Fontos,hogy legyen fólia a telefon kijelzőjén?
Baromság. Olcsó telefonoknál egy Slimstore szintű fólia drágább mint maga a kijelző, olcsóbb, kínai fólia meg kb csak dísznek van.
Drága telefonra meg már azért nem kell mert a legújabb gorillaüveggel készült készülékemen átmentem motorral is egyszer és semmi baja nem lett, egy karc se.
Rövid válasz: nem, egyáltalán nem olyan fontos a fólia, mint ahogy a legtöbben gondolják. A tok fontosabb, de a tokok nagy része (az ilyen pár ezer forintos vackok meg főleg) is inkább csak a karcok ellen véd valójában. A telefon típusának alapvető "ütésállósága" sokkal fontosabb.
Hosszabb választ:
A telefonok kijelzője sokkal ellenállóbb üvegből készül, mint a fóliák és üveg "fóliák". Az a karc, ami megjelenik a tokon, jó eséllyel egyáltalán nem karcolná meg a valódi kijelzőt. Az az esés, ami után megreped az üvegfólia, valószínűleg nem törte volna be a kijelzőt is. Ha félted a telefonodat, akkor inkább egy JÓ tok kell rá, ami védi a kijelzőt is, úgy hogy van egy kis pereme, ami a kijelző fölé lóg.
Miről ismered meg a jó tokot? Vastag az anyaga (hogy legyen egyáltalán bármi csillapító hatása) és nehéz leszedni a telefonról. Nagyon. Ha egy tokot könnyen fel-le tudsz pakolgatni a telefonra, akkor az egy nagyobb esésnél fix hogy elmozdul és semmire sem fogsz menni vele.
Továbbá legyen akármilyen jó a tokod, akkor is tönkre mehet a telefonod egy nagyobb laffanástól, még ha kívülről sértetlen is. Elég, ha a telefon belsejében egy forrasztás megsérül és máris nem fog működni megfelelően. Ezért mondtam azt, hogy ez a telefon összeszerelési minőségétől és kialakításától is függ.
Személyes tapasztalat: SOHA nem volt egy telefonomon sem fólia, tok is csak a jelenlegin és mégsem robbant atomjaira egyik sem, amikor leejtettem és szó szerint egyik kijelzőjén sem volt egyetlen mikrokarc sem. Viszont 10-ből 7-8 fólia az átlag ember telefonján fixen tiszta karc és repedés, ők pedig évekig nézegetik ezeket a sérüléseket, ahelyett, hogy cserélnék rendszeresen a fóliát a telefonon. Ez nekem kicsit mindig olyan furcsának tűnt, ennyi erővel maga a kijelző is lehetne karcos, nem? :D
Kell-e tok és fólia témában még egy gondolat: ha a bevételeidhez képest olcsó telefonod van és igazából letojod, akkor se fólia se tok nem kell. Nekem is volt 50 ezer forintos telefonom, miközben ennek a 8x-osát vittem haza, rohadtul nem érdekelt volna, ha ne adj isten valami baja lesz a telefonnak...
“ Az a karc, ami megjelenik a tokon, jó eséllyel egyáltalán nem karcolná meg a valódi kijelzőt”
Minden fólia nélküli telefonom tele van karcokkal…
"Minden fólia nélküli telefonom tele van karcokkal…"
Nekem meg sose volt egyiken se. :) Akkor most mi lesz? :)
Lehet hogy nem dörzspapírral, drótkefével, kocsikulccsal, aprópénzzel és borotvapengével együtt kéne szállítani.
De gondolom akkor az összes telefonod fóliája is állandóan karcos, ugye? Nem lehet, hogy tényleg veled van a baj? :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!