Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mennyiért szotkatok magatoknak...

Mennyiért szotkatok magatoknak új mobiltelefont venni?

Figyelt kérdés

2024. jan. 17. 19:24
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
80%

A53 5G már egész jó telefon.

De normális garanciával, boltból(nem szürkeimporttal) az is 130 ezer Ft.

Ha azt nézzük belépőkategóriás készülék, továbbra is azt tudom, amit írtam a 4-es hozzászólásban is, hogy elszálltak itthon az árak.

2017-ben ugyan ezért a pénzért Galaxy S6/LG G4-t lehetett venni, 1 éves csúcstelefont, ami akkor középkategóriás volt...

2024. jan. 18. 18:39
 32/44 anonim ***** válasza:
50%

#30 Hát na :D Ha normális telefont akarsz, az manapság már 100 ezer alatt nem lesz meg. Az olcsó kínai telefonok sajnos olyanok is. A Huawei jó volt, amíg Trump ki nem nyírta.

Mindanzonáltal sosem költenék egy - másfél heti jövedelmemnél többet egy telefonra.

#29 voltam.

2024. jan. 18. 18:40
 33/44 A kérdező kommentje:

31: mi az a szürkeimport?

32: 🤣 lehengerlő a stílusod, és akkor finoman fogalmaztam. :-)

Én értem, hogy számodra mi a "normális", de eltérő embereknek eltérő igényei vannak, ezért nem szeretem az ilyen abszolút kinyilatkoztatásokat. :-)

2024. jan. 18. 19:56
 34/44 anonim ***** válasza:
38%
Pedig igaza van. Belépő kategóriás telefont nem éri meg venni. Ipari hulladék az összes, nettó környezetszennyezés. Akkor inkább irány a használt piac. Sokkal jobban megéri.
2024. jan. 18. 20:10
 35/44 anonim ***** válasza:
80%

#33 Szürkeimport az, amikor nem hivatalosan (pl magánszemélyként) hozzák be az árut és nem fizetnek rá vámot és áfát. Emiatt olcsóbb, de pl a garancia problémás.

És bocsánat, hiába van eltérő igényed, ha megveszel egy 40 ezres "made in dobd el" telefont, az max fél év és használhatatlanul lassú lesz és vehetsz másikat. Ha rááldozol 100 ezret, akkor már kapsz egy szerény teljesítményű, de 2-3 évet kiszolgáló telefont.

2024. jan. 18. 21:16
 36/44 A kérdező kommentje:
Dehogy lesz lassú, értem én, hogy neked magasak az igényeid, legyen jó kamera stb. , teljesen megértem, de te is értsd meg, hogy nem mindenki gondolkodik így. Pl. 3 éve még nyomógombos telefont használtam. A mai napig semmi baja. Meg a 100 ezer forintos is csak szerinted "szerény" teljesítményű, ahogy mondtam, nekem a legdrágább egy 80-as volt és minden igényemet kielégíti. Ezek szubjektív dolgok, ezért nem kell abszolutizálni.
2024. jan. 18. 22:09
 37/44 anonim ***** válasza:

#36 A kamerát én pont letojom, de nagyon nem mindegy, mennyi RAM van benne és hogy van optimalizálva. Lehet, hogy ma már a mobilprocik is elértek oda, hogy az olcsóknak is bőven elég a teljesítménye, de a rendszer optimalizáció nagyon nem mindegy!

A feleségem sem nagy igényű. Volt olcsó telefonja, több is. Az egyiknek teljesen összekarcolódott a kamerája, mert gagyi minőségű anyagból volt, a másik meg fél év használat után olyan lassú volt, hogy egy tárcsázót is 3-4 másodperc volt megnyitni, meg időnként gondolt egyet és csak úgy újraindult.

A drágább, jó minőségű telefonokkal sosem volt ilyen probléma.

2024. jan. 19. 08:59
 38/44 anonim ***** válasza:
79%

Nem szoktam nézni az árát, egyszerűen amelyik tetszik és a “legerősebb” teljesítményben :)

A 200+ ra szavaztam de inkább 500+ lenne a helyes válasz nálam

2024. jan. 19. 12:50
 39/44 anonim ***** válasza:
79%

Kieg:

Imádom az elektronikát meg technológiát mint témát és szeretem mindig ha a legújabb/legjobb van :)

2024. jan. 19. 12:53
 40/44 A kérdező kommentje:
38 - igen, ez valid érv szerintem is. :)
2024. jan. 19. 19:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!