Mit gondoltok az iPhone 15-ről? Jobb lesz, mint az iPhone 14? Megéri várni rá, vagy inkább vegyem az iPhone 14-et (vagy 13-at)?
Okostelefon vásárlás előtt állok, de annyira nem sürgős még szerencsére.
Olvasom, hogy idén ősszel várhatóan megjelenik az iPhone 15, de nem tudom, hogy megéri-e addig várni, és inkább vegyek 14-et vagy akár 13-at. Az iPhone 13 és 14 között elvileg alig van különbség, csak sokkal drágább a 14.
Nem tudom, hogy mennyivel lesz jobb az idén megjelenő iPhone 15. Megéri addig rá várni? Vagy inkább vegyek iPhone 13-at, 14-et?
OK, nem olvastam el teljesen a cikkeket, bepótolom, de azt is látom, hogy az ilyen mértékű áremelés egyáltalán nem jellemző, pedig minden cégnek ugyanannyi a HUF-USD/EUR/akármi árfolyam. Ha tényleg 480 lesz az árfolyam, akkor megint emelnek, mintha 600 lenne másnap? Mellesleg volt egy kis kiugrás, de most kb. annyi az árfolyam, mint májusban volt.
10
Olvasd el azokat a cikkeket amiket belinkeltél. Mert ott is le vannak írva, hogy a gazdasági helyzet és a szar forint miatt kerülnek ennyibe. Te linkelted be! Hát legalább azt olvasd már el amit te magad linkelsz.
"- És bizony lehet 50%, vagy akármennyi emelés is. 6.os tényleg olvasd el és értelmezd a cikkeket. Ha nem megy, akkor ne is kommentelj ide inkább."
Értsd már meg, hogy sehol nem volt semmilyen 50%-os emelés, mert NEM emelkedtek az Apple termékek árai! Fogd már fel azzal a csöppnyi agyaddal könyörgöm!
Sem Európában, sem az Egyesült Államokban NEM történt szignifikáns emelés. Ugyanannyiba kerül, mint 2 évvel ezelőtt, csak például júniusban a forint a VILÁG legrosszabb valutája lett.
"- Az apple határozza meg az árakat magyarországon is. Nem is értem hogy ez miért kérdés? Ki határozná meg az apple árait ha nem az apple? A bmw-ket is a bmw árazza be és nem a teszkó..."
Figyelj, elmagyarázom. Ezt egyébként egy 4. osztályos gyereknek nem kellene, neked sajnos igen, de fátylat rá, sosem késő tanulnod.
Ha te egy terméket 1000 euróért árulsz, és 1 dollár 380 forintnak felel meg, akkor te azért a termékért 380.000 forintot fogsz fizetni. Eddig stimmt?
Ha 1 év múlva, 1 dollár 430 forint lesz, akkor te az 1000 dolláros telefonért 430.000 forintot fogsz fizetni, majd ide jössz erre az oldalra, és megmagyarázod, hogy "Az Apple 50 ezerrel drágábban adja a telefonokat".
Az Apple-t nem érdekli, hogy milyen a forint, őt az érdekli, hogy 1 telefonért az 1000 dollárt vagy az 1000 dollárnak megfelelő összeget megkapja. Stimmt? Nem fogja neked az Apple ugyanúgy 380 ezerért adni csak azért mert te magyar vagy, és apád tönkretette a gazdaságot. Kezded érteni??
Figyelj, te magad írtad!:
"Magyarországon azért drágultak nagyon az apple termékek, mert nem csak az aktuális árfolyamot veszik figyelembe, hanem a folyamatokat is. Látták hogy nagyon rossz irányban haladunk, ezért sokkal nagyobb árfolyamra állították be az árakat! Szeptemberben lódult meg igazán az árfolyam, 430-440 környékén is járt. Biztos, hogy jóval e fölé lőtte be az átvátást az apple hogy még véletlenül se bukjon ha elszaladna az árfolyam. Biztos legalább 480-as árfolyammal számoltak."
