Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Van itt olyan ember aki...

Van itt olyan ember aki megtudná venni 300-ezres telefont is de nem veszi meg? És ha igen miért nem?

Figyelt kérdés
2022. dec. 20. 22:40
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
85%
Én azért veszek direkt olcsóbb dolgokat, mert így kevésbé stresszelek, hogy elrontom vagy elvesztem őket. Bónuszként stressz hiámyában kevésbé is történik ilyesmi (magamhoz képest, egyébként a legkedvesebb holmijaimrase tudok vigyázni).
2022. dec. 20. 23:25
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
A jelenlegi 90 ezres telefonom tökéletesen kielégíti az igényeimet.
2022. dec. 20. 23:28
 13/26 anonim válasza:
56%

Nem tudom, hogy megengedhetném-e magamnak.

Nekünk több millió forint megtakarításunk van, tehát ki tudnánk fizetni, viszont ennyivel kevesebb lenne a megtakarítás, amit azért nem szeretek ilyesmire kiadni. Annyira meg nem vagyunk gazdagok, hogy "ne számítson melyiket veszem".

Alapvetően, ha valaminek látom értelmét, akkor nem nagyon számít az ára. Pl. nifty tesztet (224.000+40.000 UH) gondolkodás nélkül csináltattunk és a panorámán (az ilyen 500 körül van) is gondolkodtunk egy darabig, de egyik orvos sem javasolta.

Ahogy a magánkórházat is kifizetjük, ha úgy gondoljuk, hogy van értelme (azt hallottam, hogy nem mindegyik magánkórházban veszélytelen szülni, kicsit viszed a kockázatát, mint az otthonszülésnél), és nem az ára fog dönteni. Ha dr. Rose lesz a nyerő (ami legutóbb úgy láttam, hogy a legdrágább magán), akkor azt fizetjük ki gondolkodás nélkül. Ha meg az állami, akkor ingyen szülök.

Kicsit így van ez a telefonnal is, ha látnám értelmét, akkor kifizetném, de annyira azért nem vagyok gazdag, hogy fölöslegesen vagy pont kontra-produktívan, mert az új telefonokban van a legtöbb bug, megvegyek valamit ennyiért. Használtan vettünk ipone-t 150 ezerért, mert elvileg 5 évig még támogatott + 2 évig biztonsági frissítéseket még kiadnak rá, tehát egy 7-8 évig lehet használni, és jobban megérte, mint egy másik teló, ami csak 60, viszont 2 évig támogatják, és 3 éven belül újat kell venni.

2022. dec. 20. 23:51
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Egy bizonyos rétegnél és korosztálynál számít csak a mobil értéke. Nekik ez presztízs kérdés, mert úgy hiszik, ha drága telefonnal járnak akkor ők lesznek a királyok a csorok közt.

Mondom, ez jellemzően a fiatalokra és a nem túl művelt emberekre jellemző.

Én is megtehetném, hogy akár 600-800 ezres mobillal járjak, de minek?

Inkább költöm a pénzt olyanra, amivel az életemet komfortossá teszem. Az emberek 90%-a a fészbúkozás, tiktokozás, instázáson kívül másra nem használja a telefonját. Erre meg tökéletes egy 80-100 ezer forintos is.

Mint ahogy én is egy mezei 100 ezres telefont használok.

2022. dec. 21. 01:19
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha egyben nem is, de részletre meg tudnám venni, ha áruházi hitelben 0% THM van, még ha csak 10 hónap is a futamidő, de a jelenlegi piacon nincs olyan telefon a csúcskategóriában, ami számomra tökéletes lenne!

iPhone - nem az én világom

Galaxy S-széria - ebben az árkategóriában egész Európában csak Exynos processzorral kaphatók, pedig Snapdragonnal sokkal jobbak!

Asus - nagyon brutálisak, de minden árkategóriában túl is vannak árazva!

Xiaomi - gyengébb minőség

+ a tárhely fizikai bővítését (microSD) is kihagyják a gyártók ebben a kategóriában, ami számomra fontos!

