Xiaomi 13 Ultra- megéri megvenni? Rendelt már valaki ilyen telefont külföldről?
Nem is az, hogy megbízhatóak, hanem az olcsóságuk tükrözik a minőségüket is. Nekem Xiaomi Redmi Note 10-em volt és rengeteget szenvedtem azzal a telefonnal. Borzalmas rendszere van a Xiaomi telefonoknak; tele van reklámmal, tele van gyárilag ilyen felesleges hülyeségekkel mint pl.hogyha letöltesz valamit előtte egy program ellenőrzi stb.
Messziről kerüld el a márkát szerintem.
Ha mindenképp Androidos telefont szeretnél, akkor maradj a Samsung mellett. Az egy nagyon jól bevált, kiforrott, megbízható márka.
Nekem Xiaomi kamerás fronton csalódáskeltő. Nem rossz, amit csinálnak, de utóbbi években a konkurencia jócskán elhúzott, videózás, éjjeli fotózás terén főleg nem veszi fel a versenyt (szoftveresen főként, mert hardveresen beletesznek mindent, amit tudnak..). Nézhetsz összehasonlító videókat, rangsorolásokat, mindenütt ugyanazt fogod tapasztalni: jó-jó, de Samu, Apple, Pixel, Huawei, Oppo szintjét nem éri el. Ez pedig felsőkategóriában probléma.
A másik dolog pedig, ami miatt nem adnék ki 200k-nál többet egy Xiaomira, az a szoftver. Középkategóriás telefonomnak még elnézem a mindenféle problémákat, hisz így is hozza bőven, amit az árától elvártam... De az, hogy befagy a kamera alkalmazás, random reklámok jelennek meg a rendszerben, a fájkezelő alkalmazás s.ar, jelenleg a gyári óra widget xarul mutatja az időt (valami összekavarodott időzónákkal...) és még sorolhatnám. , ez 200 000 felett már nem megbocsátható. És azon is elvileg ugyanaz a szoftver van, szóval okom van feltételezni, hogy előbb-utóbb, ha nem is azonnal, de pár éven belül úgy frissítenek, hogy jönnek majd a hibák....
Amúgy a Xiaomit nagyon sajnálom, de középkategórián kívül nincs létjogosultságuk. Pedig ha jól csinálják, mostanra a Samut is előzhették volna minden téren, csak nem napi 10 készüléket kellett volna kiokádani, hanem évi 5-öt, és szoftverre, kamerára nagyobb hangsúlyt fektetni, s akkor simán kinőttek volna ebből a budget kategóriából.
Nekem Xiaomi 13 Ultra van.
Brutál jó! Nagyon szeretem!
4-es. Semmi ilyet nem tapasztaltam, mint amiket írsz... szerintem valami régi MIUI-ból indulsz ki.
HyperOS-sal használom és minden tökéletesen megy.
Ne hallgass ilyen Redmi-s válaszolókra.. az a paletta legalja.
Xiaomi-ból csak T, Lite verzió nélkülit szabad venni.
Én egy Mi9-ről váltottam, az is egy remek készülék volt. De eezz.. Bruttál.. Ultra brutál. :D
Egyébként, hogy megnyugtassalak Samu 23Ultra és egyéb fórumokat olvasva ugyanannyian szidják azokat is, meg a rendszerüket is, mint a Xiaomi-t.
Szóval, ha ez tetszik, nem fogsz mellé lőni.
Én nyitottam egy Bootloadert, felraktam 1,5 hónapja az első HyperOS-t meg raktam mellé egy gcamot és kész is volt a rendszer.
(Egyébként a gyárilag kijött MIUI14-gyel sem volt semmi baj, de megszoktam a xiaomi.eu ROM-ot - A gyári ROM-ot is lehet pl. egy ADB Appcontrol-lal debloat mentesíteni - azaz megszabadítani minden nem kívánatos gyári apptól. Egy Samsungon nem tudsz szabadítani semmit, mert f#sz hozzáállásuk van és, ha belenyúlsz akkor konkrétan letilt a rendszer örökre.. kéne a fenének ez a szabadság korlátozása)
Most is néztem egyébként 24Ultra képeket.. hát nem voltam elájulva, ahogy a 23Ultrától sem. Egy A52S 90%-ban hozza azt a képminőséget, egy gcam-mal pedig le is mossa a 23Ultrát.
Samsung nagyon le van maradva a felsőkategóriában. Úgy gondolták, hogy ráülnek az alma féle vonatra, hogy nem fejlődünk semmit évről évre,de eladjuk ugyanazt.
A 13 Ultrának az egyetlen baja, hogy nagyon keveset gyártottak belőle, itthon nem is volt forgalmazásban, és sok a kínai belpiacos verzió, ami nem tud B20-at.
12GB/512GB verziót keress, az egyedül az international verzió.
A legnagyobb Sony szenzor van benne, éjszakai képeknél konkrétan nappali fényt csinál. :D Bírom, hogy olyanok magyaráznak telefonokról, akik csak interneten látták és előítéletesek.
(Egyébként az ADB Appcontrolhoz és egy gcam-hoz sem kell semmit se csinálni a rendszeren - Ezek nélkül is jó, de ezekkel még jobb. Aki meg ennyit nem "akar" megtenni és szidja, az meg így járt. :D Én meg használom a legnagyobb boldogsággal a telefont)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!