Egyetértesz azzal, hogy támogatni kell a 2G/3G telefonok cseréjét?
Aki régi telefont használ és sms + beszédre, azt nem is érinti ez a hisztéria.
A 2G meg marad, hiszen azon futnak a pénztárgépek még vagy sok sok sok évig, mert gazdaságos üzemeltetése + ha nagyobbra váltanának, akkor az összes pénztárgépet le kell cserélni mindenkinek...
Nem támogatom, mert a mai buta telefonok, tényleg buták, az okosak meg túl sok felesleges dologgal van tele, kevés üzemidejűek, törékenyek meg túlzottan nagyok és semmi közük a kényelmes mobilitáshoz...
Még jó hogy nem vagy döntéshozó!
Egy dologban gázos a sztori, hogy rárepültek az ügyeskedők és szatyorszám adják-veszik a régi telefonokat meg imei számokat. Egy alaposan átgondolt szabályozással ezt ki kellett volna szűrni.
Bár még így is meghosszabbították az akciót és megnövelték az összeget, mert kevesen veszik igénybe.
Amúgy egy tök jó dolog, hogy az állambácsi végre nem csak a ner-lovagokat támogatja. Most például fogunk venni apámnak egy új készüléket a 10 éves telefonja helyett ami amúgyis cserés már az állapota miatt (nem azért mert nem alkalmas akárhánygére).
A logikád szerint az elektromos kerékpárokra, az elektromos autókra, a napelemrendszerekre, házszigetelésre, és még sok-sok dologra amik az embereknek jók, hasznosak igényelhető támogatások rosszak, feleslegesek?
#13 Látod, erről van szó. Az ilyen régi telefonokat sokan már amúgy is lecserélnék. Ezt nem lehet összehasonlítani még egy fekete-fehér tévével sem. Részben igazad van, a többi közül sem mindet támogatom, szigetelés esetén legalábbis a magánházakét. 50 évig jó volt az utcát fűteni, most már nem annyira? Nem hiszem, hogy egy minimális szigetelés nagyon megdrágította volna az építkezést, bár tudom, régen egyáltalán nem volt szokás. Örülök, hogy terjed az elektromos mobilitás, de támogatott elektromos kerékpárokat sem hiszem hogy azok vesznek többnyire, akik ott akarják hagyni a tömegközlekedést, és miért is tennék, amikor a kormány ott áll bele a budapesti kerékpáros fejlesztésekbe, ahol csak tud? Ha máshogy nem, minimum kritizálják reggeltől estig. Tehát azokat a támogatásokat támogatom én is, amik jók a közösségnek is, akár csak hosszabb távon, nem csak az egyénnek.
#14 Nyilván más hasznos dolgokra is jól jönne ez a pénz, de tudom, hogy ez elenyésző összeg ahhoz képest, amit ezek a területek igényelnek, és direkt nem úgy kérdeztem, hogy mire kéne inkább fordítani.
5 mrd forintról van szó amiból 125ezer embert lehet támogatni.
A 5 mrd forintot tessékszíveslenni a költségvetéshez viszonítani: [link] Kb semmekkora összeg, kerekítési tényező. Ráadásul az ilyen támogatásokat nem is mindig az állam állja, hanem únijaós támogatási lehetőségeket használnak ki. Az is lehet hogy semmi másra nem is lehet ezt felhasználni akkor sem ha nem fogy el a keretösszeg.
A logikátban van egy bukfenc: Azzal bajod van, hogy rászorulóknak adnak támogatást telefonra, vagy akármire és azzal érvelsz, hogy ezeket az összegeket másra is el lehetne költeni. Ha az állam ne az emberekre költse a pénzét, ne támogassa őket, akkor mire költse?
Komolya bajok vannak neked a fejedben... mozdulj ki egyszer a budapesti, dunaparti elefántcsonttornyodból és menj LE (ahogy ti mondjátok) vidékre és nézd meg, hogy mennyit számít egy embernek ez a 40k forint telefonra. Sokan el sem tudják képzelni, hogy ennyit költhetnek telefonra.
"amúgy is lecserélnék."
És miért fáj az neked ha kapnak hozzá támogatást?
