Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Melyik OnePlus telefon lenne...

Melyik OnePlus telefon lenne ezek alapján a legjobb választás?

Figyelt kérdés

Kb. 100.000 Ft-ért szeretnék telefont venni, jelenleg a OnePlus telefonok a legszimpatikusabbak. Ezt a két fajtát nézegettem:

1. OnePlus Nord 5G 128GB 8GB RAM: [link]

2. OnePlus Nord N10 5G 128GB 6GB RAM: [link]

Az első erősebbnek tűnik, azonban jelenleg nem használnám ki a 8 GB RAM-ot. A mostani telefonomban 6 GB van, ebből 4-5-öt használok egyszerre maximum, ez alapján azt mondanám, hogy jelenleg a 4 kevés, de a 8 sok lenne. Azt viszont nem tudom, hogy milyen igényük lesz az alkalmazásoknak mondjuk 2 év múlva. A telefont alap dolgok és szórakozás mellett munkára illetve tanuláshoz is szoktam használni, így előfordul, hogy 4-5 alkalmazást kell egyszerre használnom, és azok között váltogatok akár pár másodpercenként.

A második telefon mellett szól, hogy bővíthető a memória, picivel nagyobb az akksija, illetve van benne jack kimenet. A 6 GB RAM jelenleg elégnek tűnik.

Összességében a második tűnik jobb választásnak, viszont az első valamiért sokkal népszerűbb, ezért attól tartok, hogy van valami, amit nem veszek figyelembe, pedig fontos lenne. Esetemben tényleg a második lenne jobb választás? Mit gondoltok erről a két telefonról, és a OnePlus márkáról összességében? Megbízhatóak, tartósak? Két éve a Samsung Galaxy A70-el nagyon mellélőttem, most szeretnék jobban választani.

+1 extra kérdés: a OnePlus telefonok még mindig rootolhatóak garanciavesztés nélkül?

2021. szept. 12. 13:26
 1/7 A kérdező kommentje:
De ha jobban belegondolok... Az akksiban kicsi a különbség, memóriából amúgy is elég a 128 GB, a Jack dugó meg... Jó ha van, de nagyon ritkán használom, általában inkább egy pici vezeték nélküli fejhallgatót használok.
2021. szept. 12. 13:38
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nord 5G

(Az első link)

2021. szept. 12. 19:21
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Én is afelé hajlok most, hiába drágább. Gondolom valami oka csak van, hogy jóval népszerűbb.

2021. szept. 12. 19:27
 4/7 anonim ***** válasza:

2-es vagyok

A 8gb ram, illetve jobb procija miatt megéri a felárát.

2021. szept. 12. 19:47
 5/7 A kérdező kommentje:

#4 Hát igen, csak az a kérdés, hogy ki tudom-e használni?

Most még szerintem nem, de ha tényleg tovább bírják a OnePlus telefonok, mint egy másik átlagos középkategóriás androidos telefon, akkor lehet, hogy tényleg jobban járok a 8 GB RAM-mal, hogy két év múlva ne emiatt kelljen újat vennem, ha amúgy még bírná a strapát.

Úgy szeretnék megint egy olyan telefont kifogni, amelyik több, mint egy évig bírja komolyabb probléma nélkül, és nem kell <2 évesen cserélni, mert szinte használhatatlan...

2021. szept. 12. 22:04
 6/7 anonim ***** válasza:
6 gb rammal még legalább 5 évig tudod használni. 8gb-vel 8 évre is tervezhetsz.
2021. szept. 13. 08:58
 7/7 A kérdező kommentje:
#6 És bírja ilyen sokáig egy OnePlus telefon? Nem lassul be pár év után? :O
2021. szept. 13. 11:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!