Hogy lehet valaki mással egyforma a telefonszámunk?
Több ember hívott már fel azzal a szöveggel, hogy visszahívott engem, mert állítólag én kerestem őt pár perce erről a számról. Volt már olyan is, hogy futár hívott, hogy itt van a ház előtt, közben az ország másik végén volt...
Nem értem ez mi lehet. Nyáron kaptam a számomat, gondolom másét kaptam meg, mert gázóraállásról is küldtek korábban sms-t, de gondolom valakinek csak megmaradt ugyanez a szám, hiszen a pár perce történt hívasokat ez magyarázná meg. Mit lehet tenni ez ügyben?
Azt el tudom képzelni, hogy valami katyvasz van, és a kérdező telefonszáma valójában nem lett visszaadva, hanem számhordozással átvitték másik szolgáltatóhoz. Szolgáltatója meg tévedésből újra kiadta.
Én próbaképp megpróbálnám magamat felhívni, lehet érdekes lenne az eredmény és kicsöngene :D
"Igen, a jó világ, hogy egyeseknek nem elég 1, hanem 2 meg 3 előfizetés kell, mert ugye akkor nagyobb emberek lesznek. (Ezek azok tipikusan, ahol kétszer annyi autó van a családban, mint ahány családtag.)"
Szerintem igen kicsi százalék az, aki nagyobb akar lenni ettől.
De mondom a saját példám:
- Van egy saját mobilszámom.
- Van egy Digis simem, ezzel hálózatméréseket csinálok. (Ez mondjuk hobbi, ha úgy van vonjuk le.)
- Van egy mobilinternetes simem, tabletban arról van mobilnet.
- Van egy céges telefonom értelemszerűen a cég adta telefonhívásokra.
- Van egy céges telefonom, ami rögzíti a hívásokat, erről hívom az ügyfeleket.
- A céges laptopban van egy SIM arról van korlátlan céges mobilnet a céges hálózathoz.
6 SIM kártya, 6 előfizetés, de csak 1 ember van hozzá. Állításod szerint nagyobbnak kellene gondolnom magam bárinél, valójában mindegyiknek megvan a saját funkciója.
Többszázezer eszköz van forgalomban, ami nem is tud telefonálni, de a mobilnet miatt kell bele a sim, és ezeknek a simeknek ugyanúgy van hívószáma is...
Riasztók, távvezérelt eszközök, vonaton a Wifi router, az összes (!!!) pénztárgép amin fizetsz stb stb.
Lehet hogy a családban régen apa telefonszáma volt (nem reprezentetív példa), anya pedig beírta a hangpostába átirányításra. És azóta is úgy van. Ha néha anya nem kapcsolható (nincs bekapcsolva a várakoztatás, és akkor csörög a pizzás mikor apával beszél, stb.), akkor az apa régi számára mennek a bejövő hívásai.
A gázórás diktálásnál is lehetséges hogy valamikor ezzel a számmal regisztráltak be, és elfelejtették módosítani, hiszen így is működik a rendszer.
#15:
Ne aggódj, messziről látjuk, hogy szellemileg fogyatékos vagy, és egy elfogadó társadalomban nem fogunk bántani emiatt.
Ezért nem várjuk el tőled, hogy megértsed a leírtakat, hogy minden előfizunak van 1-1 funkciója.
Bár neked a barlangban nincs szükséged egyre sem, tudjuk :)
"Nem a 15-ös vagyok de a tökömbe vágnám a bicskát ha a cégem nem engedné meg hogy a telefont bármilyen magán célú tevékenységre is használhassam."
Ki mondta, hogy nem használhatom?!? :D Ezt miből sikerült leszűrni?
2015-ig egy adott keretig (nettó 5000 ft-ig) használhattuk magán célra, amit kb lehetetlen volt elérni, mert 1 forintos (vagy az alatti?) percdíjak voltak rajta.
2016-tól pedig full korlátlan minden, valami 7-800 Ft nettő díjért, arra használod amire akarod. Sőt, EU számokat 99% EU-n kívülit 90% kedvezménnyel hívhatunk...
Ennek ellenére miért kellene a céges számomat magán telefonként használni? Én szeretem elkülöníteni a magánéletet a munkától, pl. szabadságon a céges számom ott van 'oszt jóvan. Ha épp meglátom, hogy csörög, és kedvem is van felveszem, amúgy meg élem a magán életemet...
Amúgy a privát telefonra pedig 5 előfizetés/dolgozó köthetünk korlátlan díjcsomagot, 10 giga nettel 3500-ért.
Amúgy van kolléga, aki magáncélra is a cégest használja, igaz hívogatják is orrba szájba, éjjel-nappal.
Kérdezem újra, miből sikerült leszűrni, hogy ne használhatnám a cégest magáncélra, ha akarom? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!