Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Megéri ez a telefon? iPhone...

Megéri ez a telefon? iPhone 6S kiváló állapotban!

Figyelt kérdés

Kettőt találtam az oldalon, ami szerintem a legjobb árban és a legjobb állapotban van:

[link]

[link]

Mindenképpen iPhone-t szeretnék, de semmiképpen sem drágát, mert én alig használom valamire. Csak Viber, WhatsApp, böngészés, és minimális telefonálás. De régen volt egy iPhone 4-em, amit egyszerűen imádtam az operációs rendszere, könnyen kezelhetősége miatt.

Aztán lett egy Samsungom, ami elromlott.

Lett egy Huawei. Ami szintén elromlott. Mindkettőt utáltam....

2023. febr. 28. 09:29
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Illetve maga a tény, hogy egy régi tipusú iPhone-om van (szerintem) sokkal vagányabb, sokkal stílusosabb és egyedi, nosztalgikus :) mint ezek az újak, amiket minden harmadik ember szorongat..

De ez csak szerintem.

2023. febr. 28. 20:21
 12/19 anonim ***** válasza:

"Én semmilyen spéci applikációt nem használok. Amit használok az a Viber, WhatsApp, DM kuponbeváltós Payback, Lidl néha, és leginkább Spotify."

Ember, nem kell "spécinek" lennie ahhoz egy appnak, hogy ne támogasson régi iOS verziókat.

"Ha nincs rá támogatás, akkor ezeket nem fogom tudni használni?"

Nem fogod tudni frissíteni. A telefonos kliensek régi verziói meg előbb-utóbb használhatatlanná fognak válni. Szóval igen: nem fogod tudni majd használni őket. Lesz egy okostelefonod, ami butává válik.

"Nem vagyok Apple fan, csupán tetszik a szoftver designja. Szerintem sokkal barátságosabb, jobb ránézni, jobb rajta böngészni, vagy egyáltalán bármit mint egy Androidon."

Pontosan ugyanúgy néz ki minden weboldal egy Androidon is. Ez nem operációs rendszer függő. Ráadáasul ha már a ránézésnél tartunk: elképesztően elmaradott a kijelzője már egy alsó kategóriás androidos telefonhoz képest is.

"Minden sokkal jobban néz ki rajta, és több funkciós. A 4-es iphone-on is több funkció volt, sokkal jobban ki tudtam használni mint ezt az Y5-t."

Ez ostobaság, már bocsánat.

"Illetve méretben kicsi. Minél kisebb, minél kisebb helyen elfér a táskámban, annál jobb nekem. Az új iPhonok brutális méretűek."

Egy 12 vagy 13 Mini, esetleg valamelyik SE ugyanúgy picike telefon.

De amúgy nagyon úgy érzem, hogy ez egy kamu kérdés, szóval szerintem be is fejeztem.

2023. febr. 28. 20:28
 13/19 A kérdező kommentje:

" Pontosan ugyanúgy néz ki minden weboldal egy Androidon is. "

Ki beszél a weboldalról? A böngészőről beszélek. Ugyanúgy néz ki, mint egy Androidon?

Nekem egy otthoni Mac gépem van, és a munkahelyemen WIndows alapú gépen dolgozom. A két gépen internetezni ég és föld vizuálisan. Erre gondoltam.

Mivel nem vagyok IT zseni, nem tudom jobban elmagyarázni mire gondolok, de gondolom mások értik mire célzok pontosan.

Kamu kérdés? Hogy jön ez ide? Megkérdeztem meg éri-e egy ilyen telefon és akkor jön a támadás, meg hogy ez kamu kérdés? :) Honnan ez a frusztráció?

2023. febr. 28. 20:56
 14/19 anonim ***** válasza:

"Ki beszél a weboldalról? A böngészőről beszélek. Ugyanúgy néz ki, mint egy Androidon?"

De most bocsi, mi a fészkes franckarika látszik a böngészőből? :D Te nem a tartalmat nézed, hanem azt azt a fél centis sávot a kijelző tetején vagy alján? :D

"Nekem egy otthoni Mac gépem van, és a munkahelyemen WIndows alapú gépen dolgozom. A két gépen internetezni ég és föld vizuálisan. Erre gondoltam."

Én nem tudom, hogy ezen mi ég és föld... a munkahelyemen szoftverfejlesztés céljából van egy Mac és mivel sokkalta gyengébb mint az én laptopom, ezért sokkal élvezhetőbb a wines gépen netezni. Ez nem oprendszer függő...

"Mivel nem vagyok IT zseni, nem tudom jobban elmagyarázni mire gondolok, de gondolom mások értik mire célzok pontosan."

Szerintem senki sem érti.

De mindenesetre látszik, hogy nem vagy IT zseni.

"Honnan ez a frusztráció?"

