Hogy lehet valaki mással egyforma a telefonszámunk?
Több ember hívott már fel azzal a szöveggel, hogy visszahívott engem, mert állítólag én kerestem őt pár perce erről a számról. Volt már olyan is, hogy futár hívott, hogy itt van a ház előtt, közben az ország másik végén volt...
Nem értem ez mi lehet. Nyáron kaptam a számomat, gondolom másét kaptam meg, mert gázóraállásról is küldtek korábban sms-t, de gondolom valakinek csak megmaradt ugyanez a szám, hiszen a pár perce történt hívasokat ez magyarázná meg. Mit lehet tenni ez ügyben?
Mit lehet tenni ez ügyben?
Felveszed a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.
Magyarországon nem lehet egyszerre 2 SIM-nek azonos hívószáma.
Az lehet, hogy az az ismeretlen valaki beállított hívásátirányítást minden beérkező hívásra, és véletlenül hibásan a te számod adta meg.
A kövi ilyen hívásnál diktáltasd le vele h milyen számot hivott.
"Bunkóságnak tartom a szolgáltatók részéről de ez van."
Miért lenne bunkóság??
Amúgy még így is baromi kevés hívószám van, folyamatosan fogynak el a számok, ezért is szabadították fel bő 6-7 éve az 1-essel kezdődő számokat, illetve kb fél-1 éve már 0-val kezdődő számokat is ki lehet osztani...
Most képzeld el mi lenne, ha még a 8 évvel ezelőtti számodat sem adhatnák ki. Már 9-10 jegyű telefonszámaink lennének kb...
"Először ki kellene számolni 9 számjegy variálhatóságának a lehetőségeit utána írogatni."
Óh marinéni, most nagyot durrantottál, mint a szilveszteri romlott pezsgő. Gondolod, csak te tudod 100-al megszorozni a jelenlegi készletet?
A lakosságszámhoz képest 107-108% az előfizetések száma kb. 30 éve vannak szolgáltatók, kicsit gondolkodj már, (ha van mivel,) hogy mennyi előfizetés létezett már valaha. Főleg úgy, hogy bizonyos számtartományok nem használhatóak közforgalomban (T-nél pl. a 444-el kezdődő) és az eldobható simekkel tonnaszám mennek ki pazarba' a hívószámok.
Persze nyilván okos vagy, a T meg hülye teljesen feleslegesen fizet ki iszonyat pénzeket új számtartományokra, hiszen amúgy is bőven van hívószám amellett, h kb fél év után vissza is forgatják.
Marinéni, inkább menj nézni a TV-t jobban jársz.
#6 Az a 9 számjegy valójában csak 7/szolgáltató
Vagyis mondjuk a Telekomnál durván 10 millió féle telefonszám lehet
Ha azt nézzük, hogy többmillió ügyfelük van, és sokan kettő- vagy több előfizetéssel is rendelkeznek, máris nem tűnik olyan soknak az a 10 millió
Ha hozzáadod azt a szintén milliós nagyságrendű "eldobott" SIM kártyát, akkor már túl is lépted a 10 millió variációt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!