Használt telefont venni, úgy, hogy az eladónak nincs számlájára a vásárlásról(eredeti doboz sem), lehet jó döntés, vagy inkább ne?
Sziasztok!
Egy telefont szeretnék megvenni egy eladótól használaton.
A telefonnak nincs kozmetikai hibája, az IMEI számot már megnéztem és nem volt letilva, a szolgáltatók által sem, sem lopás vagy más ok miatt.
Ezen kívül a telefon eredeti ára kb 250K és így 4 hónapos használtan 180K lenne. Az eladó 30 percet ad arra is, hogy átvizsgáljam a telefont, hogy minden úgy működik, ahogy kell. Egy bevásárlóközpontban találkoznánk. De mivel nincs sok tapasztalatom ebben, (körülbelül 3x vettem használt telefont, és 2x jó ötlet, 1x pedig nem) de hátha ti jobban tudjátok, hogy számla/eredeti doboz nélkül még jó ötlet telefont venni használtam, vagy inkább ne?
Ki az a barom, aki vesz 250èrt telefont de nem teszi el a papírjait. 2 èv garancia szokott lenni a legtöbb helyen.
Szerintem elég fura. Annyira nem adja olcsóbban, hogy 0 garanciával megvegyem.
Kivételesen jó vétel? Csak most, csak neked, de figyi van rá 3 másik érdeklődő is, szóval azonnal kell döntened?
A következő hónapban meg letiltják.
Én is mindig eladom a telefonjaimat. Namost amióta a telekom nem küld papír alapú számlát, azóta én sem tudok adni. Most sem fogok tudni a 13 Pro Maxom mellé adni ha majd megveszi valaki.
A legútóbb az iPhone 11 pro mellé a dobozt sem tudtam odaadni, mert költöztem és a ruháimat sem találtam, nemhogy a telefon dobozát - azóta sincs meg. És? Jó a telefon, ami gondja volt elmondtam, leírtam. Ennél többet nem tudok tenni és vásárlóként sem tudsz sokkal többet, csak annyit hogy alaposan átnézed a telefont, aztán reménykedünk mindketten hogy nem másnap b.ódik el :D Ez minden használt dolog vásárlásánál így van.
köszi a válaszokat! Ezért is jó volt feltenni ide ezt a kérdést.
Sajnos igazatok van abban, hogy nem normálisan az, ha sem egy eredeti doboz, sem a számla vagy legalább egy email nincs. Hinni abban, hogy semmi baja nem lesz a telefonnak még egy dolog. De ha esetleg az ember mégis egy lopott telefont vesz, utána igen letilthatják még bármikor. A részletekre fizetést pedig nehéz ellenőrizni :/ igen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!