Milyen telefont vegyek?
Nagyon olcsón Samsung Galaxy A13
140.000 forintért egy A54
125-ig bezárólag a Samsung A33 és az A53 nem rossz vétel, értelemszerűen az A53 jobb.
De pl. a nemrég megjelent Redmi Note 12 Pro is már van 100 körül.
De ebbe a keretbe a Google Pixel 6a is belefér és az is elég jó képeket csinál az árához képest.
Igazából itt az a baj, hogy nem tudjuk, hogy mit értesz jó fényképek alatt.
Itt van pár teszt kép az A33, A53 és a Pixel 6a-ról, de a Googlen biztos találsz a Note 12 Pro-ról is:
Először is köszönöm az eddigi válaszokat.
Ha ez segítség akkor, képeket elsősorban magamról szeretnék csinálni másrészt a helyekről ahova eljutok (városi képek, táj) Nem szoktam természetet fotózni vagy közelről növényeket/állatokat stb.
"Ha ez segítség akkor, képeket elsősorban magamról szeretnék csinálni másrészt a helyekről ahova eljutok (városi képek, táj)"
Valamelyest igen, csak ugye az a probléma, hogy nem tudjuk, hogy mely minőség megfelelő. Amiket linkeltem teszt képeket, azok már jók? Ha igen, akkor megvagy.
"Samsung Galaxy A52s nagyon tetszik csak ahogy látom 125 fölött van.."
Ez a telefon az utóbbi 1-2 évben nagyon népszerű volt, sajnos az utódjai (A53, A54) sem lettek lényegesen jobbak - sőt, prociban pl. visszalépés történt - , viszont már pont az apadó készletek és a felkapottsága miatt kezd kicsit túlzó lenni az árazása. Kicsit abszurdnak érzem, hogy az A54 alig pár ezer forinttal olcsóbb, ha a legolcsóbb webshopok árait nézed, miközben nagy fegyvertény, hogy az A54 már Android 13-mal jelent meg és a Samsung vállalása szerint 4 évnyi főverzió támogatást fog kapni, magyarul elvileg az Android 17-et is megkapja. Ezzel szemben az A52s szerintem még megkapja a 14-et és kifújt. Persze ettől nem lesz rossz a telefon, de ilyen árkülönbség mellett én már az A52s-t hagynám és rámennék az A54-re.
"Viszont a Galaxy A14-ről és a Realme 9 Pro+-ról mi a véleményetek?"
Az A14-et mindenképp elfelejteném. Az ezzel az árazással teljesen versenyképtelen telefon. A másik jobb, de igazából ebben a kategóriában van a legtöbb "versenyző" készülék, kismillió alternatíva van. Napestig lehetne nézegetni, hogy melyik jobb miben, cserébe miben rosszabb másban.
Újszerű A52s 90 ezer ft Rejoy-ról 1 év garival, én is onnan vettem februárban, ajánlom őket.
Vagy Hardveraprón is van 55-70 ezer körül A52s
Nagyon nem javaslom az 1-2 éve kilőtt árak és a középkategória stagnálása miatt _középkategóriás_ telefon vásárlását újonnan, ha a jó ár/érték arány fontos szempont.
Szinte alig jobb az A54 az A52s-nél, mégis elég nagy különbség van a kettő ára között. Az meg A53 egyenesen downgrade az A52s-hez képest, gyengébb teljesítménnyel, a hosszabb támogatás meg hiába van, ha szarul fognak futni rajta a későbbi Android főverziók a gyengébb processzor miatt (saját tapasztalat, Galaxy A50-em volt 3,5 évig, és az Android 11 elég szarul futott már rajta).
#9 vagyok
Újonnan nem vennék én sem A52s-t a 8-as által említettek miatt, de 55-70 ezerért Hardverapróról vagy 85-90 ezerért Rejoy-ról még mindig az egyik legjobb ajánlat, főleg, ha az idei telefonok árait nézzük, 125 ezres kerettel rosszabbak, mint az A52s
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!