Rengeteg olyan dolog van amit támogat az állam és nem is tudsz róla. Például a közszolgáltatás keretében nyújtott közlekedési szolgáltatások, MÁV, Volán, helyi tömegközlekedésekért nem lehet annyit elkérni jegyárban, hogy az nyereséges legyen, úgyhogy az állam tolja bele a milliárdokat rendesen, hogy menjenek a vonatok. Ez minden országban igy van, nem csak nálunk.
"50 évig jó volt az utcát fűteni, most már nem annyira?"
50 éve nem is tudák mi az a szigetelés, nem voltak még olyan anyagok mint mapanság.
Van a youtubeon a Szakiellenőr csatorna, ő mesélte nemrég egyik videójában, hogy a 30 éve amikor építették a házat és tettek rá 10 centi szigetelést, mindenki kiröhögte, hogy minek. Ma meg 30 centis szigetelés alatt nem is érdemes nekiállni. Még egy építész is úgy gondolta akkoriban, hogy felesleges a szigetelés.
Változik a világ, változnak az igények, a lehetőségek, stb. Ezzel nincs semmi baj. Régen jó volt a 2 ütemű, büdös, lassú tragant. Ma már nem.
Az átkosban úgy kellett "összelopkodni" mindent a házaokhoz. nem volt minden sarkon tüzép és nem lehetett csak úgy megvenni bármilyen építőanyagot. Főleg vidéken nem.
"elektromos kerékpárokat sem hiszem hogy azok vesznek többnyire, akik ott akarják hagyni a tömegközlekedést"
Lehet hogy nincs is tömegközlekedés arrafelé ahova megveszik a villanybicikliket. Van itt a környékemen olyan falu ahova 17 óra környékén megy az utolsó busz. 18 órakor végzel a melóban, menjél haza gyalog 10 km-t.
"a kormány ott áll bele a budapesti kerékpáros fejlesztésekbe, ahol csak tud?"
Látod mondom én, hogy budapesti kékrvérű, mihaszna, semmirekellő vagy. Csak az van amit ott látsz az 1-2-4 kerületben, máshol nincs is világ, élet, emgerek. Na nektek oda tényleg rohadtul nem kell a telefontámogatás. A 40-ezret megkeresed fél óra alatt hozamokból. Vidéken meg havonta hozza a postát a 40k-t.
"Tehát azokat a támogatásokat támogatom én is, amik jók a közösségnek is, akár csak hosszabb távon, nem csak az egyénnek."
Nagyon nagy katyvasz van a fejedben :D Melyik bölcsészkaron végeztél?
#16 A költségvetéshez képest elenyésző összeg ugyan, valójában nem annyira. Amiket írsz a felhasználásról, csak spekuláció, nem valószínű, hogy csak erre lehetne fordítani. Elég szűk látókörű vagy, ha szerinted csak közvetlenül az embereket lehet támogatni, egy csomó hasznosabb dolgot tudnék mondani, mint ezt. Nem értem egyébként, miért nem az volt a pályázat igénybevételének feltétele, hogy a tulajdonos Internetes tevékenységet végezzen a jelzett időpont előtt, hiszen pont ez az oka a cserének. Aki nem csinált ilyet korábban sem, vagy nem túl gyakran, azt nem is érinti, talán tökéletesen el lett volna a régi telefonjával még 10 évig.
Nem kellett volna ezzel a Bp-vidék maszlaggal jönni. Egyrészt semmi köze a témához, másrészt általánosítás. Te általánosítasz a budapestiekről, de ha egy budapesti általánosít a vidékiekről, szerintem meg vagy sértődve. Egyébként én nem járok vidékre, de akkor elmegyek, és nem lemegyek. Te talán "feljössz" Budapestre ("Pestre")? Szerinted itt mindenki hetente új iPhone-t vesz?
Egyébként az engem is érintő kedvezményeket sem mindig támogatom, ha mások rovására megy, pl. rezsicsökkentés, árstop, stb.
#17 "És miért fáj az neked ha kapnak hozzá támogatást?" - mert nem egy nélkülözhetetlen dolgot vettek el tőle cserébe, és ez egy közös kassza, nem az állam pénze.
Mint már írtam, a közösségi támogatásokkal nincs semmi bajom, éppenséggel több is lehetne pár területen.
