Az Apple Watch tudja ezeket?
Van egy Huawei okosórám, nemrég váltottam iPhone-ra. Működik vele a Huawei óra, de előbb-utóbb lecserélném egy Apple Watch-ra. De az a kérdés, hogy az alábbiakat tudja-e:
1. Alvásfigyelés. A Huawei óra automatikusan érzékeli, ha alszom, reggel pedig az órán meg tudom nézni, mennyit aludtam. Ha délután szundítok egy kicsit, azt is külön érzékeli és a jelentésben látom, hogy mennyi volt a szundi. Ezek nekem fontosak, hogy menjenek automatikusan.
2. Edzés (séta, biciklizés) térképes követése. A Huawei órán ha elindítom az edzést, GPS-el követi, majd a telefonon meg tudom nézni térképen az útvonalat (mikor voltam leggyorsabb, mikor értem el a 3km-t, stb) és videót is tud csinálni az útvonalból, hogyan haladtam.
3. Tengerszint feletti magasság kijelzése (és rögzítése a túra útvonalán)
Nem gond, ha csak a drágább verzió tudja ezeket, de szükségem volna rájuk.
Az alvást magától méri? Mert hallottam olyat, hogy a telefonnak mindenképp alvásfókuszban kell lennie, illetve, hogy a nap közbeni szundit nem érzékeli.
A Huawei óra magától figyeli az alvást és mutatja, hogy mikor volt mély alvás, mikor volt REM és mikor voltam esetleg ébren éjszaka.
Ettől tartottam én is. Alvás fókuszt nem szeretnék beállítani. Az meg, hogy nem érzékeli enélkül az alvást, elég gáz.
Huawei-nél ha mondjuk olyan van, hogy éjszaka alszom 6 órát, aztán délután még lepihenek 1 órára, akkor szépen mutatja, hogy éjszakai alvás 6 óra, szundi 1 óra, összes alvás 7 óra.
miért jó az alvást mérni?
nem értem a lényegét mert nem attól fogok jobban aludni hogy megnézem az adatokat
jopofa kis dolog de csak a gyogyosokat tudják ezzel a lábukról levenni
csecsemő módjára alukálást se értem felnőtt létedre
Az alvás mérése csak amolyan érdekesség, de jó tudni, hogy pl. sikerült-e 8 órát aludni vagy, hogy mennyi volt a mélyalvás/REM aránya.
Nap közben szundizni csak ritkán szoktam, ha pl. éjjel nem sikerült eleget és jórészt csak hétvégén, viszont jó, hogy a Huawei ezt is méri.
Hiába tudja mérni az alvást ha nem bírja 18 óránál tovább az akksija
Ha csak nem akarod állandóan töltögetni napközben, szerintem nézz más márkát
Apple watch-ot inkább úgy érdemes venni ha este felteszed a töltőre, reggel meg felveszed
Más dolog, ha az alvás fontos csak, napközben meg nem kell, de ahhoz meg kicsit drága
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!