Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mit gondoltok az iPhone...

Mit gondoltok az iPhone 15-ről? Jobb lesz, mint az iPhone 14? Megéri várni rá, vagy inkább vegyem az iPhone 14-et (vagy 13-at)?

Figyelt kérdés

Okostelefon vásárlás előtt állok, de annyira nem sürgős még szerencsére.

Olvasom, hogy idén ősszel várhatóan megjelenik az iPhone 15, de nem tudom, hogy megéri-e addig várni, és inkább vegyek 14-et vagy akár 13-at. Az iPhone 13 és 14 között elvileg alig van különbség, csak sokkal drágább a 14.

Nem tudom, hogy mennyivel lesz jobb az idén megjelenő iPhone 15. Megéri addig rá várni? Vagy inkább vegyek iPhone 13-at, 14-et?

2023. jan. 3. 11:11
A kérdező szavazást indított:
Megéri várni az iPhone 15-re.
Inkább vegyél iPhone 14-et.
Inkább vegyél iPhone 13-at.
15 szavazat
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
33%
Nemrég az Apple egyik napról a másikra jelentősen megemelte az árakat, akár 50%-kal is, én ezért sem várnék.
2023. jan. 3. 11:15
 2/29 anonim ***** válasza:
88%

1

Nem az Apple emelte meg az árakat, hanem ennyit ér a magyar forint.

Az USA-ban 800 dollár az Iphone 14, Ausztriában 970 Euró.

Hozzáteszem, évek óta!!!! ennyibe kerülnek az iPhone-ok. Ebből a megközelítésből, még olcsóbbak is mint az elmúlt években.

Nem emelt semmit az Apple.

2023. jan. 3. 11:20
 3/29 anonim ***** válasza:
19%

Ajh már most kezdődnek ezek a kérdések? :D

Nem éri meg várni semmire!

Akkora az infláció az országban, hogy a Holdról is látszik, de talán még az Alfa Centauriról is!

Ha ha így meg tovább - márpedig minden elemző azt mondja hogy így fog tovább menni - akkor év közben is fog emelni az Apple árat.

Az is 1000%, hogy az a sokk amit az iPhone 14-es megjelenésével átéltünk, miszerint az amerikai árak csökkenése ellenére nálunk brutális emelkedés volt, semmi ahhoz képest ami idén szeptemberben lesz.

Ha csak a pártunk és kormányunk által előrejelzett infulációt nézzük ami 15%, már az nagy emelés lesz. Egy 450ezres iPhone 14-nél ez 67500Ft emelést jelent.

De mint tudjuk valójában nem 15% lesz az infláció. És akkor még ott van a mocskosul gyenge forint árfolyam is és az erős dollár...

Ha akarsz venni telefont, akkor most vegyél!

iPhone 15 biztos nem lesz 600ezer alatt! Najó de. 599990Ft lesz a kezdő ára :D

2023. jan. 3. 11:23
 4/29 anonim ***** válasza:
20%

Én mindenképpen várnék vele, az apple valószínűleg csökkenteni fogja az árakat.

Ha pedig nem, akkor vagy ott vagy ugyanabban az árkategóriában, vagy akár olcsóbban jutsz hozzá a 14-hez. Mivel nem sürgős a váltás, én kivárnám.

2023. jan. 3. 11:25
 5/29 anonim ***** válasza:
36%

"Nem emelt semmit az Apple."

De. Magyarországon igen. A magyar árakat is az Apple határozza meg, nem a vitya! Még! :D

Kérdező ha nem vagy árérzékeny, akkor várd meg a 15-öt.

Ha nem vagy eleresztve anyagilag, akkor minél előbb vásárolj!

2023. jan. 3. 11:32
 6/29 anonim ***** válasza:
20%

[link]

[link]

[link]

Ennyit azért nem romlott a Forint. Semmi nem indokol 50%-os áremelést egyik napról a másikra. Görgess az aljára pl. itt, de kereshetsz mást is:

[link]

2023. jan. 3. 11:33
 7/29 anonim ***** válasza:
49%

minden páratlanra érdemes várni,

a 17-re mindenképp

2023. jan. 3. 12:11
 8/29 anonim ***** válasza:
66%

6

Elolvastad ezeket a cikkeket? :D

NEM az Apple emelte az árakat!

"akárcsak az iPhone modellek esetében – a jelen gazdasági helyzethez és a forint teljesítményéhez igazította az árakat, olyan táblagépek esetében is, amiket nem frissített a cupertinói vállalat."

