Hogyan értékesítik újra a visszaküldött telefonokat?
Figyelt kérdés
Ugye ha online rendel az ember egy telefont,akkor azt 14 napon belül bármilyen indok nélkül visszaküldheti,ha sértetlen álalpotban van.Gondolom ezeket újra értékesítik.Felmerült bennem,hogy ha vásárolok egy készüléket 300-400 ezer forintért,akkor kaphatok pl egy olyat,amit valaki használt mondjuk 1 hétig,és visszaküldte.Mi van akkor,ha pl leejtették,és a külsején nincs sérülés,de a belseje sérült?Ez a szerencsén múlik,hogy én egy visszaküldött,vagy egy új telefont kapok?Szerintem ez nem fer,hogy kifoghatok egy olyan telefont,amit valaki már használt előtte.Ha hibátlan állapotban van,még akkor se.Vagy ez hogy működik,tudja valaki?2022. okt. 23. 19:40
1/11 anonim válasza:
Átnézik visszaküldés után a terméket
2/11 anonim válasza:
A dolgozó azt is beírhatja,hogy alaplap hiba...És eladja,főleg ha ismer trükköket...
3/11 anonim válasza:
Újra csomagolják, és igen, eladják a következő vevőnek. :(
4/11 anonim válasza:
Alzán van felbontott kategória akciósan.
5/11 anonim válasza:
Hát nem tudom, hogy minden esetben így megy, de vannak boltok, ahol lehet direkt újracsomagolt terméket venni.
Mindenesetre vásárlóként elsőre tök jó dolognak tűnik, ez a 14 napos elállási jog (bár szerintem nem fair a kereskedővel szemben), de ha belegondolsz, hogy kaphatsz így újracsomagolt terméket, hááát, én nem örülök.
Életemben egyszer éltem a 14 napos elállási jogommal, amikor is vettem egy új telefon aksit egy meglehetősen régi típusú telefonhoz, de azzal sem működött jobban. Valószínűleg az aksi volt hibás, de nem akartam ezzel kapcsolatban levelezgetni meg reklamálni, szóval szimplán visszavittem és visszakaptam a pénzt.
6/11 A kérdező kommentje:
Nagyszerű.Akkor ha az ember szeretné megvenné pl a leújjabb iphone-t 500 ezer forintért,akkor csak a szerencsén múlik,hogy egy vadi újat kap e,vagy egy olyat,amit valaki már 1 hétig nyomogatott,és visszaküldte,mert nem tetszett neki...
2022. okt. 24. 00:48
7/11 anonim válasza:
Mi van? Nem adhatják el újként a visszaküldött terméket. Aki ezt írta az gondolkodjon már egy kicsit. Pont ez okozza a legnagyobb fejtörést a kis üzleteknek, hogy ha visszaküldik a terméket, akár hibátlanul, azon már nem lesz profitjuk, sőt, örülnek, ha meg tudnak szabadulni tőle.
8/11 A kérdező kommentje:
Akkor pl egy telekom hogy adja el?mert a weboldalon nincs olyan kategória hogy visszaküldött,és gondolom ők sem dobják ki.
2022. okt. 24. 04:33
9/11 Ypszilon1980 válasza:
Hát az a kérdés mi számít jogilag újnak. Ha semmilyen sérülés nincs rajta, minden tartozéka megvan, hardware probléma nincs, akkor számíthat újnak talán. Elvileg ha jól tudom ilyet nem adhatnak el újként, de sok kereskedő simán megteszi.
10/11 anonim válasza:
Kollégám rendelt egy ájfont a T-mobiltól. Két szín között vacilált, nem tudta eldönteni, hogy melyik legyen. Mindegy, mondja nekem, ha nem tetszik visszaküldi! Úgy is lett, a színe miatt visszaküldte! Csak lestem, én nem tudtam hogy ilyen van. Nem tartom korrektnek, mondtam is neki akkor. Ugyan mit csinál vele a szolgáltató? Kiküldi maj másnak. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!