A pletykák szerint az iPhone 16-nak is 60Hz-s kijelzője lesz. Ez igaz?
"Azért mert nem 120Hz-es a kijelző, attól meg nem a 80000 Ft-os telefonokkal van egy szinten."
Nem azokkal van egy szinten, de úgy látom hiába magyarázza neked bárki, hogy egy felsőkategóriás telefonnál nem normális az, hogy az egyik legfontosabb részegysége (a kijelző) ennyire elavult.
"Pár éve azt sem tudtátok, mi az a képfrissítés, nem hogy 60, 120 Hz."
Tudtátok? Kik? Szerinted én ki vagyok? :D Már az iPhone 13-nál is bőven szemöldökráncolásra adott okot a 60 Hz, a 14-től kezdve pedig vér ciki és érthetetlen.
" Androidnál akár Xiaomi vagy Samsung sima és Ultra között még ennyi különbség sincs ugyanaz a kettő."
Az Android egy operációs rendszer, nem tudom minek kevered ide.
De hogy egy Samsung S24 és Ultra között nincs különbség? :D Babám, aztán én nem értek hozzá. :D
" Tudom sok a birka, pedig igazából nem Ők az igazi marhák, hanem, akik fennakadnak az ilyen dolgokon, mint a 60Hz."
Én mint több Apple terméket megelégedéssel használó ember nem a cég termékeit utálom, hanem az ilyen pitiáner húzásaikat. Igen, más gyártónál is vannak ilyenek, hidd el, azokat is megköpködöm érte, de a kérdés kifejezetten az iPhone telefonokról szólt, ha jól tévedek ugye. :) Most kezdjem el itt szidni a Gyermelyit, hogy milyen szar tésztákat csinálnak, vagy mit szeretnél? :D
“
Igen, de nem azzal, hogy spórolnak az alap széria kijelzőjén, hanem hogy az embereket ilyen piti húzásokkal a Pro irányába nyomják.
“
Engem a 120 Hz egy cseppet sem érdekel.
Az viszont igen, hogy milyen erős a SoC. Milyen a kamera rendszer. Milyen sebességű a vezetékes adatátvitel.
A legtöbb ember ennyit szűr le a Pro és a sima iPhone közt: Kikelző frissítése, kamera.
Több produktivitást nyújtó feature van a pro modellekben.
Átlag felhasználásra bőven elég a sima iPhone.
Lehet, hogy egy A55-ben 120Hz kijelző van. De a sima iPhone 13, 14, 15 is kenterbe veri az A55-öt. Kamerában, sebességben egyaránt.
A 120 Hz-et pedig nem pitiáner húzás miatt hagyták ki a sima modellekből. Hanem azért, mert alaphasználatra az ég egy adta világon semmi szükség rá. Aksit is sokkal jobban zabálja a 120Hz mint a 60.
Más gyártók perig azért tettek a közép kategóriás telefonokba 120as frissítést, mert jól hangzik. Eladhatóbb a motyó.
De reál haszna semmi. 0.
Jhiába 120 Hz van egy Androidban az hosszú távon nem lesz Fluid a rendszer, egy két év múlva mint mikor megvetted. Ellenben az iPhone ok 60 Hz-en is több évekig ugyanazt a sebességet ugyanazt a Fluid működést produkálják 5 éveseb is 120 hertz nélkül is!
Tudom mert a családomban van egy iPhone 12 mégpedig sima aminek 60 Hz-es a kijelzője ami az enyém volt és van 1S 22 aminek 120 Hz-es kijelzőbe van mègis sokkal jobb használni zökkenőmentesebb még így is az iphone 60 hertzen, a 14 promax 120 hercen meg valami fantasznikus másféle élmèny , mint az android 120 herc.
"Jhiába 120 Hz van egy Androidban az hosszú távon nem lesz Fluid a rendszer, egy két év múlva mint mikor megvetted. Ellenben az iPhone ok 60 Hz-en is több évekig ugyanazt a sebességet ugyanazt a Fluid működést produkálják 5 éveseb is 120 hertz nélkül is!"
Meg a pacinak a f..szát, azt. :D Legyen már realitás érzék mindenki fejében. A két éves iPhone 13-mam érezhetően sokkal kevésbé fluid és hajlamosabb a mikrolaggokra mint egy új középkategóriás droid. Onnan tudom, mert kipróbáltam, de próba nélkül is látom a laggokat. :)
"Engem a 120 Hz egy cseppet sem érdekel."
