Van itt olyan ember aki megtudná venni 300-ezres telefont is de nem veszi meg? És ha igen miért nem?
Ezt nem lehet telefonra leszűkíteni, mert ez szerintem jellemvonás.
Megtehetném hogy lecseréljem a laptopom egy 250-300.000 forintosra is, de minek? Facebook-hoz, Gyakori-hoz, Youtube-hoz, meg a TikTok-hoz?
Arra bőven elég a 20.000 forintos DualCore-om.
300.000-es teló? Nekem a telefon telefonálásra, és SMS-hez kell. Az internetes elérhetőség nálam már magánszféra. Ezekhez pedig elég a meglévő Motorola w388 is.
Én pl. a senior szoftverfejlesztő fizetésemből lazán meg tudnám venni. Nem veszem. Miért nem? Azért, mert:
1. Nekem nem státusszimbólum a telefon. Magasról teszek rá, hogy mit gondolnak rólam a telefonom miatt.
2. Ár/érték arányban az ilyen drága telefonok nagyon rosszak. Minden terméknél van egy ideális ár/érték arány. Semmiből sem szabad megvenni sem a legolcsóbbat, sem a legdrágábbat, mert az olcsóvan szívni fogsz, a drága meg csak drága, de nem nyújt annyival többet. Arany középút!
3. Én nem arra használom a telefont, hogy a budin ülve 3D játékokat játszak rajta, meg 4K filmeket nézzek azon a pici kijelzőn. Nekem egy alsó-közép kategóriás telefon bőven elég.
4. A drága telefonokon főleg a kamera jobb. Nem érdekel a kamera, mert ha fényképezni akarok, van rendes fényképezőgépem, ha meg csak útközben lefotóznék valamit, arra egy átlag telefon bőven elég.
Hasonló okokból nem vettem ma divatos SUV-t, hanem egy kis Corsa-val járok. Ár/érték arányban teljesen jó. Keveset fogyaszt, olcsó a szervize, száguldozni meg nem akarok.
Sőt én mindenből az ár/érték arányt nézem és nem érdekel sem a divat, sem a márkanevek. Sírva röhögök azon is, mikor valaki megveszi a 60 ezres kézitáskát, mert Guess van ráírva, azt közben semmivel nem szebb, nem jobb, nem tartósabb, mint egy 5000 forintos noname.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!