Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Olyan károsult érdekelne, aki...

Olyan károsult érdekelne, aki Eu-n kívüli országban a roamingolt és jelentős adatforgalmat generált neki a telefon és milliós számlát kellett fizetnie. Leírnád a storydat, ha érintett vagy?

Figyelt kérdés
Minden történet érdekelne, részletesen.

ma 16:20
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

"Károsult"?

Minden szolgáltató honlapján megtalálhatóak a roaming feltételek. SMS-ben is szinte biztosan kaptál figyelmeztetést, amikor roaming adatforgalmazást kezdél meg. Az pedig egyébként köztudomású is, hogy az EU-n kívüli roaming horror, és nagyon oda kell rá figyelni. Külön roaming csomagokat árulnak erre a szolgáltatók.

Sajnos ez nem károsultság, meg túlszámlázás, hanem szimpla hülyeség. Ettől függetlenül meg lehet próbálni valamilyen méltányossági alapon megkérni a számla mérséklését a szolgáltatónál, de nagy csodában ne reménykedj.

Az külön megér egy misét, hogy milliós számlához vezető adatforgalmat nemigen generál magától a telefon, ahhoz intenzíven használni kell a netet.

ma 16:50
 2/10 anonim ***** válasza:
Ez már csak azért is hülyeség, mert 10.000 Ft-os limit van alapból mindenkinél a roamingdíjakra, ami fölé csak akkor megetsz, ha te külön kéred. Tehát "véletlenül" maximum egy tizest buksz, milliós számlát csak szándékosan tudsz csináln. De még ha magától fel is megy a határ közelében a külföldi hálózatra, alapból akkor se kezd el adatot forgalmazni, mert be kell kapcsolni az adatroamingot a telefon beállításaiban. Szóval két user error is kell, hogy milliós számlát összehozz roaminggal. Emiatt a szolgáltató lepattint, mivel kérned kellett a roaming szolgáltatás visszakapcsolását a tizes felett. Ki kell fizetni, nincs mese.
ma 17:31
 3/10 A kérdező kommentje:
Erről a 10000 Ft-os limitről nem hallottam, a Telecom-nál is van ilyen Eu-n kívül?
ma 18:09
 4/10 A kérdező kommentje:
330Ft/100 Kilóbájt! Eu-n kívül 4.díjzóna.
ma 18:11
 5/10 anonim ***** válasza:

Telekom oldalán megnéztem egy random országot (Ukrajnát, mert nekem ott ment le egyszer 20 000 körüli összeg másik szolgáltatónál, mire kikapcsolta). Telekom 18 380 Ft felett kapcsolja le (ez 10 MB, nagyon kevés), de tudsz venni netbővítőket.

Ránéztem most több más országra, pl. USA, Japán, Szerbia, Egyiptom, ott is ennyi a limit, igaz, ezeknél dupla annyiba kerül 1 MB, Ukrajna biztos a háború miatt kapott kedvezményt.

ma 18:45
 6/10 A kérdező kommentje:
Ha nincs bővítőd, akkor is lekapcsolják 18380Ft felett?
ma 18:52
 7/10 anonim ***** válasza:
Alap, hogy ilyenkor sim kártyát veszek.
ma 18:54
 8/10 anonim ***** válasza:
Igen, mindenkit lekapcsolnak.
ma 18:57
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi!
ma 19:19
 10/10 anonim ***** válasza:

Mi az hogy károsult?

Inkább tudatlan!

A 10ezer forintos limitről én sem hallottam.

ma 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!