Rendben, talán a szigeteléssel kapcsolatban nincs igazam, elfogadom, de akkor is max. 50%-os támogatást tudok elfogadni erre.
A büdös Trabant sosem volt jó, csak kényszermegoldás volt.
Az átkos nagy részében ugyan nem éltem, de kizártnak tartom, hogy lopkodni kellett volna építőanyagot, ha nem is volt akkora választék.
Jól értem, ezentúl elektromos biciklivel fog járni, aki eddig buszozott?? Te pl.?
Te is beszűkült látókörű vagy Bp-tel kapcsolatban, úgy látom, kár is magyarázkodnom.
Mit is írtál, melyik büfészakon végeztél?
"egy csomó hasznosabb dolgot tudnék mondani"
"Mint már írtam, a közösségi támogatásokkal nincs semmi bajom, éppenséggel több is lehetne pár területen."
Már többször leírtad ezt, de még mindig nem írtál KONKRÉTUMOKAT!
Mit támogatnál és hogyan?
"Nem kellett volna ezzel a Bp-vidék maszlaggal jönni."
Jaaaaaj bocsi, nem akartalak megsérteni! :D Ne sírj!!
"ha egy budapesti általánosít a vidékiekről, szerintem meg vagy sértődve"
Nem sértődöm meg. Inkább értetlen vagyok azzal a felsőbbrenndűségi komplexussal kapcsolatban ami nektek van. Nem vagytok felsőbbrendűek. Sőt, vidék nélkül éhen döglenétek.
"Te is beszűkült látókörű vagy Bp-tel kapcsolatban, úgy látom"
10 évig éltem ott, elég volt belőletek! :D
"Egyébként az engem is érintő kedvezményeket sem mindig támogatom, ha mások rovására megy, pl. rezsicsökkentés, árstop, stb."
Akkor az így megspórolt pénzzel ügess be egy hajléktalanszállóra és adományozd el!
"Az átkos nagy részében ugyan nem éltem, de kizártnak tartom, hogy lopkodni kellett volna építőanyagot, ha nem is volt akkora választék."
Idézőjelben írtam a lopkodást.
Jó neked, hogy neked mindened is megvan csettintésre. Így könnyű támogatások nélkül élni és osztani az észt.
De ne aggódj, ahogy most áll a helyzet hamarosan megtapasztalod a saját bőrödön milyen volt abban a korban élni.
"Jól értem, ezentúl elektromos biciklivel fog járni, aki eddig buszozott?? Te pl.?"
Funkcionális analfabéta vagy... Olvasd el mégegyszer! NINCS BUSZJÁRAT! Tehát ha nincs buszjárat, akkor eddig is kerékpárral járt a paraszt. Most tud venni pedelecet és nem 1 óra alatt ér haza, hanem 30 perc alatt.
Rendben, pár konkrétum: utak, közintézmények felújítása, korszerűsítése, egészségügy, oktatás, közalkalmazottak fizetése, hadd ne folytassam.
Most egyébként bebizonyítottad, hogy legalább egy sötét ("paraszt", hogy téged idézzelek) vidéken is van, mégpedig te. Próbáltam megmagyarázni, ezek szerint feleslegesen, hogy nem minden bp-i nézi le a vidéket, a vidékieket, sőt szerintem csak elenyésző kisebbség. Nem gondolom, hogy az emberek mentalitása ettől függne. "Parasztok" itt is vannak bőven, esetleg még diplomával a zsebükben is.
Ha már a megspórolt pénz adományozásán gondolkodnék, azoknak kéne adni, akiktől az állam elvette, nem gondolod? Pl. a benzinkutak, az élelmiszerboltok, a közműcégek.
OK, idézőjeles az összelopkodás, de így legfeljebb azt jelenti, hogy mondjuk nem ártott jóban lenni valakivel a tüzépnél, vagy jattolni, az nem ugyanaz.
Semmi közöd az anyagi helyzetemhez. Vagy egy Duna-parti luxuslakásban élek, vagy a külvárosban lakom egy viskóban a szüleimmel, a téma szempontjából érdektelen, mivel nem rólam, de még csak nem is az általad magasztalt vidékről szól, te keverted bele. A "parasztnak" pedig váljék egészségére az elektromos kerékpározás, csak vegyen fel este láthatósági mellényt és sisakot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!