Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Új vagy használt iPhone-t éri...

Új vagy használt iPhone-t éri meg inkább venni?

Figyelt kérdés

Szükségem van egy új telefonra és ilyen 250 körül szabtam meg magamnak a felső határt, amiért többet már nem szívesen adnék egy telefonért. Ezeket az opciókat néztem:

használt - iphone 11 pro kb 200k, (esetleg 11, azt 150ért már kapni)

új - iphone 11 vagy iphone 12 mini (215k és 250k az apple oldalán).

Nagyon dilemmázok. Nem vettem még használt telefont, bár mindig is nyitott voltam rá már csak a környezeti okok miatt is. Árban jobban megérné, de az új telefon egy fokkal mégis szimpatikusabb, de drágább is szóval nem tudom.

Ti mit gondoltok? (Mindenképp iPhone és 11-12 a választásom, az a része nem kérdés:)

2021. okt. 18. 11:17
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
76%

11.ez nem igaz...sosem kellett cserélgetnem az aksit.:)

max ha rossz gyári hibás amúgy meg iphone 13 aksija ver mindent...

2021. okt. 18. 11:56
 12/25 anonim ***** válasza:
30%
11.ilyen esetekről hallottam android telefonokról is..
2021. okt. 18. 11:56
 13/25 anonim ***** válasza:
40%

"11.ez nem igaz...sosem kellett cserélgetnem az aksit.:)"

Azért mert veled nem történt meg, azt jelenti hogy senki mással sem?

2021. okt. 18. 11:57
 14/25 anonim ***** válasza:
28%
Amúgy konkrétan munkatárs, powerbankal jár minden hova, mert már olyan gatya az aksija. A másik közeli jó barát akinek töltés közbe befuccsolt az Iphone, nem sokkal a garancia lejárta után, a szervizbe meg közölték hogy gazdasági totálkár a szervizelése.
2021. okt. 18. 11:59
 15/25 anonim ***** válasza:
14.kb ugyan ez a logika megy itt hogy mert akinek szar az iphone akkor más se vegyen, érted :)
2021. okt. 18. 12:01
 16/25 anonim ***** válasza:
Na én ezt már nem is figyelem tovább annyira gyász válaszok vannak itt iphone tulajként írom...
2021. okt. 18. 12:01
 17/25 anonim ***** válasza:
21%
Ezt most úgy mondjátok hogy aksija gagyi meg powerbank mintha más fajta mobilnál se lenne ez...nekem galaxy a20em van mégis kell töltő...és újonnan vett. szóval ne fessünk ennyire ördögöt az iphonera mert vannak jó előnyei is azért.
2021. okt. 18. 12:04
 18/25 anonim ***** válasza:
89%

Nekem a 3GS óta mindegyik iPhone készülék megvolt, sosem volt gondom sem az akksikkal, sem totálkárral... biztos peches felhasználókkal sikerült találkoznod.

Az akkumulátor pedig autós szóhasználattal élve: fogyó, kopó alkatrész. Ahogy a gumiabroncs, vagy a fékbetét, ez is elörgeszik, elkopik és cserélni kell. Mindegyik akkumulátor ilyen. Mindegyik! Az autókban és a replőgépekben is cserélni kell, ezzel nem tudunk mit csinálni, majd talán egyszer a mérnökök megoldják ezt a problémát.

A 3GS-t kivéve mindegyik telefonomat eladtam használtan. Nem jött vissza senki hogy nem jó, adjam vissza a pénzt. Volt amit kollégáknak, barátoknak, így tudtam követni a telefonok további életét és mindegyik még 2 évet kibírt az új gazdájánál.

Megvan a kockázata természetesen a használt cucc vásárlásának. Rengeteg fotós felszerelés vásároltam használtan, és én is megszívtam egy Tamron objektívvel egyszer, de ez benne van a pakliban. A 11 pro-mat és a 8+-omat most is árulom, el fogják vinni hamar, mert sokan vannak olyanok akiknek hirtelen kell egy működő készülék, mert a sajátjuk elromlott, összetört stb. nem ördögtől való dolog a használt cucc vásárlása.

2021. okt. 18. 12:07
 19/25 Morzsi007 ***** válasza:
20%
Pár hónapos gyárilag független( nem előfizetéses) használt telefont érdemesebb választani. Ha kis méret fontos, akkor Mini, ellenben 12-t választanék. Hasonlóak, mint a 11 Pro, képkészítésben néhol jobba a Pro, de videóban a 12-es széria jobban teljesít, meg egy kicsit a hardver is újabb, gyorsabb. A szögletes dizájn is praktikusabb meg szebb, legalábbis nekem.
2021. okt. 18. 14:08
 20/25 anonim ***** válasza:

Undorító ami ebben a kategóriában (is) megy. Akinek nem tetszik az iPhone és főleg olyan, aki még életében nem is használt ilyen márkájú telót, az nem tudom minek szól állandóan hozzá a hasonló kérdésekhez. Nem ártana egy pszichiátriai kivizsgálás. Nekem iPhone előtt Xiaomi és Samsung volt, szóval van összehasonlítási alapom. Nem érzem pénzkidobásnak a 11-et. Az üzemidővel, akksival pedig semmi bajom. Ahogy a többi almás ismerősömnek sem.

Én új 11-et vennék vagy egy alig használt, még garanciás 11 prót. A 12-es széria nem tetszik

2021. okt. 18. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!