Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mik ezek az alkalmazások?...

Mik ezek az alkalmazások? szükség van rájuk vagy csak a helyet foglalják, és törölhetem őket? Huawei, Android

Figyelt kérdés

-Al voice

-Android easter egg

-Huawei app galery(ez tudom mi, de nekem nem kell , törölhetem, maradhat a play áruház ??? )

-app segéd

-carrier services

-cella billentyűzet

-cloud

-com.android.wallpaperbackup

-drive

-facebook appinstaller

- facebook services

-google play szolgáltatások

-HMS core

-HMS szolgáltatási keretrendszer

- Huawei videó

-Huawei zene

-hw upgrade guide

-link now

-my huawei

-petal search

-petal térkép

-push szolgáltatás

-sim app dialog

-tag központ

NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM

2022. febr. 9. 10:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Az alkalmazások, amiket felsoroltál, azok mind rendszeralkalmazások, és vannak közöttük olyan, amikhez ha hozzányúlsz, akkor a telefonod nem fog megfelelően működni.

Régebben használtam Huawei-t, és akkor még nem voltak ott az "All" alkalmazások, de múltkor apukám telefonján láttam ezeket. Gondolom valami újdonság. Nem tudom, hogy mire való. Ha valaki tudja, akkor azt megköszönöm, ha elmondja.

Az Android easter egg egy rendszerkomponens, azt ne bántsd.

Ha nem használod az App Gallery-t, és ha törölhető, vagy kikapcsolható, akkor nyugodtan kikapcsolhatod (Bár tudtommal azt nem lehet sem törölni, sem kikapcsolni).

Az App Segéd bátran mehet a levesbe.

A Carrier servicesre sincs semmi szükség.

A Cella billentyűzetet nem tudom, hogy micsoda. Inkább ne bántsd! Gondolom nem foglal olyan sokat.

A Cloud biztos a Huaweinek a felhő alapú szolgáltatása, ha nem használod, akkor törölheted, vagy tilthatod.

A "Commal" kezdődő komponenseket ne bántsd, azokra a rendszernek szüksége van.

A Drive a Google Drive (Felhőtárhely) alkalmazása, ha nem kell, törölheted, vagy tilthatod.

A Facebook App Installer a Facebook saját frissítőközpontja úgymond, a Facebook services pedig teljesen fölösleges. Egyébként a Facebook App Installer is az, mert ugye ott van a Google Play áruház, így az Installer is, és a services is nyugodtan kikapcsolható.

Viszont a Google Play szolgáltatások nem, mert ha azt törlöd, vagy kikapcsolod, akkor nem fog működni a Play áruház, a YouTube, a Gmail, meg még egy csomó minden, ami Google Play szolgáltatásokat használ, és nem tudsz majd bejelentkezni a Google fiókoddal különböző alkalmazásokba. Szóval azt ne bántsd!

A HMS keretrendszer, és a HMS core azok rendszeralkalmazások a Huaweitől, azokkal sok mindent nem tudsz kezdeni, és nem is kell.

A Huawei zene, és a Huawei videó használható zene, vagy videólejátszóként is, ha nincs más, de tudtommal azokat sem lehet letiltani, vagy törölni, egyedül csak a frissítéseiket lehet eltávolítani.

A HW Upgrade Guide is rendszerszolgáltatás, nem zavar senkit, és kellhet a rendszernek. Szóval azt sem szabad bántani.

A Link Now is fölösleges a számodra, ha nem használsz App Galleryt, így ha lehet, akkor törölheted, vagy tilthatod.

A My Huaweivel, a Petal alkalmazásokkal, a Push szolgáltatásokkal, A SIM Dialoggal, és a tagközponttal pedig úgy sem tudsz sok mindent kezdeni, annyira bele vannak drótozva a rendszerbe.

Szóval az összegzés az, hogy vannak közöttük olyanok, amiket bátran törölhetsz, és vannak olyanok is, amiket nem szabad!

2022. febr. 9. 10:44
 2/12 A kérdező kommentje:

Mennyire rendes vagy, nagyon szépen köszönöm, így fogom csinálni

KÖSZÖNÖM

2022. febr. 9. 10:56
 3/12 anonim ***** válasza:
Szívesen segítek, ha tudok 👍
2022. febr. 9. 11:04
 4/12 anonim ***** válasza:
Inkább hagyd.
2022. febr. 9. 11:09
 5/12 anonim ***** válasza:
66%

#4:

Sajnos valóban vannak olyan appok a legtöbb okostelefonon, amikre a legtöbb felhasználóknak semmi szükségük. És igenis törölni kell azokat, amiket szabad, és nem kellenek, hisz jobb egy tisztább rendszert használni, ami nincs tele minden féle szeméttel.

