Miért érdemes állandóan cserélgetni a telefonokat?
Minden ismerősömnek max 1,5-2 évig van meg egy telefon. Nyilván nem azokra az esetekre gondolok amikor tönkre megy vagy ilyesmi. Hanem amikor pl nekem adja testvérem meg csomóan hogy adjam el ami volt neki mivel már újat használ.
Pl testvérem. P20 pro-t adott. És átvizsgálva és használatba véve letesztelve semmi baja az ég világon. Nem lassú, jó az uzemido, szép. De már le kell cserélni. Nekem egy P20 lite van ami 2018 as de még olyan mint az új, nem veszek észre különbséget. És addig fogom használni amíg nem okoz semmi bosszúságot vagy nem töröm véletlenül össze.
Ez egyfajta divat hogy gyorsan újat és újat kell venni?
"A "ne magadból indulj ki" meg hasonlók puffogtatása ugyanúgy érvelési hiba. Márpedig erre reagáltam."
Na most megint csavarsz egyet rajta. Egyértelmű volt hogy arra célzol hogy azt én csinálom.(szalmabábozás)
" Na, akkor ki szalmabáb érvel? :D"
Nem te hanem én, vagy én is szerinted...
Mivel nem vagyok x professzor hogy a fejedbe lássak(bár ahhoz a celebro is kéne messziről) mit akartál mondani de én most ebből azt olvastam hogy te vagy kanyarban.
Közben te többször is meg tetted. Ha érvelési hibát követtem el akkor pedig illik elmondani hogy pontosan mit? Miért baj az ha azt állítom hogy talán azért mondod azt amit mert magadból indulsz ki és emiatt vitatod el és nem veszed komolyan azt a sznob vásárlói réteget akikről beszéltem. Itt maximum tévedhetek, ha nem így van. De ez nem derül ki.
"Ez sem igaz már idéntől.
De nyugodj meg, hogy hosszú távon tényleg növekedni fognak az eladások, de nem a fejlett piacokon. Itt már nincs hova növekedni. Eljön az idő szép lassan, amikor Afrika, Dél-Amerika meg Ázsi leszakadtabb régióiban élők MILLIÁRDJAI jelennek meg a piacokon mint vásárlók. Na, aztán ahhoz képest kb. nulla lesz az, hogy a telefont vásárlók 0,02%-a szerinted feleslegesen vesz új telefont."
Nyugodjak meg mert növekedni fognak?? :D Hát de egész eddig azt mondtam hogy én attól nem vagyok nyugodt :)
Egyébként milyen forrásra alapozod hogy kevesebb mobilt adnak el? Szerintem nincs ilyen. És ne passzold vissza nekem mert te állítottad.
" Igazából van még kérdésed?"
Ezt most úgy mondod mintha valami professzori székben ülnél és ha vannak még kérdéseim akkor hajlandó vagy időt szakítani rám de már sokkal fontosabb dolgaid lennének..:)
"De egyébként nekem is van mindenem, telefon, autó, motorkerékpár, játék konzol stb."
A te logikádból kiindulva, akkor miért van egyszerre motrod és autód is? Elvégre csak az egyikkel is el lehetne jutni bárhová. Miért van játékkonzolod, ha számítógépen/laptopon is lehet játszani?
Igaz, hogy én 2-3 évente telót cserélek, de nekem "csak" autóm van, nincs motrom, nincs játékkonzolom. Továbbá beszéltél a klímáról, hogy sokan állandóan nyomatják. Na most, nekem még klímám sincsen... Tehát én hiába gyakrabban cserélek telefont, de mégis kevésbé vagyok káros a "világra", mint te. Szóval az állításod megbukott többszörösen is.
Nem az én logikámból indultál ki ne mond. Szándékosan figyelmen kívül hagyod amikor példakkal illusztráltam mire gondolok. (klíma, autó)
Ezekről már volt szó. És igen a telefonok eldobási ideje is kapcsolódik ehhez. Elmagyaráztam mi a különbség, de te nem azokra válaszolsz, reagálsz, hanem mint egy chat bot ismétled magad. Ez így nem vita. Én meg nem vagyok papagáj.
