Magyarorszagon miert "nagy dolog" az ha van egy dragabb telefonod (400 ezer ft), mig nemetorszagban vagy barmely mas orszagban korulottunk leszrjak?
Az átlag diáknak 250-300e+ telefonja van, és még csak a diákokról beszélek.
Sokszor úgy érzem, hogy nincs csóróság, mert ruhában-telefonban-háztartási eszközben a méregdrága a divat.
Azért ezt nem nagy matek összerakni. Németországban 4-6000 euró az átlagfizetés, Magyarországon 800 és 1000 között. Ugye nem kell tovább magyarázni?
Ehhez még hozzájön az a jó balkáni szokás itt, hogy minden, ami hangyafa**nyit felfelé lóg az átlagtól, az már státuszszimbólum.
Én is ismertem ilyet, mindig be volt osztva a fizetés - már előre - hogy milyen státusz-szimbólumokat fog venni az illető...
Imádta az irigykedő tekinteteket, meg a tárgyaival való hencegést.
Nyilván akinek fontos, hogy kifelé mutassa, hogy jól megy nekem, az megveszi a mindenkori legutolsó iPhone-t meg a legújabb Audit/Teslát, akkor is, ha otthon egyébként parizeres zsemlét eszik, hogy az előbbi 2-re jusson.
Az ilyen emberek nagyon kifelé élnek. (és általában távolról sem milliárdosok, mert minden másban nagyon lerí róluk a csóróság.)
Vagy semmi ilyesmi, csak mindenből megveszik az olcsó, de nagyon hasonló utánzatot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!