Mit írjak még? Számomra jelenleg a Galaxy A52s a tökéletes telefon, ami szinte mindenben megfelel az igényeimnek, és csak max. a felébe kerül!

2022. dec. 21. 01:37
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Van megtakarításunk, szóval megvehetném, de egyrészt feleslegesnek tartok ennyit költeni egy telefonra (vagy bármilyen műszaki cikkre), másrészt sokkal fontosabb dolgok is vannak az életben, amire kell a pénz. Ez speciel most éppen egy házfelújítás, amit - a mai árak mellett - nem is kell magyaráznom, mekkora kiadás. Egyébként vannak új korukban többszáz ezret érő cuccaim, de én ezeket mind használtan vettem, töredékéért az akkori áruknak. Amúgy szerintem ha nem lennének mostanában nagyobb kiadásaink a házunkkal kapcsolatban, akkor sem vennék méregdrága cuccokat, mert azért annyira nem sok a bevételünk, tartalék pénz meg mindig kell.
2022. dec. 21. 02:22
 17/26 anonim ***** válasza:
84%
Arra azért kiváncsi lennék, hogy akinek ilyen telefonja van, mennyire használja ki. Játszik pl. 3D játékokkal? Mert az erős hardver nagyjából ezeknél mutatkozhat meg, a sima, akadásmentes működéshez sokkal gyengébb hardver is elég, észre sem venné a különbséget, ha kicserélnék egy fele annyiba kerülőével. Szép képeket csinál? Facebookra, Instagramra? Kb. ugyanaz lesz a végeredmény, mint egy sokkal gyengébb kamerával. Persze ha saját magának csinál képeket, és nagyban nézi, az más, de ehhez pl. nem kell 8GB RAM, és hasonlók. IPhone-t gondolom sokan csak az iOS miatt vesznek, ami szintén elfutna egy sokkal olcsóbb változaton is, persze minek áruljanak ilyet, ha a 200 ezrest is simán megveszik? Csoda hogy az SE-t kihozták, vagy pár éve az 5c-t. A telefonra egyébként nincs rajta az árcédula, ráadásul már eléggé hasonlítanak egymásra, főleg elölről, szóval nem hiszem, hogy nagyon egyértelmű lenne, hogy 300e Ft volt. Az iPhone-oknál a notch szélesebb (okkal), de évek óta alig változik, ha egyáltalán.
2022. dec. 21. 08:32
 18/26 anonim ***** válasza:
49%
A 600k-s telefont is meg tudom venni gond nélkül. De nem veszem, mert már van egy. Kettő minek?
2022. dec. 21. 08:35
 19/26 anonim ***** válasza:
52%

Havonta kp-re vehetnék kettőt, és egy harmadik ára megmaradna a fizuból.

De nem azért veszek dolgokat, hogy megmutassam másoknak vagy magamnak hogy meg tudom venne, hogy megtehetem. Hanem az életemhez, a munkámhoz minek érzem a szükségességét. Mi az, amiről úgy gondolom, hogy igen, ez kell ahhoz, hogy segítsen engem, hogy a belefektetett pénzt megszolgálja.

És ha úgy hozza a szükség, akkor azt veszem meg, ami az adott célhoz szükséges. És ha valami haszontalan, mindegy mennyibe kerül, nem veszem meg. Pénzt adni valamiért, azt úgy kell felfogni, mint egy befektetést. Mit kapsz érte cserébe. Hiába tud ezer féle dolgot, ha nincs rá szükség, nincs haszna.

Még egy játéknak is mehet ilyen szempontból értéke, azzal hogy szórakoztat, kikapcsol, megnyugtat, felvidít, stb. De valamit megvenni csak azért mert drága, és 'biztosan jó', annak nem látom értelmét.

2022. dec. 21. 08:45
 20/26 anonim ***** válasza:
80%
Bármikor meg tudnám venni a legfullosabb iphone-t több százezerér, de nincs rá szükségem. 3 éves telefonom van, pont ugyanazokat meg rudom csinálni rajta, mint egy 10x drágábbon.
2022. dec. 21. 09:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!