És nem motrom hanem motorom van. Neked sem telefnod hanem telefonod. Gondolom.
tanácsot kérek tőletek:
"Lassan le szeretném cserélni a Huawei mate 20 lite telefonomat, de tanácstalan vagyok"
https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__mobilt..
"tanácsot kérek tőletek:"
Mazoista vagy??
"Egyébként milyen forrásra alapozod hogy kevesebb mobilt adnak el? Szerintem nincs ilyen. És ne passzold vissza nekem mert te állítottad."
Te nagyon-nagyon nem vagy önálló :D Azért egy google keresést megereszthetnél.
De azért persze neked lehet játékkonzolod (dekleráltan 2-3 éves élettartammal), motorod, autód, meg anyám valagád. Már csak a leírásod alapján, ha félévente vennék 3 mobiltelefont, amit egyből a kukába iktatnék, akkor is kisebb karbonlábnyommal élnék, mint te.
És direkt ezért hoztam fel, a fejlődő világ milliárdjait. Ők is szeretnének úgy élni mint te, nem fognak, de apró lépésekkel százmilliók kerülnek közelebb ehhez az életmódhoz. Te meg magas lóról prédikálsz... Nem elég neked egy benzinfaló, rögtön kettő kell, de ha Pistike véletlenül nem 4 év után cserél telefont, akkor ihaj-csuhaj.
Azért elég érdekes ember lehetsz :D
Miert ne vehetnenek??
Ha lenne pénzem én is cserelgetnem, mert tokre unalmas pár honap utan a telefonom.
Én is tudtam, csak gondoltam letesztelem mennyire érdekel a téma. Am sajnos ez csak egy negyed éves adat és külső körülmények, gazdasági bizonytalanság eredménye mint ahogyan a linkelt forrásodban is írjak. Egyébként az említett területeken nem mostanában fognak elterjedni az okostelefonok, de nekem ezzel egyetlen pontban sem volt bajom hogy akiknek eddig nem volt azoknak eztán se legyen. Azt kéne felfognod hogy ez nem egy verseny. Nem attól leszel te a fasza gyerek mert az én számom az 56 a tiéd meg csak 34 és akkor te nyertél. De látszik hogy amúgy vágod miről van szó csak dacból és cinizmusból direkt játszod a helikoptert.
Én arra kérlek téged hogy csak azért mert meguntad a telefonod mint az utolsó kedves honfitársunk ezért ne cserélgesd le a telefon főleg ne pár havonta. De ha kell egy játék konzol vagy egy motor és nincsen neked akkor nyugodtan vegyél. És klímád is lehet, csak ne járasd ha épp szellőztetéssel is le tudod hűteni a lakást. És a forró vizet se folyasd magadra zuhanyzás közben 2 órán keresztül. Úgyis az volt a vesszőparipád hogy én meg akarom mondani mit hogy csinálj, hát tessék most megmondtam és elvárom hogy szót fogadj! :)
Nézd, én senkit nem kritizáltam azért amilye van. KB harmadszor mondom el, hogy nem ezen van a hangsúly, te meg csak szajkózod mintha muszáj lenne, mert mást nem tudsz felhozni. Csak azzal próbálsz cinkelni hogy van egy autóm egy motorom meg egy játék konzolon úgyhogy teljesen igaztalan amiket mondtam, fogjam be a pofám:D Ha úgy gondolod hogy ezzel az attitűddel jól helyt álltál a vitában akkor lelked rajta.
Hehe, unatkozik és szívózik a kérdező. Ne is próbáljatok neki válaszolni, úgyis neki van igaza.
Kedves kérdező, te pedig simán foglalkozhatnál olyan dolgokkal, amire van ráhatásod, ez a téma pont nem olyan. Természetesen nem azt mondom, hogy ne legyen véleményed, csak a vélemény olyan mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senkit sem érdekel a másiké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!