Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hogy lehet, hogy nem 5g-t ír...

Hogy lehet, hogy nem 5g-t ír ki, csak 4g-t?

Figyelt kérdés

Hétfőn vettem a telekomnál egy samsung galaxi a53 telefont. 170 ezer forintos teló, de mivel már meglévő ügyfél vagyok náluk, nem kellett fizetni, hanem majd csekken 22 hónapig. Ez a telefon 5g-s, de nekem 4g-t ír ki a jobb felső sarokba. Mi ennek az oka?

Édesanyám mondta, hogy nincs még 5g mindenhol, csak kecés helyen. Igaz ez?

2023. febr. 16. 15:34
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
15%
#19 Mint említettem, meg kéne tanulni magyarul. Ha lakosság szerint akarod mondani, hogy "legnagyobb", akkor mondhatod azt is, hogy "legnépesebb", és egyből nincs félreértés. Mondom, biztos nem azért tanítják a gyerekeket 6 éves kortól írni-olvasni-fogalmazni, és nem azért van egy minimális kötelező olvasmány lista, hogy legalább az anyanyelvükön egyértelműen el tudják mondani, amit szeretnének. Őszinte részvétem azoknak, akiknek ez nehéz feladat.
2023. febr. 16. 18:06
 22/35 anonim ***** válasza:
53%

#21 A médiumoknál is van olyan, hogy a legnagyobb alatt a legnépesebbet értik:

[link]

"második legnagyobb város, Debrecen"

[link]

Ezek szerint az újságíróknak is tanulniuk kéne még az írást-olvasást?

2023. febr. 16. 18:46
 23/35 anonim ***** válasza:
0%
#22 Igen, ezer meg egy példa van rá, hogy az újságíróknak is alaposan tanulniuk kéne. Sőt, az én facebook falamon rengeteg panaszt látok arra, hogy ha az újságíró nem tud sem fogalmazni, sem vesszőket használni, akkor mégis mit várnánk az átlagembertől.
2023. febr. 16. 18:51
 24/35 anonim ***** válasza:
41%
Origo... aki azt olvassa, arra hivatkozik, azt linkeli az annyit is ér. Az már akkor szenny volt amikor még nem a fidesz szerekét tolták.
2023. febr. 16. 18:52
 25/35 anonim ***** válasza:
28%
#24 Na-na, a tudomány-tech rovata még mindig jó. :)
2023. febr. 16. 19:01
 26/35 anonim ***** válasza:
Igen sajnos vannak több értelmű szavak is a magyarba csak kár hogy te mr földrajz-nyelvtan szakos nagyokos ezt nem tudod de nem baj az viszont elég szánalmas hogy csak a személyeskedés megy
2023. febr. 16. 19:01
 27/35 anonim ***** válasza:
25%
#26 Csak ugye a potenciálisan félrevezető szavakat úgy kéne használni, hogy kontextusból egyértelmű legyen az olvasó számára. Ahogy írtam, legnépesebb, nem legnagyobb. És hiába arcoskodsz itt, hogy földrajz-nyelvtan szak, képzeld egy mezei mérnök vagyok, csak szimplán megtanultam gyerekkoromban beszélni. Olyan sincs, hogy "több értelmű szavak", kezdjük ott, hogy a többértelmű egybeírandó, másrészt többjelentésű és azonos alakú szavak vannak, a "legnagyobb" pedig egyikre sem példa. Szimplán az van, hogy a legnagyobb nem ugyanazt jelenti, mint a "legnagyobb népességű", ha népességre akarsz utalni, akkor írhatod azt, hogy "legnagyobb népességű", vagy azt, hogy "legnépesebb". Itt nem a több értelemmel van gond, hanem azzal, hogy te nem arra használsz egy szót, mint amit jelent. De nem is értem, minek kell ezt magyarázni, mert tudtommal óvodások nem használhatják ezt az oldalt, aki pedig nem óvodás, annak ezzel tisztában kéne lennie!
2023. febr. 16. 19:42
 28/35 anonim ***** válasza:

"az 5G célja nem a sebesség növelése, hanem az optimális lefedés kialakítása. A régi rendszereknél probléma, hogy nagy területet fednek és sokan csatlakoznak az állomáshoz, ami így hamar túlterhelődik."

[link]

2023. febr. 16. 20:17
 29/35 anonim ***** válasza:
Na, akkor a nyelvtant félretéve: az 5G fő célja a sebesség növelése. Azért viszik 60GHz köré a sávokat, mert ott azért a középfrekvencia körüli kb. 10%-os sávban működő erősítő, szűrő stb. ugyebár szélesebb tartományt jelent, mint 2,4/5GHz körül a 10%. Márpedig ebből fog következni a sávszélesség. Az optimális lefedettségnek pont hogy nem jó az 5G, a frekvencia növelésével csökken a távolság, ameddig "elér a jel", ezért kell a sokkal több adóból álló hálózat kiépítése, ráadásul pont az 5G frekvencia körül van a víznek egy olyan tulajdonsága, hogy alaposan csillapítja a rajta átmenő elektromágneses hullámokat, tehát egy párásabb, esősebb országban (pl. Amazonas környéke) alapból más megfontolások alapján kell kiépíteni, mint nálunk.
2023. febr. 16. 21:00
 30/35 anonim ***** válasza:
(Meg az is az 5G célja, hogy olyan frekvenciatartományban legyenek az eszközök, amit manapság nem nagyon használunk, mert a 2,4GHz környékén azért van bőven wifi, telefon, ISM-sáv, mikrohullámú sütő, ott nem igazán lehet kapacitást bővíteni, mert bekorlátoznak a meglévő dolgok.)
2023. febr. 16. 21:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!