Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Az Apple-t kötelező EU döntés...

Az Apple-t kötelező EU döntés a régebbi készülékekre is érvényes lesz?

Figyelt kérdés

Külső forrásból is engedniük kell majd alkalmazast telepíteni. (mint ahogy androidon az apk fajlal lehet)

Ez érvényes lesz egy iPhone 5-re is? Mert jelenleg nem tudom a messengert sem letölteni rá a szoftver verzió miatt. De külső forrásból egy akár régebbi verzió számú felmenne rá és akkor tudnám használni.

Nem szeretnék emiatt feltétlen új telefont venni.

2023. nov. 13. 07:44
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
Pedig egy több mint 10 éves telefont igazán cserélhetnél már. Ha találnál is hozzá appot, akkor is mit érsz vele? Semmi biztonsági frissítést nem kap, állandóan bohóckodki kell az appokkal, mert már semmit se fejlesztenek ilyen régi iOS-re. Nemtom miért sajnálsz akár csak egy XS-re váltani, amit már 100 ezer körül árulnak. Azon ha mostanában szűnik meg a szoftvertámogatás, 3-4 évig használható még.
2023. nov. 13. 08:01
 2/29 A kérdező kommentje:

Mert amire nekem kell arra ez is bőven jó. Egyenlőre nem akarok annyira bele nyúlni hogy valahogy rategyem. Ezért gondoltam hogy az EU döntés alapján az Apple-nak valami képp lehetővé kell tennie a régi készülékek esetében is.

Nem érdekel a biztonsági frissítés mert nem használok rajta olyan alkalmazásokat.(mobilbank pl) Telefonálásra és üzenet küldésre kell, meg kicsit netezni, busz menetrendet nézni ilyesmi. Butaságnak tartanám emiatt 100 ezret kiadni egy készülékért.

2023. nov. 13. 08:10
 3/29 anonim ***** válasza:
0%

"Külső forrásból is engedniük kell majd alkalmazast telepíteni"

Most is engedik, de csak 7 napig mukodik az app. Utana ujra kell telepiteni. De ha nem akarod ujrarakosgatni hetente, ott van az AltStore.

39F incel

2023. nov. 13. 09:20
 4/29 anonim ***** válasza:
100%

"Mert amire nekem kell arra ez is bőven jó."

Ehhez képest itt sírsz hogy nem mennek rá az appok. Akkor nem is bőven elég ugye? Talán előbb le kellene ülnöd és átgondolnod a logikádat... :D

"Nem érdekel a biztonsági frissítés mert..."

Jó nagy butaságot mondtál... Nem csak egy banki app miatt kell biztonságban lenned.

Tudod ez a dolog nem úgy lesz mint ahogy elképzeled.

Még andridon sem!

Itt az a cél, hogy a telefongyártók, konzolgyártók, ... monopol helyzetét szüntessék meg. Most ugyanis csak egyetlen alkalmazásboltból lehet letölteni, vásárolni. Vagyis ha egy fejlesztő szeretne egy appot, játékot csinálni iPhonera, akkor csak az AppStoreon keresztül teheti közzé, elfogadva annak minden nyűdjét, költségét, szabályát, stb.

A cél az hogy például legyen más appbolt is elérhető, például a Steam, vagy az Epic games store és hasonlók.

Nem fognak ilyen baromcságot csinálni mint amit szeretnél, ezt gyorsan felejtsd el!

Gondolom te vagy a másik kérdésnél aki max 80k-ért szeretne kicsi és jó telefont ami tud minden. El kell hogy keserítselek: neked is alkalmazkodni kell a világhoz, nem a világ fog alkalmazkodni hozzád.

2023. nov. 13. 10:08
 5/29 anonim ***** válasza:
100%
Én sem értettem ezt az ellentmondást. Ha valakinek nem is fontos a telefon, hogy mindig újat használjon, ami totál érthető, azért 5-6 évente akkor is cserélni érdemes. Még egy iPhone így is jó, mert pl. a 8-as ami 7 éves, a mai napig naprakész és használható. Az 5 viszont asszem 2012-es. Azért ettől már csodát ne várjunk.
2023. nov. 13. 10:23
 6/29 A kérdező kommentje:

"Ehhez képest itt sírsz hogy nem mennek rá az appok. Akkor nem is bőven elég ugye? Talán előbb le kellene ülnöd és átgondolnod a logikádat... :D"

Gyakoroljál mással.

Ám de pont azt gondolom hogy azt lehet vele csinálni mint amsroiddal. A lényeg hogy a telepítő fájl elérhető legyen.

Bár így néz ki ez most is elérhető ios ra is ahogy nézem ncore-on. Akkor csak a jailbreak lehet megoldás? Vagy mi ez a 7 napos dolog? Erről még nem hallottam.

Nem én nem tettem fel ilyen kérdéseket 80 ezres telefonról.

2023. nov. 13. 11:13
 7/29 anonim ***** válasza:
100%
Persze jailbreak..... az amúgy se biztonságos több éves rendszert még törd is fel, hátha összeszedsz mindenféle hacker támadást menetrend nézegetés közben is xD
2023. nov. 13. 11:17
 8/29 anonim ***** válasza:
100%

"Nem szeretnék emiatt feltétlen új telefont venni."

Szeretnél fürdeni, de nem akarsz vizes lenni ...

2023. nov. 13. 11:38
 9/29 A kérdező kommentje:

"Persze jailbreak..... az amúgy se biztonságos több éves rendszert még törd is fel, hátha összeszedsz mindenféle hacker támadást menetrend nézegetés közben is xD"

Annak nem biztonságos aki nem tudja mit csinál. Nem kevésbé biztonságos mint amikor custom romot használ valaki androidon. De akinek ez a fő telefonja és mindent ezen intéz azt én is óva intenék tőle, mert könnyen működés képtelenné teheti a készüléket, nálam ez nem baj mert csak egy project telefon, esetleg ha a waze-t is sikerül rá varázsolni a messenger mellett akkor állandó helye lesz a kocsiban navigálásra. Természetes hogy annál biztonságosabb nincsen mint amikor valaki semmilyen harmadik féltől származó forrásból nem telepít fel semmit én ezzel nem is vitatkozom. Egy windows-on is össze lehet szedni minden féle vírust ha valaki össze vissza kattint minden szarra akár csak a böngészőben. "minden féle hacker támadás" ez kb annyi hozzáértésre utal, mint a "mindenféle izomnövelő porokat szed!, főfújja"

Egyébként az is hülyeség, nem török én fel semmit, azt már megtette más. Az hogy egy leírás alapján valamilyen módosítást hajtanak végre egy eszközön (más tollából ékeskedve) az nem feltörés hiszen nem én dolgoztam vele hogy az úgy működjön, valaki más már heteket/hónapokat szívott vele. Kérlek ha konkrétan tudtok segíteni hogy hogyan lehet régebbi iosra, a messenger egy régebbi verzióját telepíteni akkor ne tartsátok magatokban.

2023. nov. 13. 12:09
 10/29 A kérdező kommentje:

""Nem szeretnék emiatt feltétlen új telefont venni."

Szeretnél fürdeni, de nem akarsz vizes lenni ..."

Ez igaz lenne ha csak új telefon jöhetne szóba, ahhoz amit akarok, de itt nem ez a helyzet. Aztán lehet hogy igazad van és nem lehet megoldani, de ahhoz végig kell zongorázni.

2023. nov. 13. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!