Új vagy használt iPhone-t éri meg inkább venni?
Szükségem van egy új telefonra és ilyen 250 körül szabtam meg magamnak a felső határt, amiért többet már nem szívesen adnék egy telefonért. Ezeket az opciókat néztem:
használt - iphone 11 pro kb 200k, (esetleg 11, azt 150ért már kapni)
új - iphone 11 vagy iphone 12 mini (215k és 250k az apple oldalán).
Nagyon dilemmázok. Nem vettem még használt telefont, bár mindig is nyitott voltam rá már csak a környezeti okok miatt is. Árban jobban megérné, de az új telefon egy fokkal mégis szimpatikusabb, de drágább is szóval nem tudom.
Ti mit gondoltok? (Mindenképp iPhone és 11-12 a választásom, az a része nem kérdés:)

11.ez nem igaz...sosem kellett cserélgetnem az aksit.:)
max ha rossz gyári hibás amúgy meg iphone 13 aksija ver mindent...

"11.ez nem igaz...sosem kellett cserélgetnem az aksit.:)"
Azért mert veled nem történt meg, azt jelenti hogy senki mással sem?

Nekem a 3GS óta mindegyik iPhone készülék megvolt, sosem volt gondom sem az akksikkal, sem totálkárral... biztos peches felhasználókkal sikerült találkoznod.
Az akkumulátor pedig autós szóhasználattal élve: fogyó, kopó alkatrész. Ahogy a gumiabroncs, vagy a fékbetét, ez is elörgeszik, elkopik és cserélni kell. Mindegyik akkumulátor ilyen. Mindegyik! Az autókban és a replőgépekben is cserélni kell, ezzel nem tudunk mit csinálni, majd talán egyszer a mérnökök megoldják ezt a problémát.
A 3GS-t kivéve mindegyik telefonomat eladtam használtan. Nem jött vissza senki hogy nem jó, adjam vissza a pénzt. Volt amit kollégáknak, barátoknak, így tudtam követni a telefonok további életét és mindegyik még 2 évet kibírt az új gazdájánál.
Megvan a kockázata természetesen a használt cucc vásárlásának. Rengeteg fotós felszerelés vásároltam használtan, és én is megszívtam egy Tamron objektívvel egyszer, de ez benne van a pakliban. A 11 pro-mat és a 8+-omat most is árulom, el fogják vinni hamar, mert sokan vannak olyanok akiknek hirtelen kell egy működő készülék, mert a sajátjuk elromlott, összetört stb. nem ördögtől való dolog a használt cucc vásárlása.

Undorító ami ebben a kategóriában (is) megy. Akinek nem tetszik az iPhone és főleg olyan, aki még életében nem is használt ilyen márkájú telót, az nem tudom minek szól állandóan hozzá a hasonló kérdésekhez. Nem ártana egy pszichiátriai kivizsgálás. Nekem iPhone előtt Xiaomi és Samsung volt, szóval van összehasonlítási alapom. Nem érzem pénzkidobásnak a 11-et. Az üzemidővel, akksival pedig semmi bajom. Ahogy a többi almás ismerősömnek sem.
Én új 11-et vennék vagy egy alig használt, még garanciás 11 prót. A 12-es széria nem tetszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!