Hány évesen vegyek okostelefont a gyereketeknek?
Egy egyszerűbb okostelefont kaphat már szerintem ennyi idősen, én is ekkor kaptam az első okostelómat (mondjuk az elég gagyi volt, egy Galaxy Young).
Azt viszont megemlíteném, hogy lehet hogy van a suliban wifi. Nem azt mondom hogy biztos tudja használni, de mi anno megszereztük a rendszergazda jelszót, és a suliwifin neteztünk. Nem fogod tudni teljes mértékben megakadályozni, hogy olyat lásson, ami nem való neki.
Nekem már egészen fiatalon adtak okostelefont. Körülbelül 9 lehettem, amikor kaptam és ahelyett, hogy féltettek volna a nettől, megtanították, hogyan kell használni és mit szabad nézni rajta és mit nem.
Mobilnetet nem kötelező venni neki a telefonjához, ilyenkor pedig csak otthon fog tudni internetezni (iskolában valószínűleg nem annyira jó a wi-fi). Szerintem egy jó átbeszéléssel nem lehet belőle baj és manapság tényleg fontos már az okostelefon. Példának okán, én most leszek tizenegyedikes és már kilencediktől fogva történelemből és földrajzból a telefonunkon írtuk dolgozatokat.
Gyerekfüggő. Ismerek olyant, aki 16 éves és ez a 20. telefonja, multimilliomos szülők elkényeztetett gyereke, ha elhagy egyet, még aznap veszik neki a következőt (mindig jobbat az előzőnél - tehát meg is éri neki :D - vicces, de szerintem egyáltalán nem vicces) , egyet nyikkantott, hogy már nem menő a 11-es iPhone és már meg is kapta a 12-est...... ilyennek még véletlenül sem vennék.
Ha úgy látom, hogy vigyáz a dolgaira, szorgalmas, tanul, és nincsenek tanulmányi/iskolai magatartási gondok ÉS ti is meg vagytok vele elégedve, akkor igen.
Ez teljesen személyiség-függő.
Én a lányomnak 7 évesen vettem tabletet, okostelefont, kapott face profilt, tiktok fiókot,és teljes internet-hozzáférése van. Most 12, és semmi negatívat nem tapasztalok nála.
Szerintem minél jobban tiltod annál inkább felkelted az érdeklődését. Az semmi jóra nem fog vezetni ha ezzel arra ösztönzöd, hogy találjon megoldást a saját problémáira mert te nem segítesz!
Egy 11 éves már lassan belép a tinédzser korba (szó szerint véve már benne is van), ezért szerintem engedd neki. Vagy azt hiszed, hogy nem tapad rá a korosztálya beliek telójára? Dehogynem. Ezzel tényleg nem óvod, mindössze égeted.
"Hány évesen vegyek okostelefont a gyereketeknek?"
Az én gyerekemnek ráérsz telefont venni kb 10 év múlva. Nem tudom, hogy akkor hány éves leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!