Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért vesznek az emberek...

Miért vesznek az emberek drága telefonokat?

Figyelt kérdés

2023. márc. 7. 18:03
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%
Nem ertem miert mondja valaki, hogy multimmilliardosnak kell lenni hogy megvehess egy 600 ezres telefont, es nincs teljesen lepontozva, miert kellene nekem multimilliardosnak lennem hogy megvegyek egy telefont 600 ezerert?
2023. márc. 30. 13:43
 22/41 anonim ***** válasza:
73%
Amiert draga ruhat, meg kocsit vesznek
2023. márc. 30. 14:05
 23/41 anonim ***** válasza:
95%

#17, légyszives ne Te akard eldönteni mások helyett, hogy kinek mi éri meg! Miből gondolod, hogy csak annak éri meg drága telefont venni, aki munkára veszi?

A tudást és teljesítményt meg kell fizetni, és akik szeretnek például fényképezni/videózni, filmet nézni, és/vagy játszani a telefonjukon, azoknak ez sajnos elengedhetetlen! És ugyanezzel mondanék ellent a #22-esre is: bármelyik autó elvisz A-ból B-be, és ruhából sem kell feltétlenül drága ahhoz, hogy az ember jólöltözött legyen, de telefonból a tudás/teljesítmény miatt sokszor elengedhetetlen a drága, szóval ezek nem feltétlenül releváns hasonlatok!

És szerintem is dettó hülyeség a “multimilliárdos válasz” ! Jelenleg a hazai piacon a legdrágább telefon 1 TB-os tárhellyel a Samsung Galaxy Z Fold4, közel 1 millióba kerül, amit 10-20 havi részletre is simán meg tud venni az, aki fére tud tenni havi 50-100 ezret!

#7-es voltam

2023. márc. 30. 16:09
 24/41 anonim ***** válasza:
10%

Mert egy kicsit gyorsabb meg jobb a kamerája mint egy 100 ezres telefonnak azért nem ér 400 - 500 ezret, annyiért már inkább kocsit veszek vagy belepótolom, mint vegyek egy telefont amit elejtek és eltörik vagy ellopják, más országokban mint pl német megértem hogy megveszik, de itt szerintem 000.1 %-nak van ennyire drága telefonja.

23, filmet nézni egy 100 ezres telefonon is lehet, játszani már nem nagyon.

2023. ápr. 1. 22:32
 25/41 anonim ***** válasza:
67%

"Mert egy kicsit gyorsabb meg jobb a kamerája mint egy 100 ezres telefonnak azért nem ér 400 - 500 ezret"

Nem egy kicsit jobb a kamerája és nem egy kicsit gyorsabb. :)

De nem tudom, hogy a hozzád hasonlóknak milyen hasonlatot lehetne írni. Miért azon vergődsz, hogy van 500 ezres telefon, miközben van 100 ezres is? Miért nem azon, hogy miközben van 4-5 milliós új autó, addig egy nem is fullos BMW vagy Audi simán kerül 70-80 millióba, egy igazi luxus autó 100-200 millióba, egy sportkocsi meg akár milliárdokba is. Mivel tud többet 130 km/h-ás sebességhatárnál egy Ferrari mint egy Skoda? :)

2023. ápr. 2. 00:42
 26/41 anonim ***** válasza:
61%

24

Egyetertek.

En az enyemet 50 ezerert vettem 1 eve, persze nem olyan mint egy 400 ezres vagy dragabb, de ez egy atlag felhasznalonak eleg, legalabbis nekem. Akksija jo, kameraja nekem megfelel, nem szoktam sokat fotozgatni, ha megengedhetnem magamnak lehet kiprobalnam a dragabbakat, de szerintem csak penzkidobas 400 ezret adni egy telefonert. Az 50 ezressel sem volt eddig bajom, sokan mondjak, hogy azert vesznek draga telefont, mert sokaig jo lesz (4-5 ev), en az enyemet amit 50.000-ert vettem sem fogom lecsereli 3 ev mulva, max egy akksi csere lesz, utanna majd veszek egyet 80-100 kozott, meglatjuk mennyire mennek fel az arak. Persze aki megteheti vegye meg a dragabbat, meg ha szeret fotozni, jatszani, de ha nem ezert vesz telefont akkor teljesen felesleges 100 ezresnel dragabbat venni.

2023. ápr. 2. 00:49
 27/41 anonim ***** válasza:
100%
25, nem vergődöm, csak leirtam én mit gondolok.
2023. ápr. 2. 00:53
 28/41 anonim ***** válasza:
50%

“Mivel tud többet 130 km/h-ás sebességhatárnál egy Ferrari mint egy Skoda?”

Például gyorsulásban! Ha a sebességet nem is feltétlenül, de a gyorsulást ki lehet használni - nem mindegy, hogy nyugodtan ülve várod, hogy a kocsi 10 mp alatt elérje a 100-at, vagy elég neki 3 mp is, miközben ekkora gyorsulási erő beleszorít az ülésbe, és egekben van az adrenalin szinted! :)

Na de ez csak példa, én se feltétlenül vágyom a legdrágább telefonra, lényeg hogy kijelző, kamera, és kellően erős hardver legyen benne a szórakozáshoz, na meg persze relatíve hosszú üzemidő!

2023. ápr. 2. 23:33
 29/41 anonim ***** válasza:
100%

"Például gyorsulásban!"

A példám szándékosan ilyen béna, mert a kérdező is kb. így érvel. Lehet az olcsó telefonnal is fényképezni meg facebookot nyomkodni? Persze! Akkor minek a drága? Hát mert mindenben jobb.

Ezért hoztam ezt a kicsavart példát, hogy minek a Ferrari, ha azzal is csak helyekre tudsz gurulni.

Minek a drága csaptelep, amikor van olcsón is? Minek a drága kabát, ha van olcsó is? Minek a drága parketta, ha van olcsó is? Minek a drága fogkrém, ha van olcsó is? Lehetne végtelenségig folytatni a sort. Ha valakinek egyáltalán nem fontosak azok a plusszok, amiket egy drágább (jobb) termék ad, akkor fölöslegesen fogja érezni, de fel kéne fogni, főleg felnőttként, hogy nem mindenkinek megegyezőek a preferenciái.

2023. ápr. 3. 00:15
 30/41 anonim ***** válasza:
100%
én 6 évente veszek új telefont, pont ezért próbálom a legjobb döntést hozni, hogy melyik éri meg a legjobban, jelenleg iphone 13 pro maxom van, tavaly vettem. Pro is elég lett volna, viszont nekem szükségem van a jobb akksira, szóval pro max lett. Szerintem a legtobben azert vesznek draga telefont, mert nem akarjak 2,3 ev mulva lecserelni, es nem akarjak hogy valami gond legyen vele pl. belassuljon, de ez csak az én véleményem, lehet más nem így gondolja.
2023. ápr. 4. 14:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!