A pletykák szerint az iPhone 16-nak is 60Hz-s kijelzője lesz. Ez igaz?
"Elmagyarázná valaki?
Sehol nincs 120Hz csak a telefonjainkon. Mindenhol máshol 24-...-60 van"
Elmagyarázom: a nem budget laptopokon sok-sok éve magasabb a képernyőfrissítési frekvencia, mint 60. Inkább 120 vagy 144. Még egyszer mondom: nem a milliós számítógépeken, hanem a 300 ezer körülieken már évek óta fixen.
Továbbá a tableteken is alap már a középkategóriában is.
Ezentúl az igazán bicskanyitogató nem a 120 Hz hiánya. Nem folyik ki senkinek a szeme a 60 Hz-es kijelzőtől, csak kifejezetten marhára gáz, hogy egy 400 ezres telefonban olyan a kijelző, hogy az útóbbi évek bármelyik Samsung alsó-középkategóriás telefonjában jobb van. Ránézel a kettőre és sírhatnékod támad. És direkt írtam a Samsungot, hogy még ott is ez van, pedig ők a legdrágább androidos gyártó. A többieknél már az alsó kategóriában is alap a legalább 90-es kijelző, de sokszor még a 120-as is.
De a legszebb az egészben az, hogy ezzel a szemétkedéssel szerintem az Apple egy megveszekedett rohadt fillért nem spórol. Ez az egész 60 Hz-en ragadás egyetlen okból van: hogy legalább legyen 1-2 olyan különbség a Pro és a sima modell között, amit a laikusok is észrevesznek. Csak az árazási politikájukról szól és ez nekünk vásárlóknak kifejezetten rossz. Már évek óta vért izzad azért az Apple, hogy az amúgy teljesen érett mobiltelefonos piacon még valahogy meg tudja különböztetni az alap modellt a nálánál sokkal drágábbtól. Most komolyan, ha megkapná a 120-as kijelzőt az alap iPhone akkor mivel adnák el a Prót? Hogy pár százalékkal néha gyorsabb a processzora? :) Vagy azzal az egy nyamvadt telefotó kamerával? (Ez egyébként a másik röhejes dolog az alap telefonoknál: ebben az ársávban nem adni telefotókamerát az maga a vicc, de ennek ugyanaz az oka mint a kijelző butításának.)
Nagyon egyszerű megoldás lenne erre a bohóckodásra az, ha nem adnának ki az alap telefonból minden évben egy újat, csak csökkentenék minimálisan az árát. Vagy ha a Pro és sima termékvonalat megszüntetnék a francba és csak egy telefon jönne ki minden évben.
A 120 Hz hiányát elviselem simán. De nem egy 400 ezer forintos telefon esetében.
Undorító, hogy az apple ezen spórol.
"Undorító, hogy az apple ezen spórol."
Az az igazán undorító, hogy a világon semmit sem spórol vele, csak a Pro fele tereli az embereket, ahol a 100+ ezer forintos felárhoz annyi jár, hogy feloldják a kijelző szoftveres butítását és beleraknak egy extrém esetben is pár ezer forintos plusz lencsét. :)
Még mindig nem szoftveresen korlátozzák, hanem 60 HZ-es panelt tesznek a kijelző mögé...
Meg továbbra sem 1 lencse a különbség hanem komplett kamerarendszer jobb a Pro esetén, +1 eggyel újabb generációs SoC van.
Aki nem kompetens a témában inkább ne írjon semmit, mert magát égeti...
"Még mindig nem szoftveresen korlátozzák, hanem 60 HZ-es panelt tesznek a kijelző mögé..."
Akkor megfogalmazom másképp: ha a nagyon vastagon 100 ezer alatti telefonokba belefér a 120 Hz-es, minimum olyan OLED panel, mint a hivatalosan 400-ért árult iPhone 15-be, akkor nekem ne mondja meg senki, hogy értelmezhető mennyiségű pénzt lehet ezzel spórolni. Sőt, továbbra is tartom, hogy abszolút semennyit.
"Meg továbbra sem 1 lencse a különbség hanem komplett kamerarendszer jobb a Pro esetén"
Akkor tessék használni megint az eszünket: ha vannak kész, 3 lencsés rendszerek a korábbi Pro modellekből, akkor miért lenne olyan fájdalmas és "költséges" átemelni azt az alap modellbe? Itt megint maximum pár ezer forintról beszélünk, de szerintem sokat mondtam.
Az 1-el újabb generációs SoC az tényleg igaz, de ezt nem is kértem rajtuk számon. Nagyjából a világon semmit nem számít, nüansznyi különbségek vannak, az átlag felhasználót totál nem érdekli.
"Aki nem kompetens a témában inkább ne írjon semmit, mert magát égeti..."
Akkor minek makogsz ide? :)
“ha a nagyon vastagon 100 ezer alatti telefonokba belefér a 120 Hz-es, minimum olyan OLED panel, mint a hivatalosan 400-ért árult iPhone 15-be.”
Hiába 120Hz, a két kijelző között van különbség, nem ugyanolyan, de persze ettől mèg bele kellene férnie abba az árba. De nem így van, az Apple így nagyobb nyereséget termel. Így is rengeteget eladnak belőle, ha valakinek nem tetszik vegyen androidos telefont. A legtöbb ember átlag felhasználásra is megveszi a Pro/ Pro Max vagy Galaxy Ultra modelleket, pedig elég lenne a sima is nekik. Ahogy viszik a 300Le-s autókat boltba járásra vagy iskolába vinni a gyerekeket szabályokat betartva.
"Hiába 120Hz, a két kijelző között van különbség"
Van hát. Pl. az, hogy az olcsóbb telefonban jobb van. :)
"az Apple így nagyobb nyereséget termel"
Igen, de nem azzal, hogy spórolnak az alap széria kijelzőjén, hanem hogy az embereket ilyen piti húzásokkal a Pro irányába nyomják.
Én szeretem az almás eszközöket, de ne játsszuk már ezt el, hogy az alsókategóriában alap dolgokat sem hozzák, az elvakult rajongók meg még védik is őket. :)
Azért mert nem 120Hz-es a kijelző, attól meg nem a 80000 Ft-os telefonokkal van egy szinten. Teljesítményben odaver az S24-nek is akár, pedig nem a legújab SOC van benne.🙂 Szóval engedjük már el ezt a 120Hz-et. Pár éve azt sem tudtátok, mi az a képfrissítés, nem hogy 60, 120 Hz.
A másik dolog. Az Apple-nél legalább ez is különbség a sima és Pro modellek között. Androidnál akár Xiaomi vagy Samsung sima és Ultra között még ennyi különbség sincs ugyanaz a kettő. Ezzel mégsem foglalkozik senki, minek a felár, azért a pár lencséért.? Röhejes ahogy sokan az Apple-ről véleményeznek, közben nem veszik észre, hogy mit csinál a többi gyártó. Megint csak nem védem őket, de pár embernek baj van/lesz az agyával, mikor meghallják az Apple vagy iphone szót a gyűlöletet, utálatot érzem sok embernél és mindenbe belekapaszkodnak, hogy lejárassák, bebizonyítsák, hogy nem ér annyit, stb.Minden annyit ér, amennyit fizetnek érte. Semmi nem tart örökké, de most ehhez Ti kevesek vagytok, hogy bármit is változtassatok a dolgokon. Az iphone telefonokat veszik, mint a cukrot és elégedettek a felhasználók 60Hz-es kijelzővel is akár😁 Tudom sok a birka, pedig igazából nem Ők az igazi marhák, hanem, akik fennakadnak az ilyen dolgokon, mint a 60Hz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!