.
Mondjuk önmagában, akármit is fognak vele csinálni, nyilvánvaló hogy gazdaságilag totálkár az a telefon, nem éri meg költeni rá.
"Nem, van, ami előbb mutat jelzéseket, pl nem kapcsol be azonnal, bármi.
Ezt gondolom."
Akkor rosszul gondolod.
"anem mondjuk egy akksicsere megoldotta (volna)."
Nem tudom miért ez az aksi a fixációd. Egy ilyen filléres, öreg telefonnál akármi is tönkremehetett már.
" a szervíz lesz-e olyan szemtelen hogy azt állítja, menthetetlen,"
Tesómék így jártak, akkus fűnyíróba 110 ezerért akartak másik akkut adni (ez egy 80 voltos nagy dög), mert a régi nem töltött. Még jó hogy felhívott tanácsot kérni, mondtam hogy semmiképp, kérje vissza a régi akkut. Ez szervizben volt, azt állították, hogy kimérték, és a cellék több mint a fele rossz, nem éri meg tákolni.
Otthon rátöltöttem labortáppal, utána már a saját töltője is vitte. Azóta is jó. Minden cella rendben, a BMS teszi a dolgát.
#update
A szervízből 9 nap után hozhattam el.
5e bevizsgálási díjat muszáj volt fizetni.
A telefonról viszont azt mondták h javíthatatlan, valószínűleg az alaplap hibásodott meg.
Az adatok pedig menthetetlenek illetve hogy létezik valami hely ahol hatszámjegyű összegért mentik. (A fájlok nagyjáról volt másolatom, de a legfrissebb hangrögzítések hiányozni fognak.)
Tehát,
RIP, kedves Xiaomi Redmi Note 5,
éltél és mindennapos használatban voltál
5 évig és 11 hónapig.
#15-nek
Nem, van, ami előbb mutat jelzéseket, pl nem kapcsol be azonnal, bármi.
Ezt gondolom."
Akkor rosszul gondolod."
Azért gondolom rosszul,
mert volt már Xiaomi telefonom, ami fél éven át hülyeségeket csinált, mielőtt ugyanígy bekrepált.
Ez a XRN5 semmi hülyeséget nem csinált előtte.
"mert volt már Xiaomi telefonom, ami fél éven át hülyeségeket csinált, mielőtt ugyanígy bekrepált."
De ez miért lenne Xiaomi specifikus? Nagyjából egy rohadt közös alkatrésze nincs pár elteltével kettő Xiaomi telefonnak.
nem gondolom hogy xiaomi-specifikus, oda se kellett volna írnom a márkát..
nekem eddig a legtöbb telóm xiaomi volt, most is az a fő
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!