Olyan károsult érdekelne, aki Eu-n kívüli országban a roamingolt és jelentős adatforgalmat generált neki a telefon és milliós számlát kellett fizetnie. Leírnád a storydat, ha érintett vagy?

"Károsult"?
Minden szolgáltató honlapján megtalálhatóak a roaming feltételek. SMS-ben is szinte biztosan kaptál figyelmeztetést, amikor roaming adatforgalmazást kezdél meg. Az pedig egyébként köztudomású is, hogy az EU-n kívüli roaming horror, és nagyon oda kell rá figyelni. Külön roaming csomagokat árulnak erre a szolgáltatók.
Sajnos ez nem károsultság, meg túlszámlázás, hanem szimpla hülyeség. Ettől függetlenül meg lehet próbálni valamilyen méltányossági alapon megkérni a számla mérséklését a szolgáltatónál, de nagy csodában ne reménykedj.
Az külön megér egy misét, hogy milliós számlához vezető adatforgalmat nemigen generál magától a telefon, ahhoz intenzíven használni kell a netet.

Telekom oldalán megnéztem egy random országot (Ukrajnát, mert nekem ott ment le egyszer 20 000 körüli összeg másik szolgáltatónál, mire kikapcsolta). Telekom 18 380 Ft felett kapcsolja le (ez 10 MB, nagyon kevés), de tudsz venni netbővítőket.
Ránéztem most több más országra, pl. USA, Japán, Szerbia, Egyiptom, ott is ennyi a limit, igaz, ezeknél dupla annyiba kerül 1 MB, Ukrajna biztos a háború miatt kapott kedvezményt.

Mi az hogy károsult?
Inkább tudatlan!
A 10ezer forintos limitről én sem hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!