Onnan, hogy bevallottan nem értesz hozzá, többen megmondtuk neked, hogy miért nem kéne egy 7 (!) éves telefont megvenned, aminek már nincs szoftvertámogatása és szép lassan minden általad használt app működésképtelen lesz rajta. De csak azért is kötöd az ebet a karóhoz. Most vagy nincs pénzed semmilyen Apple telefonra, de próbálod magadat győzködni, vagy nem bírod felfogni, hogy 7 év alatt baromira elmegy az idő egy telefon mellett...

És a méreted sem hozhatod fel indokként, ekkora egy 6s (magasság, szélesség, vastagság):

138.3 mm x 67.1 mm x 7.1 mm.

Ekkora egy iPhone 13 Mini:

131.5 mm x 64.2 mm x 7.7 mm.

Ekkora egy iPhone 3. generációs SE:

138.4 mm x 67.3 mm x 7.3 mm.

A Mini jelentősen kisebb, az SE pedig tizedmilliméterek híján pontosan ugyanakkora. Csak épp ezek a telefonok egy 4-5 évig még mindenképp támogatottak lesznek, van értelmezhető tárhelyük, értelmezhető kamerájuk, mai szemmel is gyors processzoruk, használható mennyiségű memóriájuk, modernebb adatátviteli szabványokat támogatnak, sokkal jobb az üzemidejük, szebb a kijelzőjük és lényegében mindenben sokkal jobbak.

2023. febr. 28. 21:53
 15/19 anonim ***** válasza:
Figyelj, szerintem eldöntötted hogy akarsz egy ilyet, ha nincs nagy ára és jó, vágysz rá akkor vedd meg. Max megmarad fényképezésre ha már nem tudod használni az appokat. De egyébként érdekes, van egy Samsung tabletem ami 2016os, tudok vele netetzni, YouTube-ot hallgatni, pedig nem jön rá frissítés, akkor most mi van? Mégse butul el?
2023. febr. 28. 22:52
 16/19 anonim ***** válasza:

"akkor most mi van? Mégse butul el?"

Teljesen más a két platform esetén a hozzáállás. A drágább androidos eszközök az utóbbi pár évben kezdtek hosszabb terméktámogatást kapni, de főverzióra az sincs annyi, mint az Apple telefonjainál (és tabletjeinél). A legtöbb droidos mobil most is 1-2-3 évet supportot kap. Az olcsóbbak gyakran még az éppen aktuális Androidot sem kapják meg, hanem a pár évvel korábbit. Éppen ezért ha Androidra fejlesztesz appot, akkor sokkal fontosabb az, hogy a régebbi verziókat is támogassad. Extrém példaként az Instagram alkalmazást szoktam említeni, ami legjobb tudomásom szerint 2-es Androidon már fut, de mondjuk a Messenger is fut 4-esen. És most a 13-mas főverziónál járunk. Anyám réges régről megörökölt Samsung Note 4-ese (2014-es telefon!!!) még a legtöbb népszerű appot gond nélkül futtatja a 4.xxx Android verziójával.

Az iOS esetén ez nincs így, ugyanis csak az Apple telefonjai használják ezt az operációs rendszert. A gyártó pedig okkal szokta egy-egy telefon kezét elengedni. A nem aktuális iOS főverziót használó telefonok aránya pedig eléggé kicsike. Android esetében viszont szerintem a döntő többség telefonja még nincs Android 13-mon és nem is lesz soha, mégsem lesz az appokkal hosszú évekig gondja.

2023. febr. 28. 23:33
 17/19 anonim ***** válasza:

Ja és ha már Youtube:

A Youtube 6.0-ás Androidot igényel, ami 2015 szeptemberi. Az iOS esetén 14-est igényel, ami 2020 szeptemberi. 5 év különbség van. Az Apple sokáig supportálja a telefonjait, az Android fejlesztők meg az appjaikkal supportálják sokáig a régebbi Android főverziókat.

2023. febr. 28. 23:38
 18/19 anonim ***** válasza:
Szerintem engedjük el a kérdezőt. Elég indokot kapott, valamint érveket, ha ő iphone 6S-t akar vegyen. Buta ember a saját kárán tanul.
2023. márc. 1. 09:41
 19/19 anonim ***** válasza:

Tavaly ősszel én is vettem 6ost, az s kicsivel újabb és jobb. Nem azért cseréltem le, mert elavult, sajnos szoftver hibás lett. Ment rajta néhány app, tudtam használni, de nem tudtam letölteni rá semmit szinte.

Szép képeket tudtam vele készíteni, ha nem ment volna tönkre most is meglenne. Azokat az alkalmazásokat amit kérdező felsoroltál pl Viber ha jól emlékszem nem ment. De majd meglátod, max elhasználod tartalék telefonnak.

2023. márc. 1. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!