Telefonos csalás, mobil előfizetési számla terhére?
Nem nagyon lehetséges.
Amikor beállítom az iPhoneonon a szolgáltatón keresztüli fizetéstakkor kapsz egy smst
ezt:
"Annak megerősítésére, hogy a mobilszolgáltatói számlázás legyen az Apple-szolgáltatások fizetési módja, adja meg a(z) 1796 kódot."
Ha ezt a kódot (ami persze mindig más) nem írod be addig nem aktiválódik ez a fizetési mód.
Ha mégis úgy van ahogy mondod akkor ügyesek voltak. Nem lopták el, vesztetted el mostanában az irataidat?
" ideges lettem ,és otthagytam az ügyintéző hölgyet."
Ha nem lettél volna ideges, és kikéred a részletes számlát, azon rajta van hogy mikor történtek ezek az események.
Ahhoz a telefon sem kell feltétlenül hanem elegendő a szolgáltató honlapján bejelentkezni, és le lehet bonyolítani ilyen vásárlásokat.
Én arra tudok gondolni, hogy valamelyik telefonodra telepített alkalmazás küldözgetett a háttérben SMS-eket. Nem telepítettél mostanában valamit?
Amúgy ha nem szoktál a számlád terhére vásárolni, az a legjobb ha letiltod az emelt díjas szolgáltatásokat, meg a mobilvásárlást az előfizetéseden, és akkor ez nem fog megismétlődni.
"hogyan tudja a telefonszámlámra terhelni a fizetést?"
Elvileg sehogy. De a pegazus botrány óta én már nem hiszek semmiben.
"jóváhagyás nélkül,hogy lehetséges?????"
"Az irataimat nem lopták ,és nem vesztettem el....."
Azért kérdeztem, mert csinálnak már identitás másolást/lopást is. Hamis személyivel, megbízással a te nevedre a te számoddal csináltatnak sim kártyát és máris az ő telefonjukra meg a megerősítő sms.
"Tegyek feljelentést a rendőrségen?"
Menj be a szolgáltatóhoz és kérd meg az ügyintézőt, hogy nézzetek át mindent is. Ha nem vagy elégedett, akkor ne hagyd ott, hanem kérd inkább oda a főnökét. Nem érdekük nekik sem hogy hazudjanak, csak inkább egyszerűbb... vagy éppen újonc az ügyfeles és nem ismeri a rendszer bugyrait, vagy nem tudja hogy értelmezze amit lát a monitoron.
Aztán ha valamit találtok, vagy nem tetszik valami, akkor menj a rendőrségre. Ezt persze közöld az ügyfelessel és/vagy főnökével, meglásd mindjárt segítőkészebbek lesznek. :D
""hogyan tudja a telefonszámlámra terhelni a fizetést?"
-Egyszer kell csak megcsinálni, onnantól nem kell hozzá se sim, se telefon.
Esetleg árulkodó lehet ha afeltöltött egyenleg száma visszakereshető.
"azt is mondta az ügyintéző,hogy nincs nyoma annak,ha sms-ben történnek vásárlások.Ezt sem értem"
-Az a magyarázata, hogy a szolgáltató nem tartja nyilván az sms-ek tartalmát. Ebből kifolyólag az sms vásárlásokról sem tud. Csak a számlából láthatod, ha ilyen szolgáltatás számára lett sms küldve.
Csak a példa kedvéért, extrém módon a szolgáltatás maga állhat abból, hogy a megrendeléstől számítva minden nap 10 percenként levon x összeget.
Ezt a fajta fizetést letiltathatod a szolgáltatónál ha még nem történt meg.
A feltöltésen kívül a tartalom vásárlás irányába is el lehet indulni:
Lehet megvan a válasz... [link]
A gyerekem kb 1 hónapja,rátöltött egy játékot a telefonomra.Megtaláltam a listán,töröltem...
Nagyszerű, sikerült, nem mindenki tudja ezt hideg fejjel átgondolni, csak az jár a fejében hogy önhibáján kívül kár érte, és ezért valaki felelős. De az internet korában nem számolnak a biztonsági kockázatokkal. Nem is olyan rég volt egy olyan eset, ahol adathalász alkalmazás garázdálkodott, de a tevékenységét fedve a megszerzett adatokat másik mobilon használta fel, és laikusként nehéz összefüggést találni.
Ezért fontos már a digitális szülői felügyelet is. A szülő nem feltétlenül van tisztában vele, a gyermeke meg még nem érti mi a veszélye.
Sajnos azzal hogy az internet bevonul a zsebünkbe, nem csak az előnyeit hozza magával.
Szép napot!
Szombat óta "bogarásztam",hogy vmi magyarázatot találjak,hogy történhetett.....Igen,ezt mondom mindig én is ......jó ez a digitális világ,de nem veszélytelen.
Köszönöm!Viszont kívánok szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!