Ezt tessék értelmezni. Ez annyit jelent, hogy ők kiadják a telefont 1000 dollárért például, és nem érdekli őket, hogy a magyar forint éppenséggel 30%-kal kevesebbet ér mint 1 évvel ezelőtt, akkor is ők 1000 dollárért árulják a telefont.

A harmadik cikk pedig szolgáltatásról ír, te kevered a szezont a fazonnal. Készülékárakról írt a kérdező, nem szolgáltatásról.

Az utolsó link pedig szintén magyar árakról ír. Tehát nem is értem minek linkelted ide. Igen, ennyit emelkedett, de NEM az Apple emelte az árakat, hanem ennyire fos a gazdaság és ennyire nem ér semmit a magyar forint.

Mit nem lehet ezen érteni?

Nyugodtan keress osztrák, spanyol, német, olasz ár-összehasonlító oldalakat, maximum 100 eurós differencia van, de nem 30 meg 50%.

2023. jan. 3. 12:16
 9/29 anonim ***** válasza:
41%

5

De értsd már meg te is, hogy ha egy termék 200 ezer forint és 1 év múlva 50%-kal kevesebbet ér a forint, ő nem adhatja fele annyiért azért, mert a te vezetőd szarul vezeti az országát. De mivel 50%-kal kevesebbet ér a pénzed, ezért 300 ezer forintba fog kerülni. De ők nem emeltek semmit!

Ugyanúgy 200 ezer forint az a telefon, csak a te pénzed ér kevesebbet.

Ha igaz lenne amit írsz, akkor minden egyes európai országban 30-50%-kal emelkedtek volna a készülékek. De ilyen nincs. Tehát neked is azt javaslom, nyugodtan nézz osztrák, német, spanyol, olasz, norvég, svéd (mielőtt azt írnád hogy az első 4 országban euró van) és győződj meg róla te magad, hogy ezekben az országokban szignifikánsan NEM változott a telefonok ára az elmúlt 3-5 évben.

2023. jan. 3. 12:22
 10/29 anonim ***** válasza:
0%

3. 5. vagyok.

Na akkor tisztázzuk:

- A vitya nem az én vezetőm!

- Az apple határozza meg az árakat magyarországon is. Nem is értem hogy ez miért kérdés? Ki határozná meg az apple árait ha nem az apple? A bmw-ket is a bmw árazza be és nem a teszkó...

- És bizony lehet 50%, vagy akármennyi emelés is. 6.os tényleg olvasd el és értelmezd a cikkeket. Ha nem megy, akkor ne is kommentelj ide inkább.

8-9 te sem érted a helyzetet csak gépelsz össze-vissza értelmetlenül. Az apple határozza meg a saját termékeinek az árát. Minden országban ahol forgalmazzák ott ő határozza meg. A hivatalos árazásról (apple.hu és hivatalos viszont eladók) nem a sarki gsm boltokról.

Az árazás nem úgy történik, hogy 800 dollár az ájfón és arra rámegy egy szorzó és mindenhol annyi lesz. Nem.

Minden orszában rengeteg tényezőt értékelnek és vesznek figyelembe és azok alapján áraznak az adott ország pénznemében. Magyarországon azért drágultak nagyon az apple termékek, mert nem csak az aktuális árfolyamot veszik figyelembe, hanem a folyamatokat is. Látták hogy nagyon rossz irányban haladunk, ezért sokkal nagyobb árfolyamra állították be az árakat! Szeptemberben lódult meg igazán az árfolyam, 430-440 környékén is járt. Biztos, hogy jóval e fölé lőtte be az átvátást az apple hogy még véletlenül se bukjon ha elszaladna az árfolyam. Biztos legalább 480-as árfolyammal számoltak.

És az is biztos, hogy magyarország megítélése egyre romlik. Úgyhogy ezen az árazáson tutira nem fognak változtatni. Vagyis az árak tovább fognak nőni nagyon durva mértékben.

Ahogy már írtam ha csak a kormány által belengetett nagyon optimista becslést vesszük, akkor is 100ezer forintonként 15ezer plusz lesz minden telefonon, tableten, laptopon csak az infláció miatt. És nem csak az applenél hanem minden gyártónál. Minél drágább valami, annál látványosabb lesz az áremelkedés.

2023. jan. 3. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!