Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ki hol vásárolt felújított,...

Ki hol vásárolt felújított, használt iphone-t garanciával? Mennyire volt elégedett, mennyire megbízhatóak az ilyen webáruházak?

Figyelt kérdés
márc. 3. 16:22
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem, csak az a megbízható ha újonnan veszed hivatalos forgalmazótól, összes többi zsákbamacska, a garancia meg egy kalap szart sem ér, mert úgy írják meg a jótállási feltételeket, hogy azt bármilyen okból, kedvük szerint kikerülhessék, szóval garancia nincs ilyen helyeken.
márc. 3. 20:57
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Sehol
márc. 4. 05:41
 3/3 anonim ***** válasza:
65%

Én a SkyPhone-ban, vagyis a testvérem vette nekem ajándékba, kb. másfél hónapja egy iPhone SE 3-mat 75.000 Ft-ért. Egy karc vagy kopás nem volt rajta, olyan mint az új. Újonnan viszont 170.000 körül van egy ilyen telefon, szóval sokkal olcsóbban adták.

Használtnál viszont van egy olyan, hogy ki kell fogni. Ki lehet fogni jó árban nagyon jó készüléket, és drágán nagyon rosszat is, tehát van benne egy kis rizikó. De ha olyan kereskedőtől veszünk, aki ért hozzá, egyfelől garanciát is ad rá, másfelől alaposan megnézi és bevizsgálja a készüléket, rosszat nem fog bevenni (a beázás látszik, kereskedő ilyent nem vesz meg), így megbízható kereskedőtől vásárolni garanciával kevésbé rizikós.

Apple iPhone esetében van egy olyan program, hogy Geekbench 6, ezt érdemes lefuttatni, mivel megmutatja, mennyire van elhasználódva. Ha átlag alatti pontszámot mutat, akkor azt a készüléket túlhajtották (az enyém átlag feletti értéket mutatott, így ebből a szempontból is hibátlan). Ellenőrizni kell azt is, hogy az iCloudból kijelentkeztek-e (utóbbit csak akkor, ha magánszemélytől vásárolunk, kereskedő nem veszi meg kijelentkezés nélkül). Az akkumulátor állapotát is meg kell nézni, a beállítások akkumulátor menüpontban, minimum 85%-os legyen, de ami épp a minimumot éri el, abban rövidesen cserélni kell, ezt érdemes bele kalkulálni az árba. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ne vegyük meg 80% vagy kisebb akkumulátorral, csak olcsóbban, mert utána rájön az akkumulátor csere ára. Vannak olyan üzletek, ahol már az eladás előtt cserélik az akkumulátorokat, én iPad-ben vettem ilyent, egy ilyen készülék csaknem olyan jó, mint új korában volt, ezt hívják felújításnak. Ráadásul szétszerelésnél tényleg minden hiba nyoma előjön, pl. ha beázott, az indigó el van színeződve.

Én többször vettem használt/felújított készüléket, laptopot, táblagépet és mobiltelefont is. Ami miatt megéri, hogy olcsóbb, mint egy új. Pl. egy olyan üzleti kategóriás laptopom van, aminek az új ára 4 évvel ezelőtt 465.000 Ft volt, felújítva 100.000 Ft körül megkaptam 2 éves garanciával. Van aki azt mondja, ennyiért lehet venni újat is, meg hozzáteszünk egy kicsit, akkor jobbat is. Ez nem teljesen igaz, 100.000 Ft körül Intel Celeron processzorral kapunk jó esetben 8 GB RAM-al laptopot. Egy olyan készüléket, amin a gyártó már a külső anyaghasználaton is spórolt, vékony a műanyag, ha megfogom nyiklik-nyeklik. Ha már a külső anyaghasználaton spóroltak, akkor a belső alkatrészeken is, a minősége nem túl jó, és lassú is. Ezzel szemben a felújítottban 16 GB a RAM, és Intel i5 4 mag 8 szálas processzor van, mivel pedig üzleti kategóriás, ezért más minőséget képvisel, pl. képernyő felbontás, anyaghasználat stb.

Az a baj, hogy laptopvásárlásnál nem csak a teljesítményt érdemes nézni, hanem az anyaghasználatot is, mert egy belépő kategóriánál sokszor mások az alkatészek hőtágulása, ami miatt hamar meghibásodik, talán a 200.000 Ft-os árkategóriában már kapunk jót újban, de alatta a használt piacon érdemes nézelődni, és ott is 90-100.000 Ft körül kezdődik, ami már jó.

márc. 8. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!