Visszaküldök egy telefont de a gyári müanyag kijelzővédő karcos?
Jog szerint interneten rendelt termékek esetén átvételtől számított 14 napon belül van lehetőség elállni a vásárlástól, és a szándék jelzésétől számított 14 napon belül kell visszaérkeznie.
Ám a termék csak a megismeréshez szükséges mértékben lehet használt. Nem telefon, de szemléltetésül: Rendelsz cipőt.Otthon a szobában felveszed, és járkálsz benne néhány lépést. Kicsi, nagy, kiderül.
De nem mehetsz el benne az operában, nem mászhatod meg a közeli hegyet.
Pulcsit is felpróbálhatod.
A telefon megismerésére is elegendő egy óra, és nem intenzív használat akkor sem.
DE! Sérülten nem küldheted vissza a terméket. Az nem rendeltetésszerű használat. Ha megtartanád, és javítani kellene, már az a karcolás is elég lehet a garanciavesztésre.
Alaposan át fogják nézni a visszaküldött terméket, mielőtt elfogadnák az elállási szándékodat. Ha a védő gyári tartozék, akkor el fognak hajtani, akkor is, ha hegyekben áll nekik ugyanolyan, és nem is fizették érte semmit.
Egyedül abban bízhatsz, hogy egyes cégek a törvényi kötelezettségnél többet vállalnak, és nem kekeckednek annyira.
Ha csak egy olyan fóliáról van szó, amelyet a gyárban azért szoktak felsimítani egyes elemekre, hogy a csomagolásban ne koszolódjon el, az teljesen érdektelen. Én úgy fogtam fel az eredeti írást, hogy ez mindegy grátisz törésvédő. Ha nem ilyenről van szó, az nem gond.
Velemi vitázhatsz, hogy mennyi idő kell a megismeréshez, és csak webáruházban dolgozóként próbálok segíteni a tapasztalatom és szabályismeretem alapján.
Hogy meddig terjed a szükséges mérték, és az eladó mit lát, mennyire kekec, azt nem tudom. A cipős példánál maradva, a szobában nem töri a lábamat, de az operában már a nagy ária alatt már csillagokat látok, az már kívül esik a kipróbáláson. Még akkor is, ha 3 méter jobbra, 3 méter balra nem elegendő a vevő szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!