Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Magyarorszagon miert proli...

Magyarorszagon miert proli dolog havonta fizetni a telefonert?

Figyelt kérdés
Ismerek par embert, valaki angliaba el mar 7 eve, valaki Floridaban, de senki nem fizeti ki a telefont egyosszegbe, havonta fizetnek erte. Magyarorszagon meg mindig azt hallom, hogy csak a prolik csinaljak ezt.
2023. szept. 17. 23:07
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
40%
A feltöltőkártya a proli, nem? Nekem az van. Más opció nincs is, vagy havonta fizeted, vagy feltöltős.
2023. szept. 17. 23:14
 2/27 anonim ***** válasza:
46%
Ja a készülék ára, értem, szerintem nem proli, csak akinek van pénze az nem fogja részletre venni, úgy drágább is.
2023. szept. 17. 23:16
 3/27 anonim ***** válasza:
81%

"Magyarorszagon meg mindig azt hallom, hogy csak a prolik csinaljak ezt."

Ezt az mondja csak, akinek fogalma sincs hogy mi az a proli.

És nem elég széles a társadalmi látásmódja.

Innen Kanadából is mást látok, mint te onnan.

Vagyük alapul azt például, hogy nagyjából én is prolinak számítok, 50 CA$/hour (de a szórás nagy, 17 és 70 CA$ közt lehet keresni, képzettség és tapasztalat, meg cég függő). A telefonra meg fizetek havonta 40 CA$ összeget. Erre a díjcsomagra vagy 3 évente felajánlanak valami 100 CA$-os Samsungot ingyen, ha leszerződöm továbbra is a díjcsomagra. Pénzbe ugyanott vagy, ennek inkább szimbolikus jelentősége van, hogy megkössék az ügyfelet, így tudják hogy pár évig megint nyugton lesz a customer a kis ingyen kütyüért cserébe, ami nekik nem kerül többe összességében.

Ehhez képest egy magyar prolinak mennyi a havidíj és órabér aránya?

És ez a prolisága miatt van?

2023. szept. 17. 23:52
 4/27 anonim válasza:
48%

Már ki röhögnek 1 600ezres ifosal.. Ha kb gyalog vagy es az összes ruha ami rajtad van kb 2 kilot se ér.. Az iPhone mar csak 1 divat ikon lett.. Minek vegyek 600 kilóért telot mikor vehetek a feléből is és ugyan annyit vagy többet tud..!!!! 😂🙈

Vegyék csak a divat majmok.. Azoknak való!!!!

2023. szept. 17. 23:55
 5/27 anonim ***** válasza:
31%
Mert itt a Gyakorin is olvashatod, hogy manapság mindenki 800+ fizut kap, és abból simán vesz Ájfon22GoldSpecialEdisönt, kettőt is, kp.-re.
2023. szept. 17. 23:59
 6/27 anonim ***** válasza:
59%

Mert itthon idióták az emberek. Valójában akinek van pénze, az lehet nem egy telefonra akarja kidobni egyösszegben, hanem értelmesebb dolgokba fekteti, a havidíj az meg egy minimális kiadás neki. A végösszeg meg nem lesz annyival több egy párszázezer forintos tétel esetében, hogy ez gondot okozzon, azt pont, hogy a szegényebbek szokták figyelni, hogy pár tízezerrel többet kell így fizetni.

Persze a világ elitje, aki naponta keres annyit, mint egy átlag gazdag ember egy hónap alatt, az lehet megveszi egyben, de különböző szinteken más megoldások érik meg az embereknek.

2023. szept. 18. 00:20
 7/27 anonim ***** válasza:
67%
Ez úgy néz ki külföldön, hogy te a szolgáltatótól előfizetés mellé jelentősen olcsóbban kapod meg a telefont így részletfizetéssel. Na nálunk nem így van. Nálunk az az olcsóbb, ga egyösszegben fizeted ki egy elektronikai boltnál (amiket pl árukereső is listáz), és az a drágább, ha a szolgáltatónál fizetsz részletet. Tehát nwlunk a prolik vesznek részletre telefont, akiknek nincs pénzük rá, hogy egyösszegben kifizessék. Inkább fizetnek többet, de 1-2 éven keresztül
2023. szept. 18. 06:14
 8/27 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem ezt két kategóriára lehet bontani:

Valaki megveszi részletre, úgy hogy a jövedelme alacsony és megterhelő fizetni neki a részletet. -> proli dolog

Valaki meg egyszerűen azért veszi 0% THM-re, mert bár lenne rá bőven pénze hogy kifizesse egyben, de tisztában van vele hogy kamatmentes részletre megéri megvenni miközben az infláció az egekben van. -> pénzügyi tudatosság

2023. szept. 18. 06:30
 9/27 anonim ***** válasza:
32%
Mert idehaza jellemzően a minimálbéres gyári droid szokta részletre venni az iPhone-t, mert egyben soha nem lát annyi pénzt és képtelen felfogni, hogy nem engedheti meg magának.
2023. szept. 18. 10:33
 10/27 Szervizmérnök úr ***** válasza:

"de tisztában van vele hogy kamatmentes részletre megéri megvenni miközben az infláció az egekben van. -> pénzügyi tudatosság"

Az lehet, de nekünk, vállalkozóknak esetleg herótunk van ilyen szarakodástól és azt mondjuk, hogy perkálom egyben és ejtsük ezt a témát. Igaz, hogy mi, normális emberek nem is alélunk el a legújabb csúcsmodellektől és nem nézzük, jobbára fel sem ismerjük az egyes típusokat.

Régen másabb volt, amikor még keveseknek volt mobiltelefonja, a havi bérek többszörösébe került, de én akkor is megvettem egyben. Mert egyszerűbb is, mint papírozgatni.

Meg amúgy is, ha jól tudom az adóhivataltól kellett volna jövedelemigazolás, hagyjuk már, minek bonyolítani...

2023. szept. 18. 10:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!