Van itt olyan ember aki megtudná venni 300-ezres telefont is de nem veszi meg? És ha igen miért nem?
Jelen
Én nem Magyarországon dolgozom, 2700 euró nettó a fizetésem, ami nyilván nem egy nagy dolog, egy mérnök ennél sokkal többet keres, pláne Nyugat-Európában.
De mivel 19 éves korom óta kint dolgozom (1 évet dolgoztam otthon, akkoriban a havi fizetésem 80 ezer forint volt, sose felejtem el) most vagyok 32, ennyi idő alatt már bőven rájöttem, hogy ezek a dolgok totál feleslegesek és nem boldogítanak.
A 20-as éveim elején én is megvettem minden sz.rt, volt 40 ezres cipőm meg 300 ezres telefonom, 600 ezres laptopom, stb.
De hogy valójában mennyire nem éri meg, erre tényleg akkor jössz rá amikor megteheted hogy megvedd ezeket a dolgokat. Szóval ezek nem változtatják meg az életed. Használati eszközök, amit 2 napig csodálsz, a 3. napon meg ugyanúgy odahajítod az ágyra mint az 50 ezres telefont.
Volt régebben (még valamikor a 2010-es évek elején) egy teszt, amiben valamelyik iPod-ot odaadtak embereknek, hogy ez már az új modell és hogy mi a véleményük. Mindenki áradozott hogy ennyivel jobb a képernyő, a betekintési szög, a gyorsaság stb., azt a végén mondták nekik hogy ez amúgy a régi modell. Tehát olyan dolgokat láttak bele, ami nem is volt. Ez nem kamu, neten utána tudsz nézni.
Na mindegy, szóval az emberek túl nagy hype-ot tolnak használati tárgyakba. Autó, telefon, kiegészítő, akármi. Nyilván aki pedig tudja (tehát a gyártók), az hülye lenne ezt nem kihasználni.
Ettől még persze mindenki azt vesz amit akar, de én elvből sem adnék egy telefonért többet mint 150 ezer. Sajnálom rá, ez van. 100 ezerért kapsz már olyan telefont amitől nem hullik ki a hajad, aztán ha 2 év múlva megdöglik vagy nem tetszik vagy akármi, akkor veszek egy újat. Azt akkor még mindig 200 ezret adtam egy telefonért. De általában nem sűrűn cserélem a dolgaim.
Inkább legyen 300 ezrerért Continental gumik az autómon és 100 ezres telefon a zsebemben, mint 300 ezres telefon a zsebemben és 100 ezer forintos Linglong gumik az autómon. Nekem valahogy ez a prioritás. És teljesen mindegy hogy iPhone Samsung Huawei vagy bármi más.
Mert rossz befektetés. Nem lesz tőle jobb az életed és 1 év múlva pont feleannyi fog érni, 5 év múlva pedig eladni sem tudod.
Vagy más szavakkal: nem ad annyival többet, mint amennyivel drágább.
Micsoda ostoba kérdés ez?
Hány éves vagy, 12?
Én egy telefonért maximum 15 ezret vagyok hajlandó fizetni, többet nem.
Most a mobilcserével lecserélem majd a 12 éves telómat, de max. 10 ezret vagyok hajlandó fizetni.
Nyilván drágábbat is vehetnék, de sajnálom a pénzt ilyen hülyeségekre. Semmi értelme nincs. Telefon, sms. Oké, legyen rajta net, de úgyse fogom használni, max. pár havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!