Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Akinek Iphone telója van?...

Akinek Iphone telója van? Hogy óvjátok az akksijukat?

Figyelt kérdés

Vásárlás előtt vagyok és ugyan olvasgattam a téma után, de a személyes tapasztalat szerintem jobb.

Igaz pl. hogy nem szabad 30%alá meríteni, de 100%-ig sem szabad feltölteni?

Az időjárási viszontagságait tényleg nehezen kezeli? Legyen szó csont hidegről vagy +40 °C -forróságról, lelassul olyankor?

2022. febr. 3. 09:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

hidegbe gyorsabban merul, de szerintem az osszes. Ezt tapasztaltam sajat magam is. En 98%nal le szoktam huzni, neha hagyom 100ig csak.

Regen lekapcsoltam ejszakara. De amugy gyorj, jo , megbizhato keszulek. En jelneleg egy 7est hasznalok es semmi bajom vele évek ota

2022. febr. 3. 09:13
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Az egyetlen fontos dolog igazán az, hogy ne hagyd lemerülni. A többin nem érdemes agyalni meg stresszelni. Ezek az akksik be vannak állítva, le vannak korlátozva. Nyugodtan rajtafelejtheted töltőn.
2022. febr. 3. 09:16
 3/15 anonim ***** válasza:
"Az egyetlen fontos dolog igazán az, hogy ne hagyd lemerülni" - Ez miert fontos?
2022. febr. 3. 09:20
 4/15 anonim ***** válasza:
20 és 80 százalék között tartom. Néha minimálisan túltöltöm, kb 85-ig. Ugyan van intelligens töltés, de ha nem csak szoftveresen ügyelek rá hogy ne töltsem túl, akkor még később fog az akksi teljesítménye csökkenni. Megjelenés óta 13 Pro-m van, akksi kapacitás 100%.
2022. febr. 3. 10:22
 5/15 anonim ***** válasza:
"Ez miert fontos?" Mert azt a lítium-ion akksik nem szeretik, ahogy a teljes feltöltést sem.
2022. febr. 3. 10:23
 6/15 anonim ***** válasza:

3-as, azért fontos, mert ha full nullára meríted az nagyon gyilkolja az akksit.

4-es, még jó, hogy 100% az akksi kapacitásod, max 4 hónapos telefonról beszélünk.

2022. febr. 3. 10:25
 7/15 anonim ***** válasza:
#6 Oké, nyilván. De ismerek nem egy embert aki képes egy hónap elteltével rontani a kapacitásán a rossz töltési és használati szokásokkal.
2022. febr. 3. 10:29
 8/15 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a sok segítséget! 👌🙏 Még abban kérnék tanácsot, hogy az akksi kapacitása, ha csökken mondjuk 15-20%-ot, máris cserélnk kell benne újat?
2022. febr. 3. 10:38
 9/15 anonim ***** válasza:
78%

Az iPhone okosabb mint te. Nem kell szórakozni ilyennel hogy meddig töltötd, meg meddig meríted. Lusta vagyok leírni a hátterét, a feszültségszinteket, stb. megint, mert már 10000 kérdésnél kitárgyaltuk már ezt. A felhasználónak nem kell foglalkoznia a töltöttséggel. 0-100% között használhatod. És ez nem csak ájfónra vonatkozik, droidra ugyanúgy, mert abban is ugyanaz az akkutechnológia van. meg kb minden otthoni akkumultoros eszközödben. Meg némelyik elektromos autóban is.

Sőt néha nem is árt egy kalibráció 0-ra merítve és onnan 100%-ra feltöltve megszakítás nélkül. Így pontosabb lesz a kijelzés.

Ez a 0 és a 100% amit látsz a kijelzőn nem az akksi teljes műkösédi tartományát fedi le (2,5V-4,2V) pont azért, hogy ne. gyilkolja a telefon az akksit.

A hideg idő természetesen csökkenti az akku kapacitását. Tedd a legbelső zsebedbe a telefont hogy minél melegebb legyen.

2022. febr. 3. 10:39
 10/15 anonim ***** válasza:

20-80 között tartom.

Elvileg akkor jobban bírja, hozzátéve hogy eddig több telefonomnál is ezt csináltam és 2-3 éves korukban is hozták az elvárt szintet.

SE2020-nál viszont szerintem 2 év max és cserés, hozzátéve legalább kiírja hogy hány %-n van, így tudom mikor érdemes.

80%-n ajánlott általában cserélni.

2022. febr. 3. 11:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!