Melyik telefon lenne érdemes megvenni?
Szeretnék Iphone-ra váltani. A legfontosabb tényező az akkumulátor mérete, szeretném, ha egy napot kibírna az eszköz úgy, hogy nem merül 30% alá és nem kell spórolgatni, hanem bátran használhatom. Leginkább Messengeren való beszélgetésre használnám. Emellett fontos szempont, hogy nem akarom hosszú ideig lecserélni a telefont, és 128 GB-os tárhellyel rendelkezzen.
Melyik érné meg és miért?
- Iphone 12
- Iphone 12 Pro
- Iphone 13
"Leginkább Messengeren való beszélgetésre használnám."
Nem rosszindulatból, de erre minek felsőkategóriás telefon? Egy A52s erre több mint elég és üzemidőben is jobb. Egyébként ha fontos az üzemidő, akkor Iphone 13 vagy 12 Pro ezek közül. A 12 hamar merül. Az ismerősömnek olyan van és nagyon szereti de nap végén 10% körül van és nem játszik rajta meg ilyesmi. Mondjuk a messengerezés nem nagyon meríti az aksit.
“szeretném, ha egy napot kibírna az eszköz úgy, hogy nem merül 30% alá”
Na, ez még az Androidosoknak is kihívás lenne, ha egész nap a telefonon lógsz, az iPhone-oknak meg jóval kisebb az üzemidejük! Ezt max. úgy tudod kivitelezni, ha alig nyúlsz a telefonhoz, de annak meg ugye nem sok értelme van. Normális használat mellett az 1 napos üzemidő elérhető, de csak 0-10% között marad!
"Az Iphone 13 üzemideje milyen? Például ha komolyabban igénybe veszem, és pár órát használom az autóban GPS-ként, és egyéb folyamatok, úgy kibír 1 napot?"
Ha egész nap nyúzod, akkor nem bírja ki, pedig a felsőkategóriás telefonok között viszonylag jónak számít az üzemideje. Még egy Snapdragonos S22 Ultra sem feltétlen bírná ki. Folyamatos üzemelés mellett ezek ilyen 7-8 órát bírnak ki. Az Iphone 13 pro Max akár 10 óra folyamatos nyomkodást, YouTube-ozást és játékot is kibír. A 14 plus még többet. Az viszont nem életszerű, hogy megállás nélkül videót nézz, játsz és nyomkodd. A navigáció meg nem fogyaszt annyit. Amúgy meg lehet kapni ilyen autós telefontartókat, amikben beépített aksi van és vezeték nélkül töltik az arra alkalmas telefonokat. Az én Snapdragonos S20 Fe-m 2 napot kibír úgy hogy szoktam rajta napi fél-1 órát játszani és sokat is YouTube-ozok. Nyilván nem megállás nélkül nyomkodom. Szerintem a 13-as Iphone is kibír ennyit. (Bár ez csak az én tippem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!