Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Használt telefont venni, úgy,...

Használt telefont venni, úgy, hogy az eladónak nincs számlájára a vásárlásról(eredeti doboz sem), lehet jó döntés, vagy inkább ne?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy telefont szeretnék megvenni egy eladótól használaton.

A telefonnak nincs kozmetikai hibája, az IMEI számot már megnéztem és nem volt letilva, a szolgáltatók által sem, sem lopás vagy más ok miatt.

Ezen kívül a telefon eredeti ára kb 250K és így 4 hónapos használtan 180K lenne. Az eladó 30 percet ad arra is, hogy átvizsgáljam a telefont, hogy minden úgy működik, ahogy kell. Egy bevásárlóközpontban találkoznánk. De mivel nincs sok tapasztalatom ebben, (körülbelül 3x vettem használt telefont, és 2x jó ötlet, 1x pedig nem) de hátha ti jobban tudjátok, hogy számla/eredeti doboz nélkül még jó ötlet telefont venni használtam, vagy inkább ne?

2023. dec. 18. 21:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Ki az a barom, aki vesz 250èrt telefont de nem teszi el a papírjait. 2 èv garancia szokott lenni a legtöbb helyen.

Szerintem elég fura. Annyira nem adja olcsóbban, hogy 0 garanciával megvegyem.

2023. dec. 18. 21:12
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen összegnél erősen érdemes kerülni a nem 100%-ban tiszta eseteket, mint ez is. Ez jó eséllyel egy részletre vásárolt telefon, amit majd tiltani fog a szolgáltató.
2023. dec. 18. 21:29
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Á, ez így nekem felejtős lenne
2023. dec. 18. 21:29
 4/15 anonim ***** válasza:
71%
minden bolt küld emilt a vásárlásról ha az megvan akkor simán megveheted
2023. dec. 18. 21:31
 5/15 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

Kivételesen jó vétel? Csak most, csak neked, de figyi van rá 3 másik érdeklődő is, szóval azonnal kell döntened?

A következő hónapban meg letiltják.

2023. dec. 18. 21:48
 6/15 anonim ***** válasza:
0%

Én is mindig eladom a telefonjaimat. Namost amióta a telekom nem küld papír alapú számlát, azóta én sem tudok adni. Most sem fogok tudni a 13 Pro Maxom mellé adni ha majd megveszi valaki.

A legútóbb az iPhone 11 pro mellé a dobozt sem tudtam odaadni, mert költöztem és a ruháimat sem találtam, nemhogy a telefon dobozát - azóta sincs meg. És? Jó a telefon, ami gondja volt elmondtam, leírtam. Ennél többet nem tudok tenni és vásárlóként sem tudsz sokkal többet, csak annyit hogy alaposan átnézed a telefont, aztán reménykedünk mindketten hogy nem másnap b.ódik el :D Ez minden használt dolog vásárlásánál így van.

2023. dec. 18. 21:58
 7/15 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Biztosan nem venném meg, főleg ennyiért. Persze ad fél órát rá, hogy átnézd, aztán ez úgy szokott lenni, hogy bocs, de beteg a gyerek, sietnem kellene haza....., na meg mit nézel át rajta? Sok ebben a bizonytalanság, mert pl. ki az, aki egy ilyen drága telefon számláját nem teszi el? Vagy pl. honnan tudod, hogy az IMEI pont azé a telefoné? Letiltva éppen most lehet nincsen, de nem tudod 1-2 hónap után sem lesz?
2023. dec. 18. 22:10
 8/15 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat! Ezért is jó volt feltenni ide ezt a kérdést.

Sajnos igazatok van abban, hogy nem normálisan az, ha sem egy eredeti doboz, sem a számla vagy legalább egy email nincs. Hinni abban, hogy semmi baja nem lesz a telefonnak még egy dolog. De ha esetleg az ember mégis egy lopott telefont vesz, utána igen letilthatják még bármikor. A részletekre fizetést pedig nehéz ellenőrizni :/ igen

2023. dec. 18. 22:11
 9/15 Ypszilon1980 ***** válasza:
71%
#6: Vannak korrekt eladók is, csak azért 180ezer szerintem nem ér meg ennyi kockázatot. Papír alapú számla kit érdekel, jó az email-ben is, doboz sem kell, esetleg kellene garanciajegy is, amihez van külön.
2023. dec. 18. 22:15
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
igy én sem veném meg. olyan nincs hogy nincs hozá számla ,max elektronikus számla van azt meg ki tudja nyomtatni a kedves eladó neked. doboz meg a telefonhoz hozá tartozo tartozėkok le írás is jó ha megvan.
2023. dec. 19. 06:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!