Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Használt telefont venni, úgy,...

Használt telefont venni, úgy, hogy az eladónak nincs számlájára a vásárlásról(eredeti doboz sem), lehet jó döntés, vagy inkább ne?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy telefont szeretnék megvenni egy eladótól használaton.

A telefonnak nincs kozmetikai hibája, az IMEI számot már megnéztem és nem volt letilva, a szolgáltatók által sem, sem lopás vagy más ok miatt.

Ezen kívül a telefon eredeti ára kb 250K és így 4 hónapos használtan 180K lenne. Az eladó 30 percet ad arra is, hogy átvizsgáljam a telefont, hogy minden úgy működik, ahogy kell. Egy bevásárlóközpontban találkoznánk. De mivel nincs sok tapasztalatom ebben, (körülbelül 3x vettem használt telefont, és 2x jó ötlet, 1x pedig nem) de hátha ti jobban tudjátok, hogy számla/eredeti doboz nélkül még jó ötlet telefont venni használtam, vagy inkább ne?

2023. dec. 18. 21:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem értettem, hogy az emberek vesznek egy telefont, kibontják, aztán azon nyomban dobozát, papírjait, számláját dobják az első kukába! Főleg egy 4 hónapos készüléknek nincs semmije! Én azonnal teszem a fiókba a dobozát, benne a papírjaival. Ha eladom, mindene megvan, vitték is azonnal mindig. Ez így felejtős, előttem leírták már többen, hogy miért! Hallgass rájuk, nem éri meg, ez nem jó vétel!
2023. dec. 19. 10:13
 12/15 anonim ***** válasza:

"(körülbelül 3x vettem használt telefont, és 2x jó ötlet, 1x pedig nem)"

mivel döntetlenre szoktam tippelni,

Ha megveszed ilyen drágán, akár 2-2 is lehet az eredmény.

2023. dec. 19. 10:49
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
11 válaszolo nekem dobozok 1 évig is megvanak ,utåna ha nem kell kidobom ,bár ėn a müszaki tårgyaimat adig használom mig komoly gond nem lesz velük. eladni nem szoktam egyet sem . de szåmlåk mind megvanak .
2023. dec. 19. 17:19
 14/15 anonim ***** válasza:
ki próbáltad ? milyen ?
2023. dec. 19. 20:20
 15/15 A kérdező kommentje:

#12 igen, igazad van, végül nem kockáztattam, sajnos olyan helyen élek, ahol a telefonlopás gyakori, aztán pedig nyilván doboz/számla nélkül értesítik, a töltőt megveszik hozzá, mert az nem drága

De talán senki sem szívesen vesz lopott telefont (vagy jó eséllyel lopott telefont) még ha olcsóbb is, mint egy új, mégis ki akarja bátorítani az ilyen jellegű ''business''-t, arra, hogy a jövőben még több ember zsebéből próblják meg kilopni a valószínűleg amúgy is nehezen megszerzett készüléket. :(

köszi a válaszokat mindenkinek (:

2023. dec. 22. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!