Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Az normális hogy 8 hónap...

Az normális hogy 8 hónap alatt 6 %-ot romlik az akkumulátor?

Figyelt kérdés
Van egy iPhone 14 Pro Max-om. Amit 2023 májusában vettem újonnan! Akkor újkorában 100%-os volt az aksi kapacitása. Most 2024 január 29.-én meg már csak 94 %-os az akkumulátor kapacitása? Normális hogy az eltet 8 hónap alatt 6 %-ot romoljon az akkumulátor kapacitása? Minden eredeti az iPhone 14 Pro Max-ban és még soha sem volt szerívízben.

jan. 29. 12:24
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
55%

"Normális hogy az eltet 8 hónap alatt 6 %-ot romoljon az akkumulátor kapacitása?"

"Értsd 8 nap alatt 6 % romlást."

7# ?

Értsd 8 hónap > 8 nap

jan. 29. 18:18
 12/25 A kérdező kommentje:
10-esnek! 1., Az optimalizált töltés, állanódan be van kapcsolva! 2., A telefon töltő elektronikákájának meg kellene akadályoznia a túl töltést! Mert te most túl töltésről írsz. Legalábbis nem lenne szabad kinyírnia az aksit ha töltőn felejted / tötőn hagyod 100%-os töltötség mellett. A másik vissza utalva az egyes pontomban le írtakra. Mi szerint az optimalizált töltés BE VAN KAPCSOLVA.
jan. 29. 18:55
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

A 14-es iPhone széria sokkal hulladékabb akksit kapott sajna. Lespórólták, vagy gyengébb beszálító... de nem mindegyik. Van ilyen is olyan is, érdemes utána olvasni, redditen sok mindenki panaszkodik.

Sokuknak 1 év alatt már bőven 90% alatt volt, de van akinek már fél év alatt is elért ilyen 88% köré

Nekem szerencsém volt a 14 Pro Maxommal, pont egy évesen adtam el amikor megjelent az új modell és még mindig 97% volt az akksija,napi 9 óra kb a screen time-om szóval az enyhe kifejezés hogy volt használva ;)

jan. 29. 22:44
 14/25 anonim ***** válasza:
35%
#10 vagyok! Nyugi, végigolvastam az egészet. Igen, úgy gondolom, hogy optimalizált töltés mellett töltött a telefon. Úgy értem, hogy feltölt 100%-ra már este, de esetleg rajt hagyod még reggelig. Erre gondolok, hogy egészségtelen. Az én akksimat sem nyírta ki 1 alkalom, de innentől szép lassan már kikapcsolt a hidegbe 40%-nál…
jan. 30. 08:02
 15/25 A kérdező kommentje:
14-esnek! Egész éjszaka én sem hagyom rajta a töltőn! Soha nem is hagytam rajta egész éjszaka! SOHA! - De például este 20 óra és 21 óra 15 perc között általában intenzíven használni szoktam a telefont. Ekkor ebben az időben folyamatosan rajta van. De 21:15-kor le veszem a töltőről és csak reggel rakom rá.
jan. 30. 09:13
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

"Az optimalizált töltés, állanódan be van kapcsolva!"

Az csak annyit csinál, hogy figyeli a tevékenységed.

Úgy működik, hogy ha rajta van töltőn a telefon, akkor megáll 80%-nál a töltés és ha a megfigyelésekből úgy gondolja hogy hamarosan használni fogod a telefont akkor feltölti 100%-ra. Ennyit csinál, nem többet.

Pont ezért rajta lehet hagyni nyugodtan éjszaka is, nem lesz tőle semmi baja. Mert 80%-ig tölti csak és hajnalban amikor tudja hogy hamarosan kelni fogsz, csak akkor tölti fel teljesen.

Sőt, illik is néha töltőn hagyni az iPhonet, hogy meg tudja csinálni a háttértevékenységeit!

"Az én akksimat sem nyírta ki 1 alkalom, de innentől szép lassan már kikapcsolt a hidegbe 40%-nál…"

Az nem egy alkalom miatt volt, hanem egy rommá használt akksid van. 1000 ciklus biztos van máb venne ha ennyire szar. Cseréltesd ki mielőtt felpúposodik.

jan. 30. 09:44
 17/25 anonim ***** válasza:
0%
Használjátok egészséggel az Iphonejaitokat és ha ennyit kiadtok egy telefonra akkor útólag ne reklamáljatok!
jan. 31. 17:51
 18/25 A kérdező kommentje:
17-esnek! Ne csodálkozz ha piros X-et kapsz a hozzá szólásodra. Vagy másnéven le pontozásra kerülsz. Mert ezzel a hozzá állassal csak piros X-et kaphatsz! Na szóval aki 600-ezres telefont vesz. Az minimálisan is de joggal várná el hogy a 3 év kötelező jótállást ki bírja. De ezzel a 8 hónap alatt 6% aksi rommálsal könnyen ki számolhatod hogy nem fogja a 3 évet ki bírni. Sőt még egy 8 hónap vagy maximum egy év és aksit kell benne cserélni. Igenis aki régi iPhone-os az tudja hogy 80% alatt már javasolt az aksi csere. 75% alatt célszerű. És 70% alatt már kuka az aksi. Annyira hogy az aksi kinyomja a kijelzőt mert annyira felpuposodott az aksi.
jan. 31. 17:58
 19/25 anonim ***** válasza:
17%
Az a nagyon érdekes hogy ezek az iPhoneok mennyire drágák és az akkumulátorok amik benne vannak milyen gyorsan romolnak. Én 5-6 évig iPhoneos voltam és ezt én is észrevettem hogy egyre gyorsabban merülnek lefele elég hamar. Jó volt az iPhone nagyon szerettem őket használni de az akksi miatt visszaváltottam androidra. Lehet az nem annyira fejlett és lassabb de ott az akkumulátor tovább bírja legalább. Az a baj az Apple-nél hogy azt a bizonyos beleharapott alma logót fizeted meg elsősorban meg az iOS-t.
jan. 31. 18:55
 20/25 anonim ***** válasza:
8%
Viszont aki kiad értük ennyi pénzt többször is az ne reklamáljon. Ha 2-3 iPhoneal befürdött a hamar romló akkumulátorok miatt azok az emberek ne reklamáljanak kérdező. Elsősorban rájuk többszörös panaszkodókra gondoltam. Bár ilyenkor kell azon elgondolkozni hogy a logó és a stabilabb iOS éri meg vagy az android a jobb akkumulátor állapotú telefonokkal amik még olcsóbbak is. Döntést mindenkire rábízom.
jan. 31. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!