Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Xiaomi-ra új Android verzió?

Xiaomi-ra új Android verzió?

Figyelt kérdés

Xiaomi Redmi 4X telefonom 2018ban vettem, és Android 7.1.2 Nougat van rajta már régóta. További frissítést újabb Android verzióra nem enged, illetve nem ajánl fel a beállításokban.

Van egy app, ami viszont már nem támogatja ezt a "régi" rendszert. Pár napja jött ki rá frissítés, ha megnyitom az appot, írja, hogy frissítsek az újabb appverzióra. Megnyitom a Play áruházat, ami nem enged frissíteni, mert azt írja, az alkalmazás új verziója már nem kompatibilis az eszközömmel.

Kapcsolatba léptem az app fejlesztőivel, akik azt mondták, vegyek új telefont, mert ezt a régit már nem fogják támogatni.

A telefon kitűnően működik, és csak emiatt biztos nem veszek újat. Az appot viszont használni akarom, még pár napja is működött rendesen és nélküle fontos kedvezményektől fogok eleseni. Ezer fontos lenne valami megoldást találni. Mit javasoltok? Nem lehet valahogy megkerülve a rendszert egy újabb Androidot rátelepíteni, vagy az nem működne rajta úgyse?

A telefonon kívül csak 1 tabletem van, mint hasonló okos eszköz, de azon még régebbi az Android verzió és ez az app sose volt emiatt rátelepíthető. És egyedül vagyok, így másvalaki telefonját sem tudom használni erre a célra.

Köszönöm a segítséget előre is!

2022. ápr. 22. 12:49
 1/10 anonim ***** válasza:

De, lehet a gyártó támogatása nélkül is újabb droidot telepíteni rá, csak éppen ez tényleg nem olyan dolog, amit bátran ajánlana bárki egy nem hozzáértőnek, mert könnyű "téglát" csinálni a telefonodból, ha elrontasz valamit. Nem az átlagfelhasználó szintje ez. (A téglát úgy szokták érteni ebben a szövegkörnyezetben, hogy javíthatatlanul elrontod a telefont örökre.)

A Redmi 4x 2017-ben jelent meg és elég olcsó kategóriás telefon volt. Ezeket a gyártók nem szokták 1-2 újabb Android verziónál tovább támogatni (van hogy még eddig se), főleg régebben, ráadásul ez egy Xiaomi, ami hát nem a szoftveres támogatásáról volt híres akkoriban (ma már azért jobb a helyzet).

Erre tényleg nincs sokkal jobb megoldás, mint hogy veszel egy új telefont, ha feltétlenül kell ez az app. A 7-es főverziójú Android 2016 közepén jelent meg, most 12-nél vagyunk. Az appfejlesztők sem támogatják a végtelenségig visszafelé az oprendszereket. Most még csak ezzel az appal van problémád, de szép lassan egyre több fog csatlakozni hozzá.

2022. ápr. 22. 14:20
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Ezt sajnálattal hallom, és sejtettem is, de egyelőre még minden más működik rajta kiválóan. Ezért nagyon sajnálnék újat venni.

Találtam hozzá "nem hivatalos" android 8 verziót, de nem merem megpróbálni telepíteni, az általad leírt okokból..

Ha "nem válik be", gondolom nem lehet visszacsinálni a telepítést, vissza android 7-re, még szakemberrel sem?

2022. ápr. 22. 15:48
 3/10 anonim ***** válasza:

"Ha "nem válik be", gondolom nem lehet visszacsinálni a telepítést, vissza android 7-re, még szakemberrel sem?"

Elvileg nem.

Gyakorlatilag meg ha mégis, akkor nem tudom mennyire érné meg ezért fizetni, egy használtan pár ezer forintos értékű telefonnál.

De aztán lehet, hogy jön olyan válaszoló, aki szerint "sima ügy" felrakni egy nem hivatalos ROM-ot a telefonra, én sosem próbálkoztam vele.

2022. ápr. 22. 16:41
 4/10 A kérdező kommentje:

Értem, köszi.

Találtam több oldalt is, ahol pontosan leírják a telepítés lépéseit, hogy mire kell figyelni, stb. Persze nem tudom, mennyire lehet bennük bízni.

Pl: [link]

2022. ápr. 22. 18:48
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
BL-t nyitsz, rootolsz, aztán azt a főzött Romot tolod rá,amelyiket akarod. Utána, ha nem tetszik másikat taksz rá, vagy vissza dobod a stock romot
2022. ápr. 22. 20:44
 6/10 anonim ***** válasza:

A Redmi 4/4X egy kiválló, elnyűhetetlen készülék. Most épp Android 11-nél tartanak a szorgos kis kezek - a LineageOs-fejlesztők:

[link]

Root-nak ehhez a mutatványhoz nincs köze. De tény, hogy nem egy rántotta szint, jó, ha olyan csinálja, aki már csinált ilyet:

- "BL-t nyitsz": Bootloader, ez a legnagyobb szivás, le kell takaritani a MIUI-t, unlock-olni kell a készüléket valami szörnyű Xiaomi programmal meg SMS-küldözgetéssel. Utána már csak 1 óra és kész.

[link]

[link]

2022. ápr. 22. 22:35
 7/10 anonim ***** válasza:
A 4X egy nagyon jó készülék lett. Neptelefon is lehetne. Mint anno kb a ZTE Blade. Rengetegen szeretik több okból kifolyólag is. Még Linux is van rá (Ubuntu Touch). LineageOS-t tehetsz rá. Figyelmesen olvasd el az xda developers fórumtémáit a készülékkel kapcsolatban, de a magyar miui hu-n is segítenek szerintem vagy a prohardver fórumon. Azt kell megoldani, hogy LineageOS alatt legyen GApps-od (Google Appok mint pl. Play áruház, Play services, gmail, stb.),ne legyen rootolva és lehet hogy kelleni fog valamiféle Magisk is mert néhány app háklis ha nem a stock droid fut a vason. Pl. banki appok vagy a Telekom tv-s alkalmazása. Ezek elől el lehet rejteni bizonyos részeit az OS-nek, így nem picsognak, fut minden és új az os. Erőforrás bőven van hozzá mert 2-4 GB RAM volt bennük. A 3 GB RAM-on simán fut még bármilyen Android.
2022. ápr. 22. 23:22
 8/10 anonim ***** válasza:

#7!

először is szeretném elkérni az Ubuntu Touch image URL-ét

másodsorban pedig 2 banki app úgy működött korábban és most is root-olt készüléken - ami azóta továbbment a családban.. -, hogy bankolás közben a "Fejlesztési eszközök" résznél LineageOS alatt egyszerűen kikapcsolata az ember és, ha végzett visszakapcsolta. Ez valahol ráadásul egy plusz biztonsági védvonal a telefonon

2022. ápr. 23. 14:15
 9/10 anonim ***** válasza:
én a helyedben lecserélném ezt a telefont egy samsung a22re vagy egy realme 9ire, de te tudod
2022. ápr. 24. 20:16
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a hasznos válaszokat!

Utolsó válaszoló: pont az volt a lényeg, hogy NEM akarok másik telefont venni..

2022. jún. 19. 22:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!