Akkor most olvasd el a saját írásodat. Akkor miért emelkedtek az árak? NEM az Apple emelte fel, hanem ilyen fos a magyar gazdaság!
Ettől függetlenül, minden egyéb országban, 1 iPhone ugyanúgy 960 euró, mint 2 évvel ezelőtt!
Nekem ne akard már megmagyarázni, mikor 10 éve járok át Ausztriába dolgozni és a saját szememmel látom hogy mennyibe kerül itt meg ott kint. Azt itt meg akarod győzni a népet, hogy árat emelt az Apple... Hazugság! NEM emelt árat, csak ilyen fos a forint és a magyar gazdaság. Ezt ne az Apple rovására írd fel, hanem apádénak akire szavaztatok.
13
Csak nyugodtan, megszoktam már, hogy aki nem tud érvelni és ésszerűen gondolkodni, az a legegyszerűbb módszerhez folyamodik. De tudod mit? Azt gondolsz amit akarsz, tőlem aztán hiheted hogy úgy van ahogy írod. Van aki szeret hazugságban és tudatlanságban élni.
Te ilyen vagy, én meg nem.
11. azt nem fejtettem ki elég részletesen a 10-esben, hogy nem nézik meg minden nap az árfolyamot és igazgatják az árakat. Negyedévente nézik csak meg.
Vagyis amikor belövik az árfolyamot 480-ra, akkor azzal számolnak hónapokig. Akkor is ha közben 350-re lemegy, vagy 520-ra felmegy. Pont ezért lövik be jó magasra (és lesz emiatt jó drága a telefon), hogy biztosan ne bukjanak rajta.
Ezt nem csak az apple csinálja így.
A 12-est el sem olvasom. Kár tépned a szád.
15
Akkor ismét: júniusban a VILÁG leggyengébb valutája a magyar forint volt. Szeptemberben jöttek ki a telefonok. Szerinted a 2 évvel ezelőtti árfolyamot nézték?
De ötödjére is leírom, amit egy 2 osztályos már rég megértett volna, csak neked nem megy: az Apple NEM emelt árat.
Az Apple termékek magyarországi forgalmazója az Apcom Hungária kft.
Rajtuk keresztül jön be az országba minden apple cucc (kivéve persze a szüke és fekete importosokat). A hivatalos üzletek, istyle, és a többiek tőlük vásárolják a készülékeket.
És de az Apple magyarországon emelt árat. Az Apple mondja meg az Apcomnak hogy mennyi az annyi. Ez így van akár elhiszed, akár nem.
Az apple még abba is beleszól, hogy milyen legyen a bútorzata egy hivatalos APR boltnak... majd pont az árakba ne szólna bele? Te nagyon súlyosan elmebeteg vagy, vagy nem tudom mi van... de orbitális zárlat van az agyadban.
Az apple termékek árát az appla határozza meg mindenhol a világban.
Hihetetlen, hogy nem értitek….
Nem emelt árat az Apple!
A magyar gazdasági helyzethez viszonyítják az eladási árat!
De az iPhone 14 az iPhone 12 vagy 13-hoz képest szignifikánsan NEM EMELKEDETT! Pontosan ugyanannyiba kerül mint 2 évvel ezelőtt, csak a magyar gazdasági helyzet nem olyan mint 2 évvel ezelőtt!
10 éve járok Ausztriába, 1 centtel nem lett drágább az IPhone 14 mint amennyi a 13 volt!
A saját szememmel láttam a Média Marktban.
De fogjátok már fel, a kiadott telefon nem lett drágább! Ennyit ér a magyar forint és ilyen Magyarország nemzetközi megítélése. Aztán itt osztjátok, hogy 50%-kal emelkedtek a telefonok, de nem emelkedtek sehol sem, csak Magyarországon! De a kiadott telefon pont ugyanannyiba kerül mint tavaly, csak a magyarok fizetnek magasabb árat. De nem azért mert az Apple úgy gondolta hogy kib.szik Magyarországgal, hanem ennyire szar a gazdasági helyzetünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!