Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Olcsó vagy drágább telefont...

Gál Gábor 2024 kérdése:

Olcsó vagy drágább telefont vennél?

Figyelt kérdés

Az elmúlt 12 évben három okostelefonom volt, mindegyik alsó- vagy legfeljebb alsó-középkategóriás. Jobbat elsősorban anyagiak miatt nem vettem, de félnék is drágább telefont használni, folyton aggódnék, hogy elhagyom, ellopják, megsérül.

Most jobban állok anyagilag, megérett a csere, és kinéztem egy 150 ezres telefont, ami nem lassulna be elviselhetetlenül 3-5 év után, és biztos nagy minőségi ugrás lenne sebességben, képminőségben, egyéb funkciókban.

De most elbizonytalanodtam, hogy megéri-e, amikor 50 ezerért is vannak életképes mobilok. Azokat lehet, hogy gyakrabban kell cserélni, de így is sokkal olcsóbb.

Tudom, hogy ez nagyon egyénfüggő is, de aki ismeri a különbséget az alsó és a középkategória között, megéri az a plusz 100 ezer?

2024. máj. 31. 11:23
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

kėrdezö a 2 Motorola E13 VS Edge50 mindenbe jobb lévėn az egyik a legalja telefonoknak másik meg legteteje .

ezek szerint neked normális telefonod soha nem volt ami okos telefon volt ?

2024. jún. 1. 07:47
 12/24 A kérdező kommentje:

ma 07:47

Mindig alsókategóriásom volt, de azok is kiszolgálták az igényeim, amíg nem kezdtek nagyon belassulni 3-5 év után. Zenét hallgatok, videót nézek, van egy-két nem túl nagy rendszerkövetelményű játék, térkép, meg persze netezéshez kell.

Nekem ez a normális egy okostelefonnál, ezért kérdezem, hogy mit jelent az, hogy mindenben jobb az Edge 50 azt leszámítva, hogy nyilván gyorsabb, később lesz elavult, jobb képeket csinál.... stb. Mi az a plusz funkció, ami miatt megéri nekem rááldozni azt a plusz 100 ezret? Mert most megengedhetem magamnak ezt a kiadást, de ez nem kevés pénz, ebből vehetek egy évig minden nap plusz egy tábla csokit is :)

2024. jún. 1. 08:44
 13/24 anonim ***** válasza:
Ajánlanám figyelembe, hogy a 10-es válaszban szerintem leírtam minden lényeges dolgot. Ha valami nem világos, akkor kifejthetem jobban.
2024. jún. 1. 15:57
 14/24 anonim ***** válasza:
53%
10 válaszolo szépen le írta különbsėget ha te nem érted akkor vålaszd a legolcsobb telefont azt kész neked jó lesz az is .
2024. jún. 1. 17:40
 15/24 anonim ***** válasza:

[link]

összehasonlito teszt.

2024. jún. 1. 17:44
 16/24 A kérdező kommentje:
Máshogy kérdezek: ha holnap egy 50 ezres telefonnal kellene létezned, mi az, ami nagyon hiányozna a megszokott, drágább telefonodból?
2024. jún. 2. 09:58
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

- A telefon sebessége. Hidd el, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy pár tízezer forintért cserébe töltőképernyőket nézegess.

- Az hogy a mai középkategóriás és azoknál drágább telefonokkal már ténylegesen jó képeket lehet lőni és nagyon szép videókat készítenek. Nem fényképezgetek állandóan, de megnyugtató, hogy ha mégis akarok, akkor tudok.

- A kijelző. Nem akarok egy mai szemmel csúnyácska LCD panelt nézni, alacsony felbontáson. Itt szó szerint kiveri a szemedet a különbség.

- A hangszórók is jellemzően sokkal jobbak a drágább telefonokon. Ezt is az ember közvetlenül tapasztalja a fülével, nem lehet rajta mit magyarázni.

+ 1: A drágább telefonok tovább szoktak szoftveres támogatást kapni. Magyarul a gyártó nem csak a kezedbe vágja a telefont, hogy na itt van, hanem még évekkel később is érkeznek rá frissítések, amik biztonságossá teszik a telefon használatát. Ha szoktál telefonon bankolni vagy fizetni, akkor ez kifejezetten megnyugtató.

2024. jún. 2. 10:55
 18/24 anonim ***** válasza:
kérdező nekem jelenleg egy 250 euros telefonom van enėl drågábat nem venėk ,volt olcsobb de 1 év után le is cserėltem mert vacakolt.
2024. jún. 3. 06:41
 19/24 anonim ***** válasza:

Nekem 1 huawei p10 van.

Réginek számít.

Még mindíg gyors, elégséges képet csinál, szép a kijelzője stb. Valószínűleg ebben fogok aksit cseréltetni is. Majd ha már semmi nem fog rajta menni akkor cserélem le, vagy ha betörik stb...

Ennyit jelent a drága telefon, ha szerencsém van eléri a 10 éves életkort.

2024. jún. 4. 16:39
 20/24 A kérdező kommentje:
Végül egy drágábbat vettem meg kb. 140 ezerért. Nagy megkönnyebbülés, hogy gyors, de ezen kívül egyelőre nem találtam benne olyan extrát, ami megérte volna a +100 ezret. De még ismerkedem vele.
2024. júl. 5. 07:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!