Iphone 13 mini 14, 11, vagy 12?
Erősebb processzor. -igaz, 3,47%-kal erősebb, amúgy meg a 12-be is olyan erős, hogy sose fogod átlag használat mellett észrevenni a különbséget, de még hardcore-nál se valószínű. De jogos, a benchmarkok a mérvadóak.
Jobb kamera. (Főleg az éjszakai képeknél látszik a nagyobb szenzor miatt.) - az éjszakai fotózás az új engine miatt jobb, viszont ez elég szűk rétegnek fontos.
Jobb üzemidő. -gyári adatok szerint 2 óra különbség van a kettő között, gyakorlatban ez sokkal kevesebb.
Jobb kijelző. -nem jobb a kijelző. Mint említettem, a fényereje alaphelyzetben egy fokkal kisebb a 12-nek, de a max fényereje mindkettőnek megegyezik.
Hosszabb szoftveres támogatás. - tény, ahogy az is, hogy a 12 is még jó sok évig támogatott.
A 14-nél 4 helyett 6 giga RAM-mal. - számok, napi használatban nem releváns. Sima 11-ről váltottam 14 pro-ra 3 hete, ilyen téren semmi különbséget nem vélek felfedezni.
Alapból 64 helyett 128-as háttértár. - ezek megint számok, van aki éveket elvan 64-gyel, van aki hónapokat se 128-cal.
Te figyu bástya, akkor ennyi erővel tök mindegy az egész és nyugodtan vehetne a kérdező, meg te is egy 100-140 ezer közötti készüléket, nem is kell Apple telefonnak lennie.
A hétköznapi használat során pontosan ugyanúgy jó mindenre a korábbi, filléres telefonom is, mint a mostani iPhone telefonom. Erősebb processzor? Hát mikor látszik? Jobb kamera? A régi is jó volt. Jobb üzemidő? Nem mindegy, hogy mennyi marad a nap végére az aksiban, ha 0 fölött van? Jobb kijelző? Hová legyenek ezek már jobbak? Szoftveres támogatás? Minek az, anyám 7 éves telefonján is alig van olyan app, ami nem működik a durván elavult Android verzió miatt. RAM? Kit érdekel, 4-en is elfut a világon minden, bármelyik telefonon.
Na, akkor irány, vegyen mindenki harmad meg negyed áron telefont, mert a vezérbástyának teljesen tök mindegy, hogy milyen a telefon.
Mondjuk az k..rvára érdekelne (igazából nem), hogy akkor szerinted miben kellene fejlődnie egy új szériának? :) Főzzön kávét?
vezérbástya, ez még menő?
A 12-14 sorozatról volt szó, és jól írtad, teljesen krvára tök mindegy, hogy melyiket veszed, mert az összessel ugyanaz lesz a felhasználói élmény. Ki lehet sarkítani a dolgokat, meg verni a mellünket, attól még nem lesz igaz, hogy jobb telefonokról beszélünk, mint azelőtt.
Felőlem azt veszel, amit szeretnél, de ne legyél egy farok, ha kiadsz 430-at egy 14-ért, akkor adj ki 500-at a proért.
"Ki lehet sarkítani a dolgokat, meg verni a mellünket, attól még nem lesz igaz, hogy jobb telefonokról beszélünk, mint azelőtt."
Á, nem. A 13 egyenesen mindenben rosszabb mint a 12. Sőt a 14 még rosszabb. A 14 Pro meg aztán főleg rossz.
Nem arról van szó, hogy 14 Pro Max-ot kell venni, de egészen egyszerűen objektív tény, hogy jobb.
Jaj édes istenem, egyáltalán nem ugyanaz a 3 telefon. Attól, mert Facebookot görgetni mindegyiken lehet (meg a 80 ezres Xiaomin is), attól még nem ugyanaz egyik sem. :)
Kb. nem találsz benne két hardvert, ami ugyanaz.
Nekem egy 12 -es van
május tájékán lesz egy éves a telefon
annyira használom mint az emberek nagyja szóval tökéletes telefon
mini pont kézbe illő de szerintem kicsi
11 -est elengedném én
12 a minimum
de az alapok között nem látok akkora különbséget hogy a 13-14 es megérje az árát, még a pro modell talán de a sima 12-13-14 között nincs akkora különbség hogy éreznéd használatba
Én is azt mondom, hogy a 11-et érdemes elengedni, legalábbis újonnan mindenképpen. Használtan jó lehet, ha sikerül méltányos áron hozzájutni.
A 12 már jó választás, de sajnos az 5G az akkumulátor méretének rovására ment, így az üzemideje nem lett túl acélos.
A 13 Mini már elég korszerű, az üzemidő is rendben van (a 12 Minihez képest mindenképpen).
A 14 remek, de nem tud sokkal többet, mint a 13-as széria. Nem mondom, hogy semmivel sem jobb, de a mindennapi használatban is lényeges újítás a több memórián kívül nem történt.
Az én véleményem az, hogy jelenleg mind használtan, mind pedig újonnan a 13 rendelkezik a legjobb ár / érték aránnyal, beleértve a 13 a Minit is, bár ennek az árát nem követtem, mert sose gondolkodtam Mini telefonban.
Végülis csak kb. mindenben jobb lett.
-OLED kijelző
-5G
-MagSafe
-30 grammal (azaz 15%-kal) könnyebb
Meg persze vannak olyanok is, mint jobb vízállóság, éjszakai mód előlapi kamerával, de ez mégsem semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!