Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hol találhatok olyan boltot...

Hol találhatok olyan boltot ahol digitális ceruzát árulnak?

Figyelt kérdés

Olyan boltokat/áruházakat keresek ahol megtalálhatom az úgy nevezett "digitális ceruzát". Nem tudom mi ennek a speciális neve, de ha rákeres az ember, kiadja azt amire gondolok. A telefonra és tabletre lehet vele rajzolni, vékony, akár egy normális ceruza, ezért könnyű vele dolgozni.

Ilyen tollat szeretnék venni, de az internetben nem bízom, attól félek hogy megveszek valamit, erre házhoz hoznak egy elég rossz digitális valamit, amivel nem tudok mit kezdeni.

Tudtok esetleg néhány ilyen szaküzletet, ahol árulnak ilyeneket? Budaörsi vagyok, szóval jó lenne egy közeli bolt. Igazából elég lenne ha annyit tudnék hogy milyen üzletbe kellene mennem, és akkor majd megkeresem a legközelebbit. És ha kérhetem, tudtok tanácsot arra hogy hol a legolcsóbb? Azért ha lehet, nem egy 200.000 forintos ceruzát vennék. De már az is elég, ha megmondaná valaki, hogy hol találok ilyet.

2021. szept. 28. 20:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom mi ennek a speciális neve,"

stylus

a probléma: nem minden készülék támogatja a normális stylust-t, legnépszerűbb az iPad/Galaxy Note széria amikhez van/lehet venni normális stylust (előbbihez Apple Pencil, utóbbihoz S-Pen)

ha olyan telefonod van ami nem támogatja ezeket (tehát minden ami nem iPad és nem Galaxy Note) nem fog működni, rajzolásra, írásra alkalmatlan gumis végű tollakat lehet kapni 500 forintokért, amik semmire sem jók.

2021. szept. 28. 20:55
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
ja igen...az iPad tablet, nem telefon
2021. szept. 28. 20:56
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Csak ceruzát szeretnél venni, egy meglévő eszközhöz, vagy egy eszközt is meg ceruzát is?

Csak mert, ami nem ez a sima, toll végére egy gumi azt kész kategória. Hanem pl a samsung S-penje, meg az Apple pencil, azok nem fognak működni akármilyen eszközhöz. Ehez a képernyőnek is olyannak kell lennie hogy kezelni tudja a ceruzát.

Tehát vehetsz te akármilyen vékony ceruzát a telefonodhoz,ha azt nem ceruzához tervezték, ha érzékeli is, nem lesz olyan pontos mivel a képernyő érzékenysége nem olyan nagy hogy követni tudja.

2021. szept. 28. 21:00
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

" telefonra és tabletre lehet vele rajzolni, vékony, akár egy normális ceruza,"

Vékony hegyű spéci cerkát csak pár tipus tud kezelni, nyilván tudod, mihez akarod használni.

Viszont normál tapicskolós kapacitív ceruzát vehetsz, kb. bárhol, még írószerekben is.

2021. szept. 28. 21:54
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Mediamarktben, de ezek gondolom csak 1-1 típushoz használhatók. Nekem Apple Pencil van, gondolom ez csak Ipadhez használható, a Huawei meg csak ahhoz. Amugy kb 50 ezer volt.
2021. szept. 28. 22:57
 6/8 anonim ***** válasza:
A "hegyes" ceruzákat a telefonok közül tudtommal csak a Samsung Galaxy Note sorozat támogatja, jellemzően a sajátját, de a tableteknél is ez a jellemző: nincs közös szabvány. Gyártón belül is különböző eszközök lehetnek. Speciális kijelző kell hozzá. Viszont ahogy írták, kapacitív (olcsó, gumivégű) tollakat szinte mindegyik támogat, a telefonok is.
2021. szept. 29. 12:05
 7/8 A kérdező kommentje:

Egyenlőre csak ceruzát szerettem volna, de mivel írtátok hogy nem minden ilyen ezköz jó minden tablethez, talán még várok egy kicsit. Amúgy telefonra terveztem vele rajzolni. Samsung Galaxy S7 telefon. Nem tudom hogy ehhez jók- e a tollak.

Mivel még sem tabletem, sem ceruzám nincs, tudtok pár ötletet, hogy hol találom meg ezeket, párban. A biztonság kedvéért mind kettőt egyszerre venném meg, hogy ne legyen az, hogy nem jó a ceruza a tablethez. És hogy ezek kb. mennyibe kerülhetnek?

De addig is köszönök minden választ!

2021. szept. 29. 18:48
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Épp előtte írtam, hogy melyik telefon támogatja ezeket. Az S7 nem. Pár tablethez gyárilag adnak ilyet, de a gyengébbek esetén a vonal amit rajzolsz lassabban követi a ceruzát/tollat. Most mondanám, hogy vegyél iPad-et, de nehezen úsznád meg kb. 160e alatt a kettőt.
2021. szept. 29. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!