Miből van pénze az embereknek 300-500 ezer forintos telefonokra?
Én a béremből vettem, nekem kb. másfél heti nettó keresetem egy aktuális iPhone telefon.
De egyébként nem tudom miért pont a 300-500 ezres telefonokon kell ennyire fennakadni. Manapság egy nem lefingott, nem luxus, 10 éves autó is kerülhet több mint 3 millióba, egy közepesnél picit jobb bicikli is simán van fél millió, egy elektromos ára meg könnyen elérheti a másfél-két milliót is. Nézz szét mondjuk Budapesten, hány pár éves luxusautó van, amik egyenként 30-50 millióba is kerülhettek. Egy nem lefingott budapesti panel négyzetmétere már 1 millió fölött is lehet, egy belvárosi kifőzdés (nem éttermi!) étkezés is kerülhet bőven 3 ezernél többe. Baszki, hát egy belvárosi kocsmában is már régen ezer fölött van egy sima, ócska, vizetett csapolt sör is.
Nem a 300 ezres telefon a luxus...
12
Az a baj, hogy a kereslet címeres hülye, mert megad érte annyit, amennyi, miközben felét sem éri..."okos felhasználók", mi? Na ezért a kiakadás:DDD
"Az a baj, hogy a kereslet címeres hülye, mert megad érte annyit, amennyi, miközben felét sem éri..."okos felhasználók", mi? Na ezért a kiakadás:DDD"
Most ezt mire értetted?
Nem éri meg a kocsmában az ezer forintos sör? Hát ha azt nézed, hogy a boltban megveszed 250-ért, akkor nem.
Nem éri meg a 300 ezres telefon? Hát ha nem akarsz olyan gyors működést, oylan szép kijelzőt, olyan jó kamerát, akkor tényleg nem.
De akkor más irányból megfogva a kérdést: a minimálbéres melósnak drágább a 100 ezres telefon, mint nekem a 400 ezres. Akkor most ki vesz túl drága telefont?
"Nem a 300 ezres telefon a luxus..."
Bizonyos szemszögből nem, másikból meg igen, mert felesleges. 100-ból 1-2 aki kihasználja az 50 eFt-os és a 300 eFt-os készülék közti tudáskülönbséget. A többi csak státusszimbólumnak veszi az almásnokiát.
A legtöbb embernek hitelből. Arra gondolnak, hogy ingyen elhozzák a telefont, aztán csak szépen lassan kell kifizetni. Ez így igaz, de attól még ki van fizetve. És az a 500K lehet jobb lett volna a ház körül. Sokan feleslegesen vesznek ennyiért telefont(nem egy ismerősömnek van úgy drága telefonja, hogy csak telefonálnak, interneteznek, facebookoznak, még csak fotózni sem szoktak gyakran: S21, Iphone 12, 11 pro max), hiszen nem használják ki a lehetőségeit. (Én vettem egy drágább telefont, majdnem 200K volt, de szinte minden funkcióját kihasználom és velem lesz 5 évig) Azok vagy szimplán buták(mert azt hiszik, hogy csak a legdrágább a jó), vagy csak flexelni szeretnének a munkahelyen a legújabb S szériás Samsunggal.
Meg hát van az a réteg, aki csak szimplán megteheti, hogy zsebből kifizet 500K-t egy telefonra.
"Bizonyos szemszögből nem, másikból meg igen, mert felesleges. 100-ból 1-2 aki kihasználja az 50 eFt-os és a 300 eFt-os készülék közti tudáskülönbséget. A többi csak státusszimbólumnak veszi az almásnokiát."
2022 van. Senki sem kapja fel a fejét egy almás telefonra, aki idősebb 16 évnél. Ráadásul a legdrágább telefonok között egy almás sincs, ellenben az ember szeme majd kiesik, amikor meglátja egyes kínai telefonok 550, meg közel egy milliós árcéduláját.
Másrészt meg hogy az anyámba ne lehetne kihasználni egy jobb telefon képességeit? Direkt rosszabb képeket csinálsz vele? Direkt kinyomod a szemedet, hogy ne nézd a jobb kijelzőt? Direkt kettétöröd az aksit? Direkt lelassítod a processzort? Direkt kidobod a telefont másfél év után, miközben jó lenne még 4 évig?
"A legtöbb embernek hitelből. Arra gondolnak, hogy ingyen elhozzák a telefont, aztán csak szépen lassan kell kifizetni."
Ebbe meg annyit kötnék bele, hogy rengeteg helyen gyakorlatilag nulla THM-el lehet akár még most is elhozni telefonokat. Sokan direkt ezért veszik "hitelre", még úgy is hogy helyben lerakhatnák egy raklap telefon árát.
"Bizonyos szemszögből nem, másikból meg igen, mert felesleges. 100-ból 1-2 aki kihasználja az 50 eFt-os és a 300 eFt-os készülék közti tudáskülönbséget. A többi csak státusszimbólumnak veszi az almásnokiát."
Aki azt hiszi, hogy az Apple drága, az tévedésben él. Igen, összességében sok pénzt kell fizetni egy főszériás Iphone-ért, de akkor nézz körül a kínai telefonok között. Azok gyakran még drágábbak és nem is tudnak annyit. Jó a xiaomi, de nem az a minőség. Ezálltal kijelenthető, hogy az Iphone SE kivételével igenis jó ár-érték arányúak az Apple telefonok. Ez a Samsungra is ugyan úgy igaz. Egyébként sokan vesznek telefont státusszimbólumnak, de a legtöbben ki is használják a "drága" telefon tudását. Egy szegényebb környéken, akár egy a52s-sel is lehet villogni, pedig az nem fél milla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!