Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hogy lehet valaki mással...

Hogy lehet valaki mással egyforma a telefonszámunk?

Figyelt kérdés

Több ember hívott már fel azzal a szöveggel, hogy visszahívott engem, mert állítólag én kerestem őt pár perce erről a számról. Volt már olyan is, hogy futár hívott, hogy itt van a ház előtt, közben az ország másik végén volt...

Nem értem ez mi lehet. Nyáron kaptam a számomat, gondolom másét kaptam meg, mert gázóraállásról is küldtek korábban sms-t, de gondolom valakinek csak megmaradt ugyanez a szám, hiszen a pár perce történt hívasokat ez magyarázná meg. Mit lehet tenni ez ügyben?

2021. dec. 18. 19:29
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
78%
Amikor a szolgáltatód ügyfélszolgálatával próbáltad egyeztetni a problémád, mit mondtak rá?
2021. dec. 18. 19:39
 2/27 anonim ***** válasza:
89%

Mit lehet tenni ez ügyben?

Felveszed a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.

2021. dec. 18. 19:43
 3/27 anonim ***** válasza:
87%

Magyarországon nem lehet egyszerre 2 SIM-nek azonos hívószáma.

Az lehet, hogy az az ismeretlen valaki beállított hívásátirányítást minden beérkező hívásra, és véletlenül hibásan a te számod adta meg.

A kövi ilyen hívásnál diktáltasd le vele h milyen számot hivott.

2021. dec. 18. 19:54
 4/27 anonim ***** válasza:
7%
Az én 8 éve leadott 20-as telefonszámom tuti biztos hogy ki van adva másnak. Bunkóságnak tartom a szolgáltatók részéről de ez van.
2021. dec. 18. 20:25
 5/27 anonim ***** válasza:
85%

"Bunkóságnak tartom a szolgáltatók részéről de ez van."

Miért lenne bunkóság??

Amúgy még így is baromi kevés hívószám van, folyamatosan fogynak el a számok, ezért is szabadították fel bő 6-7 éve az 1-essel kezdődő számokat, illetve kb fél-1 éve már 0-val kezdődő számokat is ki lehet osztani...

Most képzeld el mi lenne, ha még a 8 évvel ezelőtti számodat sem adhatnák ki. Már 9-10 jegyű telefonszámaink lennének kb...

2021. dec. 18. 20:28
 6/27 anonim ***** válasza:
8%
Először ki kellene számolni 9 számjegy variálhatóságának a lehetőségeit utána írogatni. Igen, engem rohadtul zavarna ha megkapnám valaki régi számát és naponta többször hívnának hogy: mizújs Marinéni?.
2021. dec. 18. 20:36
 7/27 anonim ***** válasza:
94%

"Először ki kellene számolni 9 számjegy variálhatóságának a lehetőségeit utána írogatni."

Óh marinéni, most nagyot durrantottál, mint a szilveszteri romlott pezsgő. Gondolod, csak te tudod 100-al megszorozni a jelenlegi készletet?

A lakosságszámhoz képest 107-108% az előfizetések száma kb. 30 éve vannak szolgáltatók, kicsit gondolkodj már, (ha van mivel,) hogy mennyi előfizetés létezett már valaha. Főleg úgy, hogy bizonyos számtartományok nem használhatóak közforgalomban (T-nél pl. a 444-el kezdődő) és az eldobható simekkel tonnaszám mennek ki pazarba' a hívószámok.

Persze nyilván okos vagy, a T meg hülye teljesen feleslegesen fizet ki iszonyat pénzeket új számtartományokra, hiszen amúgy is bőven van hívószám amellett, h kb fél év után vissza is forgatják.

Marinéni, inkább menj nézni a TV-t jobban jársz.

2021. dec. 18. 20:43
 8/27 anonim ***** válasza:
0%
Igen. A Németek, Franciák, Angolok pedig ha reggel fel akarják hívni Anyucit akkor korábban kell felkelni mert nem lesz idejük bepötyögni a telefonszámot a sok számjegy miatt. Vagy az is lehet hogy ott nem 0-tól 9-ig vannak számjegyek.
2021. dec. 18. 20:50
 9/27 anonim ***** válasza:
96%

#6 Az a 9 számjegy valójában csak 7/szolgáltató

Vagyis mondjuk a Telekomnál durván 10 millió féle telefonszám lehet

Ha azt nézzük, hogy többmillió ügyfelük van, és sokan kettő- vagy több előfizetéssel is rendelkeznek, máris nem tűnik olyan soknak az a 10 millió

Ha hozzáadod azt a szintén milliós nagyságrendű "eldobott" SIM kártyát, akkor már túl is lépted a 10 millió variációt.

2021. dec. 18. 22:01
 10/27 anonim ***** válasza:
2%
Igen, a jó világ, hogy egyeseknek nem elég 1, hanem 2 meg 3 előfizetés kell, mert ugye akkor nagyobb emberek lesznek. (Ezek azok tipikusan, ahol kétszer annyi autó van a családban, mint ahány családtag.) A számok hosszúságáról: sok ember még a jelenlegi számát sem tudja fejből, akkor nem mindegy, hogy 8 vagy 10 vagy 15 jegyű a száma, ha elő kell vennie a céduláját, amire felírta, hogy meg tudja adni valakinek a saját számát, amit nem bírt megjegyezni? :)
2021. dec. 18. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!