Reflmix kérdése:
Yetteles csaló linkre léptem gond lehet belőle ?
Figyelt kérdés
Céges telefonomra pontbeváltásos sms jött, nem is gondolkodtam reflexből rámentem a linkre szemelyes adataim (lakcím, email, telefonszám) megadása után a fizetési mód beállításánál azért rá kerestem a dologra és ott írták hogy scam, utana kiléptem de a kártyaadatokhoz nem írtam semmit be. Lehet ennek következménye, vagy csak a kártyaadatok megadása után koppantam volna ?febr. 11. 15:48
1/3 anonim 

válasza:

Ez nem scam, hanem phishing. Igen, valszeg lerámolták volna a hitelkártyád.
2/3 A kérdező kommentje:
Értem. Viszont így egy sima mail-címmel valamint az én nevemmel feltételezem nem tudnak nekem "ártani" .?
febr. 11. 16:07
3/3 anonim 

válasza:

Igazából nem, de azért megváltoztatnám az email jelszavát, nehogy más úton az is már náluk legyen.
Már ha olyan emailcím, amivel regisztrálsz komolyabb szolgáltatásokra is.
Sokszor hallom, hogy annyi fronton támadnak, hogy az ember rá sem jön, hogy hogy sikerült pl. az onlinebankinget átvenni.
De alapból ezzel a két infóval semmire sem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!