2022. febr. 9. 11:31
 6/12 A kérdező kommentje:

Még azt szeretném mondani, hogy amikor feldugod gépre a telefont, gépről mindegyíik alkalmazás törölhető

mégegyszer nagyon szépen köszönöm a szuper válaszodat egyes :)

2022. febr. 10. 10:06
 7/12 A kérdező kommentje:

ne haragudjatok, ezekkel mi legyen:

-al voice

-alap képernyővédők

-duo

-files by google

-huawei mobil services

-huawei services framework

-inteligens diagnosztika

-kisegítőcsomag Androidhoz

-meta app installer

-meta app manager

- meta services

köszönöm szépen <3

2022. jún. 6. 09:44
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Újra én vagyok, az első válaszoló. Itt is vannak olyan alkalmazások, amiket nem szabad bántani, de olyanok is vannak, amiket nyugodtan lehet tiltani, vagy törölni.

Az All Woice nem kell, az is valami új cucc, talán a Huawei hangasszisztense, de kizárt, hogy tudna magyarul. De ha neked szükséged lenne rá, és van jó Angol tudásod, hogy szót érts vele, akkor használhatod, de egyébként maga az alkalmazás nem szerves része az Android rendszernek, ezért ha teheted, tiltsd nyugodtan.

Az Alap képernyővédőket ne bántsd,

A Duo mehet a levesbe, ha nem használod. Ez a Google csevegőrendszere, olyan, mint IPhoneon a Facetime. Lehet rajta videóhívásozni, beszélgetni a barátaiddal, szóval tényleg az Apple konkurens szoftvere a Googletől.

A Files by Google az a fájlkezelő, azt csak abban az esetben töröld, ha van valamilyen másik fájlkezelő a telefonon (Mondjuk a Total commander). De egyébként az sem árt senkinek, ha ott van.

A Huawei Mobile services eltávolításával könnyen elérhető az, hogy valamennyi funkció a telefonon nem fog megfelelően működni, szóval azt inkább hagyd. Ennek a keretrendszerét, a Huawei services frameworkot is hagyd.

Viszont az Inteligens diagnosztika nem kell.

A kisegítő csomag androidhoz az egy olyan alkalmazáscsomag, amely egyesek számára elengedhetetlen (Köztük vagyok én is), de valakik számára pedig teljesen fölösleges. Képernyőolvasót tartalmaz a vak felhasználók számára, nagyítószoftvert a látássérültek számára, különböző funkciókat a fizikai nehézségekkel rendelkezőek számára, a hallássérülteknek is van benne valami, ha jól tudom. Egyszóval az az alkalmazás felel a telefonon a kisegítő lehetőségekért. Érdekesség, hogy a kisegítő lehetőségekben sokan beállítják, hogy az ujjlenyomat olvasóval tudják felvenni a telefonhívásokat, és a telefon kikapcsoló gombjával tudják kinyomni. Ez az alkalmazás ezért is felel, szóval ha te így szoktad felvenni, vagy kinyomni, akkor ne töröld, vagy ne tiltsd le, mert akkor ez a lehetőség megszűnhet a számodra. De amennyiben nincs szükséged kisegítő lehetőségekre, akkor törölheted. De mivel nem vészes a mérete, ezért akár maradhat is, nem bánt az senkit, és esetenként hasznos is lehet akár bármire is.

A 3 Meta app nyugodtan tiltható, ezek a Facebook alkalmazások különálló telepítőrendszere, frissítőrendszere.

2022. jún. 6. 12:38
 9/12 A kérdező kommentje:
Bíztam benne hogy Te fogsz varázsolni, NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM ❤️
2022. jún. 6. 18:32
 10/12 anonim ***** válasza:
Átérzem, ugyanis én is olyan vagyok, hogy ami nem kell a telefonra, azokat előszeretettel eltávolítom. Ráadásul rengeteg haszontalan alkalmazás több száz megákat foglal, és amikor megszabadulok tőlük, elég komoly tárhelyfelszabadulást lehet tapasztalni.
2022. jún. 7. 12:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!