Én elhiszem, hogy nem érdekel téged, mást meg igen. Nem arról van szó, hogy téged mi érdekel, hanem hogy GÁZ 60 Hz-es kijelzőt tenni egy 400 ezres telefonba. Pont.
"A 120 Hz-et pedig nem pitiáner húzás miatt hagyták ki a sima modellekből. Hanem azért, mert alaphasználatra az ég egy adta világon semmi szükség rá. Aksit is sokkal jobban zabálja a 120Hz mint a 60."
Komolyan, titeket ezért fizetnek? :D Az iPhone 15-höz képest röhejes áru telefonokban van képfrissítési frekvenciát dinamikusan állítgató telefon. Pl. a már említett A55, de még az elődje is tudja ezt. :)
Nyilvánvaló, hogy nem fog kirohadni senkinek a szeme a 60 Hz-től, de ne játsszuk már azt, hogy egy 400 ezres telefon "alap" felhasználásra van és nem lehetnek olyan elvárásai a potencionális vásárlóknak, hogy tudja azt, amit a 80 ezer forintos konkurens tudott 2 éve. :)
Még mindig be van akadva nálad ez a 60Hz?
Ez már betegség. :)))
Téged nem érdekel, hogy mást nem érdekel, de mást érdekeljen, hogy GÁZ-nak tartod. Mást sem biztos, hogy érdekel, hogy Te mit gondolsz erről az egészről.
Jó az úgy hidd el, így is veszik, mint állat :)))
"Még mindig be van akadva nálad ez a 60Hz?"
Szeretném felhívni rá a figyelmedet, hogy ERRŐL SZÓL A KÉRDÉS. Olvasd el a címét. Ha nem akarsz ezzel kapcsolatban megnyilvánulni, akkor menj máshová fanboykodni.
A kérdés arról szól, hogy az új 16-os alap modell is 60Hz-es lesz? Ez igaz?
Majdhogynem eldöntendő kérdés.
Ahogy neked is, másnak is lehet véleménye. Ezek nem minden esetben egyeznek, ilyen is van. El kell fogadni.
Meg azt is, hogy, ha az Apple 30Hz-es kijelzővel adja a mobilokat, akkor azt is megveszik sokan, mert nem mindenki van ráizgulva a 120Hz-re. Hogy ez a vásárlónak megéri-e vagy zavarja, azt majd eldöntik Ő maguk.
"Meg a pacinak a f..szát, azt. :D Legyen már realitás érzék mindenki fejében. A két éves iPhone 13-mam érezhetően sokkal kevésbé fluid és hajlamosabb a mikrolaggokra mint egy új középkategóriás droid. Onnan tudom, mert kipróbáltam, de próba nélkül is látom a laggokat. :)"
:) neked édesem a büdösèletbe nem volt hosszútàvon atulajdonodban ájfon :)
“
Én elhiszem, hogy nem érdekel téged, mást meg igen. Nem arról van szó, hogy téged mi érdekel, hanem hogy GÁZ 60 Hz-es kijelzőt tenni egy 400 ezres telefonba. Pont. “
Na látod. Ha téged érdekel a 120 Hz akkor nosza. Vegyél androidot. Mert én a saját véleményem írtam le, és nem ócsárolom más ízlését. A Te véleményed a tiéd, ahogyan az enyém az az enyém.
Mobiltelefon szaküzletem van, megfordult párszáz, ha nem ezer telefon a kezeim közt. Elhiheted, több reálisabb rálátásom van a dolgokra mint neked mezei felhasználóként.
Másrészt vissza kérdeznék. Mi a biztonságosabb? Egy ujjlenyomat olvasó vagy face id? Előbbit míg alszol simán kinyitják. Utóbbit senki, mert ha alszol akkor csukva van a szemed. Ha csukva van a szemed a face id nem old fel.
Szóval lehet bármelyik androidba 120 Hz, biztonságilag fényévekkel van lemaradva a legjobb legdrágább droid is.
Mi kerül 400 ezerbe egy iPhone-ban? Pontosan pl a biztonság.
Mi kerül egy A55-be 160 ezerbe?
Mikor az A34, A35 is tudja a 120 Hz-et, és sokkal kevesebb az ára.
De mondom, ez az én véleményem.
Ha neked a képfrissítés a mindened, létezik már 144Hz-es android is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!