Olcsó vagy drágább telefont vennél?
Az elmúlt 12 évben három okostelefonom volt, mindegyik alsó- vagy legfeljebb alsó-középkategóriás. Jobbat elsősorban anyagiak miatt nem vettem, de félnék is drágább telefont használni, folyton aggódnék, hogy elhagyom, ellopják, megsérül.
Most jobban állok anyagilag, megérett a csere, és kinéztem egy 150 ezres telefont, ami nem lassulna be elviselhetetlenül 3-5 év után, és biztos nagy minőségi ugrás lenne sebességben, képminőségben, egyéb funkciókban.
De most elbizonytalanodtam, hogy megéri-e, amikor 50 ezerért is vannak életképes mobilok. Azokat lehet, hogy gyakrabban kell cserélni, de így is sokkal olcsóbb.
Tudom, hogy ez nagyon egyénfüggő is, de aki ismeri a különbséget az alsó és a középkategória között, megéri az a plusz 100 ezer?
Nem-e?
Akkor fogd meg a régi telefonodat és fotózz egyet vele, aztán az újjal is.
Hallgass meg egy zeneszámot a régi telefonod hangszóróján és az újon is.
Nézz meg egy videót a régi telefonodon, majd nézd meg az újon is.
Ez olyan, mintha átülnél egy Trabantból egy Mercedesbe és azt mondanád, hogy "látom hogy jobb, de ezen kívül nem találtam benne semmi extrát". :D Mindkettő autó, jelen esetben mindkettő telefon. Nem fogja egyik sem ágyba vinni a reggelit, de a saját funkcióját a drágább jobban fogja betölteni.
ma 10:27
Ezzel tisztában voltam, de pont arra vonatkozott a kérdés, hogy mi az, amiben a drágább telefon nem csak jobb, hanem több is. Pl. ha az olcsóbban nincs NFC, a drágábban meg igen, akkor az egy többlet, de még nem biztos, hogy megéri nekem a plusz pénzt.
Amúgy Google Pixel 7 lett. Élvezem a gyorsaságát az ezeréves Samsungomhoz képest, nagyon menő a 60 FPS videó, de még nem fedeztem fel a többletet benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!